KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

40 bin fidan toprakla buluştu

Bingöl'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.

40 bin fidan toprakla buluştu
11 KASIM 2021 PERŞEMBE 16:46
9
2069
2
AA aa

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleşen “Geleceğe Nefes” etkinliği kapsamında Sancak Karayolu Kadran mevkiinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 70 dönümlük alanda 5 bin fidan dikimi yapılırken, kent genelinde ise 40 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Gençlerle birlikte geleceğe nefes olmaya devam ettiklerini belirten Orman İşletme İl Müdürü İbrahim Börü, “Bugün ilimizde 40 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Gençlerimizle geleceğe nefes olmaya devam ediyoruz. Diktiğimiz fidanlar toprağa can verecek. Son dönemlerde çıkan yangınlardan sonra yaptığımız bu ağaçlandırma faaliyetleri ormanlarımızın önemini biraz daha bize gösterdi. İnşallah geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte fiden dikimi yapan öğrencilerden Furkan Tuğrul, “Fidan dikme etkinliğine geldik. Arkadaşlarımızla beraber kendi ellerimizle fidanlar diktik. Ve onlara can suyu verdik. Umarım büyürler, çok güzel ağaçlar haline gelirler” şeklinde konuştu.

Elleriyle fidan dikimi yaptığı söyleyen 8 yaşındaki Zelal Su Varolgüneş ise “Geleceğe nefes olmak için fidan diktim, çok mutluyum. Ellerim su verdim, fidan diktim. Babam geldim ve çok mutluyum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86964)
11 Kasım 2021 Perşembe 17:57
Inanin böyle bir anlayis en eski uygarliklarda bile yok bir memleketin basi sonu bu kadarmi caheletle yönetilir memlekete orman birakmadiniz canli cansiz bütün tabiati yaktiniz
Bugün fidan ekiyorlar ?
Herseyimiz yanlis Allah yapmayin dedikce biz tersini yapiyoruz bütün islerimiz hile yalan kul hakki yemekten ibaret
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86976)
12 Kasım 2021 Cuma 10:07
@Misafir Kullanıcı Elinize kolunuza sağlık o güzelim ormanı yok et hiç bir masraf istemeyen kendiliğin 'den yetişen ormanı kes yerine ağaç ek ondan sonra de yağmur yağmıyor kuraklık var gerçekten Al-lah akıl fikir versin
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın