KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

4 milyon 52 bin tl borç yapılandırıldı

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında başvurular 31 Mayıs 2011 Salı günü sona erdi. Bingöl Belediyesi'ne 6 bin 544 mükellef başvuruda bulunurken, borç yapılandırma miktarı ise 4 milyon 52 bin 263 lira 80 kuruş olarak gerçekleşti.

4 milyon 52 bin tl borç yapılandırıldı
03 HAZİRAN 2011 CUMA 08:47
0
2129
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın, konu ile ilgili yaptığı açıklaması şöyle:

“Kamuoyunda ‘Torba Yasa' olarak bilinen ‘Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması' ile ilgili düzenleme kapsamında başvurular, 31 Mayıs 2011 Salı günü sona erdi. 6111 sayılı kanundan doğan borçların yeniden yapılandırılması ve taksitlendirilmesi, 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait ödenmemiş borçlara uygulanmıştır. Kanundan faydalanmak için belediyemize müracaatta bulunan mükelleflerimizin ödenmemiş borçlarına daha önce uygulanan gecikme zammı, faiz ve cezalar silinmiştir. Yapılandırma başvurusunda bulunan mükelleflerimizin bir kısmı peşin ödeme yaparken bir kısmı ise 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitlerle iki ayda bir ödenmek üzere borçlarını yapılandırmıştır. Borçlarını yapılandırmak için 15 Mart-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında belediyemize 6 bin 544 mükellefimiz başvuruda bulunmuştur. Borç yapılandırma miktarı ise 4 milyon 52 bin 263 lira 80 kuruş olarak gerçekleşti.”
 
6 bin 544 kişinin borç yapılandırması için belediyeye başvurduğunu belirten Başkan Atalay, su borcu için 3 bin 230 kişi, Emlak Vergisi için bin 830 kişi, Çevre ve Temizlik Vergisi (ÇTV) için bin 4 kişi, ilan ve reklam için 427 kişi, gayri menkul için 39 kişi ve para cezaları için ise 14 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade ederek, “2 bin 927 kişi borcunu peşin olarak ödemeyi kabul etti. 2 bin 575 kişi 6 aylık taksit, 498 kişi 9 taksit, 269 kişi 12 taksit ve 275 kişi de 18 aylık taksitlerle borçlarını yapılandırdı” diye konuştu.
 
Yapılandırma ile belediye olarak büyük oranda amaçlarına ulaştıklarını söyleyen Atalay, “Alacaklarımızın yaklaşık yüzde 80'ini yapılandırmış olduk. İyi bir tanıtım ve kampanya ile hedefimize büyük oranda ulaştık. Bu konuya ilgi gösterip borcunu yapılandıran bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca hem vatandaşa hem de idareye böyle bir kolaylık sağlayan bu yasayı çıkaran AK Parti hükümetine ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın