KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

4 personele ordudan ihraç kararı

Yüksek Askeri Şura'nın dün yapılan toplantısında 4 personelin TSK'dan uzaklaştırılmasına karar verildi. YAŞ'ın gündemine giren diğer konular şöyle sıralandı:

4 personele ordudan ihraç kararı
02 ARALIK 2005 CUMA 12:07
0
1481
0
AA aa
Yüksek Askeri Şura'nın dün gerçekleştirilen olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) harbe hazırlık durum değerlendirmesi yapılarak Silahlı Kuvvetler'in caydırıcılık vasfını devam ettirecek önemli modernizasyon projeleri ile kaynak durumu ele alındı.

Yüksek Askeri Şura'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılan bu yılkı ikinci olağan toplantısında alınan kararlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e arzedildi.

Genelkurmay'daki 7.5 saatlik toplantıda, ‘disiplinsizlik' ve ‘irticai' nedenlenden 4 personelin TSK'yla ilişiği kesildi. Erdoğan, bölücü terör ve irticai hareketlerin láik Cumhuriyete karşı artan faaliyetleri konusunda bilgilendirildi.

YÜKSEK Askeri Şûra'nın (YAŞ) dün yapılan ve 7.5 saatlik olağan kış toplantısında, durumları değerlendirilen 4 personel, Türk Silahlı Kuvetleri'nden (TSK) ihraç edildi. YAŞ'da Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Genelkurmay Harekát ve İstihbarat birimleri tarafından ‘İrticacı hereketlerin láik Cumhuriyet'e karşı son dönemde artan faaliyetlerine' ilişkin kapsamlı bir brifing verilmesi de dikkat çekti.

TSK ile ilişkisi kesilenlerin sayısının 4 olması, son yılların en az ihracı olarak görüldü. Bu yılın Ağustos YAŞ'ında 11, geçen yılki Ağustos Şûrası'nda 8, Kış Şûrası'nda da 12 personelin TSK ile ilişkisi kesilmişti. 4 personelin disiplinsizlik ve irticadan ihraç edildikleri, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bu kararlara daha önceki YAŞ'larda olduğu gibi şerh koydukları öğrenildi.

TERÖR İLE İRTİCAYA VURGU

Başbakan Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu'nda saat 09.05'te toplanan YAŞ'da, PKK terörü ve irtica ile mücadele önemli yer tuttu. YAŞ sonrası yayınlanan bildiride; ‘Bölücülük ve irtica ile mücadelenin değerlendirilmesi yapılmış ve bölücü terörle mücadelenin etkin ve devletin tüm olanakları ile birlikte sürdürülmesi gerektiği vurgulanmış, laik Cumhuriyet'e karşı irticai kesimlerin son dönemdeki faaliyetleri değerlendirilmiştir' denildi.

‘Ortadoğu'daki son gelişmeler ile Irak'taki mevcut durum ve olası gelişmelerin Türkiye'ye etkilerinin de' değerlendirildiği YAŞ'da, bu konularla ilgili bilgilendirmeyi Genelkurmay Plan-Prensipler birimi yaptı.

EŞLERDEN AYRI YEMEK

Disiplinsizlik ve irticai faaliyetler nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılacak personelin durumunun da ele alındığı YAŞ nedeniyle, Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, karargáhta kurul üyelerine öğle yemeği verdi. YAŞ üyeleri yemekten önce verilen arada da Anıtkabir'i ziyaret etti. YAŞ üyelerinin eşleri de ayrı bir yerde öğle yemeğinde buluştu. Bu yemeğe Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan katılmadı.

KÖŞK'TE AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer de akşam Çankaya Köşkü'nde YAŞ üyelerine bir yemek verdi. Bu yemeğe Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan türbanlı olduğu için daha önceki yemeklerde olduğu gibi eşsiz davet edildi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün türbansız olan eşi Sevim Gönül ise hem komutan eşlerinin, hem de Köşk'ün yemeğine katıldı.

3 KOMUTANIN İLK ŞÛRASI

Dünkü toplantı üç komutanın ilk Şura'sı oldu. YAŞ'da, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ilk kez yer aldı.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın