KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

4 yeni vakıf üniversitesi kuruluyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''camiye, okula ve kışlaya siyaset girmesinin doğru olmadığını'' söyledi. Bakan Eroğlu, kurulacak üniversitelerin illerini de açıkladı.

4 yeni vakıf üniversitesi kuruluyor
14 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 00:00
0
1546
0
AA aa

Eroğlu, İstanbul'da 3, Samsun'da 1 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Geçen pazar yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sırasında, bir okulda kurulan stantta demokratik açılım kitapçığı dağıtıldığına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Eroğlu, bunun münferit bir konu olabileceğini söyledi. Konunun inceleneceğini ve gerekenin yapılacağını belirten Eroğlu, ''Camiye, okula, kışlaya siyaset girmesi doğru değil'' dedi.

Eroğlu, 602 bini kadrolu, 68 bini sözleşmeli olmak üzere 670 bin öğretmenin olduğunu vurgulayarak, 2003-2008 arasında 226 bin öğretmenin açıktan atamasının yapıldığını bildirdi. Eroğlu, ''Şimdiye kadar tayin edilen öğretmenlerin yaklaşık 3'te 1'i Hükümetimiz döneminde tayin edildi'' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, haziranda 10 bin, ağustosta ise 30 bin öğretmenin açıktan atamasının yapılacağını bildirdi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''işsiz öğretmenlere şeref sözü verip vermediğinin'' sorulması gerektiğini ifade etti. Altay, 133 bin öğretmen açığını kapatmanın, devlete çok yük getirmeyeceğini belirterek, ''Neye harcamıyorsunuz ki? Özel uçakla kına gecelerine gidiyorsunuz'' dedi.

Altay, 2 Nisandaki bir yönetmelik değişikliğiyle, yurt dışında uluslararası yarışmalarda derece yapanlara sınıf puanı verileceğini belirterek, ''Kim gidiyor bu yarışmalara, bakanlığa bağlı resmi okullar mı yoksa F tipi okullar mı?'' diye sordu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, her 10 gençten 1'inin yükseköğretim yaptığı Türkiye'de, yüksek öğrenim talebinin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Dünyada üniversitede okuma oranı yüzde 60'ken, Türkiye'de bu oranın yüzde 20 olduğuna işaret eden Kalsın, her ile açılan üniversitelerle bu tablonun değişeceğini ve göçün önleneceğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise AK Parti-YÖK iş birliğiyle, üniversitelerin ışık hızıyla kurulduğunu ancak gerekli altyapı, donanım ve öğretim üyesi kadrosunun olmadığını belirtti. Serter, Türkiye'nin, bunun, yükseköğretime vereceği zararı yakın zamanda çekeceğini savundu.

Tasarının, Türkiye Diyanet Vakfının da üniversite kurmasını öngördüğünü anımsatan Serter, ''Vakfın, kendi alanında vereceği başka hizmet mi yok? Özellikle AKP zihniyetine yakın vakıflar, kendi altyapılarını oluşturmak için hızla üniversiteler açarak, yeni arka bahçeler oluşturmaya çalışmaktadır'' dedi.

İstanbul Ön Asya Üniversitesinin kurulmasına dair ek maddenin görüşmeleri sırasında çalışma süresinin sona ermesi üzerine, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşimi, yarın saat 13.00'de toplanmak üzere kapattı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın