KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

4 dalda 40 sporcuya lisans

Bürkük: Proje ile SHCEK'e bağlı kurumlarda kalan gençler için ilk kez farklı bir etkinlik yapılmış oldu. SHCEK tarafından düzenlenen bölgeler arası turnuvalara katılma imkânı sağlandı” dedi.

4 dalda 40 sporcuya lisans
28 NİSAN 2009 SALI 10:27
0
1193
0
AA aa
Kartopu Gençlik Grubu tarafından hazırlanan ‘Biraz da Spor' projesi kapsamında 4 dalda 40 sporcuya lisans sahibi oldu. Sporcuların lisan belgeleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda düzenlenen törenle verildi.
Törene Gençlik Spor Merkezi Müdürü Vahdettin Uzunyayla, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Tügen, Yetiştirme Yurdu Müdürü Ali Elitaş ve Yetiştirme Yurdu Müdür Yardımcısı Sait Ayhan, ‘Biraz da Spor' Proje Sorumlusu Veysel Bürkük, Yetiştirme Yurdu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca finanse edilen ve 5 ay devam devan ‘Biraz da Spor' projesinin faaliyetlerinin sona erdiğini söyleyen Kartopu Gençlik Grubu ‘Biraz da Spor' Projesi Yasal Sorumlusu Veysel Bürkük, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
‘Biraz da Spor' projesinin amacının sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı gençleri spora teşvik etmek olduğunu söyleyen Bürkek: “Proje; gençlerin kendilerini ifade etmelerini, hem kendileriyle, hem de toplumla barışık olmalarını teşvik etmeyi hedeflemektedir. Gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyan ve spor ahlakı kazandırarak üretken, sağlıklı, toplumun değerlerine sahip çıkan ve sosyal hayatta daha aktif ve görünür bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak istemektedir. Proje ile yöre coğrafyası ve iklim koşullarına uygun olan kayak sporu başta olmak üzere, badminton, satranç ve güreş dallarında bilgi ve beceri seviyelerinin geliştirilmesini hedeflemektedir” dedi.
Güreş, kayak ve badminton gibi bir çok spor dallarının Bingöl'de yeterince tanınmadığını sözlerine ekleyen Bürkek, “Bu anlamda yeni spor dallarının tanıtımını sağlayarak boş zaman etkinliklerinin çeşitlenmesine katkıda bulunmuş olduk. Proje ile sporu A'dan Z'ye tüm kuralları ile hocasından öğrenme imkânı tanındı. Eğitimlerde Fair Play vurgusu yapılarak sporun ahlak, paylaşma, hoşgörü üzerindeki vurgusu güçlendirilmiş oldu. Proje ile SHCEK'e bağlı kurumlarda kalan çocuk ve gençler için ilk kez farklı bir etkinlik yapılmış oldu. SHCEK tarafından bölgeler arası düzenlenen turnuvalara katılma imkânı sağlandı” ifadelerini kullandı.
Öğrencilere hayal güçlerini geliştirmelerini ve imkânları ile projeler üretmelerini tavsiye eden Gençlik Spor Merkezi Müdürü Vahdettin Uzunyayla, sadece bir proje ile yetinilmemesi gerektiğini söyledi.
Uzunyayla: “Birden fazla proje üretin. Kendi düşüncelerinizle ilgili olan önemli gördüğünüz şeyleri mutlaka hayata geçirin. Bu projenin bitirme aşamasındasınız. Bundan dolayı hepinizi tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bütün imkânları ile Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrencilerinin yanında olacaklarını belirten Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Tügen, Yetiştirme Yurdu'nda kalan bütün öğrencilerin kendi çocukları gibi sevdiklerini söyledi.
Tügen: “Topluma örnek olacak şekilde bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sportif açıdan her türlü sorununuzun çözümüne katkı sunmaya hazırız. Projede katkısı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ‘Biraz da Spor' projesi kapsamında 4 dalda birinci olan 40 sporcuya lisansları verildi.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın