KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2025 Pazartesi
°C

4 yıl geçti hala aynı!

2013 yılında Yazıkonağı Köyü Örtülü mezrasında yaşayan vatandaşların talebini dile getirilen 'Bu Mezra Orta çağ’ı Yaşıyor’ haberinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen mezra sakinleri, ne elektrik nede suya kavuşabildi.

4 yıl geçti hala aynı!
22 AĞUSTOS 2017 SALI 00:03
0
2406
0
AA aa

En temel hakları olan elektrik ve sudan mahrum bırakılan Genç ilçesine bağlı Yazıkonağı köyü Örtülü mezrasında yaşayan vatandaşlar ilkel koşullarda yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor.

2013 yılında mezra sakinlerinin taleplerinin yer aldığı ‘Bu Mezra Ortaçağ'ı Yaşıyor' haberinin yapılmasından 4 yıl geçmesine rağmen hala mezra, ne elektrik nede suya kavuşabildi.

Temizlik ve diğer işlerini eski usuller ile yapan mezra sakinleri, elektrik olmadığı için çamaşır makinesi, buzdolabı ve diğer elektrikli ev aletlerini kullanma şansları ise hiç olmadı.

“BU SIRA NE ZAMAN GELECEK?”

Genç Kaymakamlığı, İl Genel Meclis üyelerine ve FEDAŞ'a durumu defaten bildirilmesine rağmen herhangi bir gelişme sağlanamadığını belirten mezra sakinlerinden Veli Kökel, yetkililerin soruna bir an evvel çözüm bulmalarını istedi.

Mezra sakinleri olarak 10 yıldan beri aşındırmadık kapı bırakmadıklarını belirten Kökel, “Örtülü mezramız Genç'e sadece 18 km mesafede ancak mezramızda ne su var nede elektrik. 2000 yılından beri köye gidiyoruz. Ama en temel hakkımız olan su ve elektrik yok. Yani hiç getirilmemiş. Elektrik abonelerimizi de yapmışız. Hayvancılık yapıyoruz. Geçimimiz hayvancılık iledir. Mezramızda 200 civarında küçükbaş-büyükbaş hayvan var. Katık toplayamıyoruz. Topladığımız katığı derin dondurucu ve buzdolabı olmadığı için hemencik bozuluyor. Elektrik için Elâzığ FEDAŞ'a, Bingöl FEDAŞ'a ve geçmişte bazı siyasilere de söyledik. Yardımcı olun, ama her seferinde öncelikli köy ve mezralar var, onlar bitsin hallederiz dediler ama maalesef bir şey çıkmadı. Bu sıra ne zaman gelecek. Çok fazla masraf gerektirecek bir işte değil. Mezramız 650 metre mesafede yüksek gerilim hattından uzak” dedi.

Fazla bir şey istemediklerini söyleyen bir başka mezra sakini Yaşar İnanır ise, “Akrabalarımız ve misafirlerimiz köye geldiğinde bizimle alay ediyor. Siz hangi çağda yaşıyorsunuz. Burası kendi başında bir yer mi? Birçok yere müracaat ettik. Ama değişen bir şey olmadı. Biz devletten kredi, para veya fabrika istemiyoruz. Sadece bu mağduriyetimizi gidersinler. Sayın Kaymakamız ve Valimize sesleniyoruz. Lütfen bu sesimize siz kulak verin” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.09.2025
16:28
Karlıova`da Eğitimde Sessiz Çığlık!
Karlıova'da Eğitimde Sessiz Çığlık!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yıllardır devam eden öğretmen görevlendirmeleri, eğitimde derin yaralar açmaya devam ediyor. İlçede görevli birçok öğretmenin çeşitli yollarla Bingöl merkeze görevlendirilmesi, Karlıova'da adeta öğretmensiz bir eğitim düzeni oluşturdu.
01.09.2025
16:01
YEM-SÜT arsa satışıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar!
YEM-SÜT arsa satışıyla ilgili dikkat çeken ayrıntılar!
İhale yapıldı, firma ödemesini henüz yapmadı! Asıl problem ise mevcut işletmenin kamuyla olan davası! Geçen her gün kayıp olarak nitelendirilirken, bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen sorular ise yanıt bekliyor! İşte göze çarpan o ayrıntılar…
01.09.2025
11:36
Bingöl`de narkotik uygulama! 7 gözaltı! 1 tutuklama
Bingöl'de narkotik uygulama! 7 gözaltı! 1 tutuklama
Çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği uygulamalarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i tutuklandı.
01.09.2025
11:01
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Hastane merdiven boşluğundan bodrum düştü
Bingöl Devlet Hastanesi'nde merdiven boşluğuna düşen cismi almak isteyen vatandaş, alçıpanın kırılması sonucu bodrum kata düştü. Yaralanan vatandaşın tedavisi sürüyor.
01.09.2025
10:06
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Kamunun kaybı 304 milyon TL
Yem-Süt Besicilik A.Ş. arsası satıldı ancak mahkeme süreci nedeniyle arsayı alan firma ödemeyi yapamıyor. İhale tarihi ile bugün arasında altın fiyatları üzerinden yapılan hesaplamada kamunun zararı 66 kilo 215 gram altın değerinde. O da bugünkü kurla 304 milyon 572 Bin TL'ye tekabül ediyor.
31.08.2025
21:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın