4 ilin zam şampiyonu patlıcan
Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin ocak ayı TÜFE istatistikleri açıklandı. TÜİK'in yaptığı araştırmaya göre, ocak ayında fiyatı en çok artan ürün patlıcan oldu.
07 ŞUBAT 2013 PERŞEMBE 08:53 |
0 |
1435 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de yaptığı araştırmaya göre, ocak ayında fiyatı en çok artan ürünün patlıcan olduğu bildirildi.
TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin ocak ayı TÜFE istatistikleri açıklandı.
Kurum verilerine göre, 4 ilde yapılan araştırmada TÜFE, Aralık ayına oranla yüzde 1.49 oranında, bir önceki yıla göre ise yüzde 7.50, 12 aylık ortalamaya oranla yüzde 9.01 arttı. Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 14,43 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 4.51, sağlıkta yüzde 1.74, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 1.49, mobilya ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 1.32, konut su elektrik gaz ve diğer yakıtlar yüzde 1.23, lokanta ve oteller yüzde 0,34, eğlence ve kültür yüzde 0,16, ulaştırmada yüzde 0.13 artış gerçekleşti. Giyim ve ayakkabıda yüzde 6.76, haberleşmede yüzde 0,03 oranında düşüş gerçekleşirken, eğitim grubunda ise değişim olmadığı bilgisine yer verildi.
Bölgede en yüksek artış gösteren ürün fiyatı yüzde 76.54 ile patlıcanda oldu. Patlıcanın arkasından yüzde 63.26 ile kabak, yüzde 59,22 ile yeşil soğan, yüzde 12.19 ile su ve yüzde 9.48 ile yatak bazası olduğu aktarıldı.
Kadın ceketi, bir önceki aya göre yüzde 21.70 oranında fiyatı en çok düşen ürün oldu. Pardösü yüzde 17.92, spor müsabakalarına giriş ücreti yüzde 14.49, kadın kazağı yüzde 14.42 ve kadın botu ise yüzde 12.89 oranında, fiyatında düşüş meydana gelen ürünler oldu.
|
02.04.2026 01:23
 |
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek |
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak. |
|
02.04.2026 00:51
 |
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi |
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı. |
|
02.04.2026 00:33
 |
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada |
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor. |
|
01.04.2026 16:35
 |
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Kişi Tutuklandı |
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda 4 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. |
|
31.03.2026 22:25
 |
Bingöl'de Esnaf İçin Dijital Dönem Başladı! Bingöl D Uygulamasında Ücretsiz Kayıtlar Sürüyor |
Elektrikçi, tesisatçı, servis, kurs, emlak, iş ilanı, kampanya ve benzeri birçok kategori uygulama içinde yer alırken, kullanıcılar aradıkları hizmete kolayca ulaşabiliyor. |
|
31.03.2026 21:54
 |
Bingöl'de Yükümlülere Destek |
Bingöl'de denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalanırken, özel sektör desteğiyle giyim yardımı da yapıldı. |
|
|