KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

40 bin ton kar taşındı

Bingöl'de devam eden karla mücadele çalışması hakkında konuşan Bingöl Belediye Başkanı, il merkezinden şu ana kadar 40 bin ton karı şehir dışına taşıdıklarını söyledi.

40 bin ton kar taşındı
13 ŞUBAT 2017 PAZARTESİ 23:59
0
2333
3
AA aa

Bingöl'de karla mücadelede yürütülen çalışmalarla ilgili konuşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ekiplerin şu ana kadar 40 bin ton karı şehir dışına taşıdıklarını ifade etti.

Son yılların yoğun kar yağışına şahit olduklarını ifade eden Barakazi, 20 araç ve 60 personelle karla mücadele çalışmalarını gece-gündüz yürüttüklerini dile getirdi.

Merkez Yeni Mahallede devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Barakazi, şu an itibarıyla kamyonlarla 40 bin ton karı şehir merkezi dışına taşıdıklarını belirterek, tuzlama çalışmalarında ise 200 bin ton tuz kullandıklarını söyledi.

Barakazi, "Bu yıl malumunuz kar aralıklarla iki defa yoğun kar yağdı. Ocak ve şubat ayı başında iki defa kar yağdı. Karla mücadeleyi Allah'a şükür güzel bir şekilde yaptık, herhangi bir sorunumuz olmadı. Şu ana kadar 40 bin ton karı şehir dışına taşımışız, şehir temizliği yaptığımız esnada 200 bin ton tuzlama yapmışız. Kullandığımız 6 greyder 6 kepçe ve 8 kamyonla günlerce çalışmış, bunun dışında yine 100 bin litre akaryakıt kullanmışız. Kar temizliği esnasında özel bir hesaplama yaptırdık. Dolayısıyla 7/24 hem gece hem de gündüz hiç durmadan karla mücadeleyi gerçekleştirdik." diye konuştu.

"BU İŞLER BİRLİKTE YAPILIRSA ANCAK BAŞARILI OLUNABİLİYOR"

Karla mücadeleyi vatandaşların desteği ile yürüttüklerini söyleyen Barakazi, "Bingöllü hemşerilerimizin de şu ana kadar verdikleri destek araçları kenara çekme konusundaki desteklerinden ötürü hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum. Zaten bu işler birlikte yapılırsa ancak başarılı olunabiliyor zaman zaman araçlarla ilgili küçük sorunlar meydana geliyor, ama genel itibariyle de hemşerilerimiz bu konuda bize destek sağlıyorlar ve kar mücadelemizi az problemle atlattığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

“KAR RAHMETTİR”

Barakazi, "Türkiye'de uzun yıllardır böyle kar yağmamış. Kar yağdığında hemşerilerimiz, zaman zaman bize dualar edip, 'inşallah fazla yağmaz' dediler, ama bizde dedik ki, kar rahmettir yağsın biz mücadelemizi yaparız, öylede oldu. Karın rahmet ve bereket getirdiğini düşünüyoruz. Kar 25 yıldır ilk defa bu kadar yağmış biz bu kardan dolayı şikâyetçi değiliz, mutluyuz Allah'a da hamd ediyoruz." şeklinde konuştu.  

“KAR ÇALIŞMALARINDA VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

Son olarak vatandaşların araçlarıyla karın yoğun olarak bulunduğu yerlere gelmemesini isteyen Barakazi, "Vatandaşlarımızın özellikle araçlarını park etme esnasında biraz daha dikkatli davranmalarını, yine zabıtalar veya belediye çalışanları bununla ilgili çağrılar yaptıklarında fazla geciktirmeden araçlarını yerlerinden alırlarsa veya karın çok yoğun yağdığı yerlerde mümkün olduğunca araçlarını evlerinin önünde bırakıp çarşı merkezine getirmeseler yardımcı olmuş olacaklar. Şu ana kadar ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, bundan sonraki kar çalışmalarında daha duyarlı davranmalarını tavsiye ediyorum." dedi. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
oasma onur (@Misafir_20203)
14 Şubat 2017 Salı 12:51
başkan BEY kültür mahalesi sizin himayetizin altında deyilmi bide kültüre gelin bi zahmet.rezilliği görün
ahmedi hani (@Misafir_20202)
14 Şubat 2017 Salı 10:33
Sayın başkana şunu sormak istiyorum?
200 bin ton tuzu bingöle dökselerdi, bingölün cadde ve sokakları 5'er cm tuzla kaplı olması gerekmez mi idi?abartmayalım lütfen! kar yağışı onbeş gündür durmasına rağmen hala uydukent ve karşıyaka mahallelerinin ana arterlerinde sıkıntı var.
zaza BİRGÜN (@Misafir_20201)
14 Şubat 2017 Salı 09:30
BU YILKİ KAR TEMİZLİĞİNDEN MEMNUZ DEĞİLİZ. ŞU ANA KADAR KAR İLE MÜCADELEDE EN BAŞRARISIZ BELEDİYE DİYEBİLİRİM. ÖYLEKİ KENDİ ŞAHSİ ARACIMIN ALT TAKIMLARI KARLARDAN DOLAYI HASAR GÖRMÜŞTÜR.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın