KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

40 dilenci yakalandı

Bingöl Belediyesi Zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan 22'si çocuk 40 dilenci, yasal işlemlerin ardından il dışına çıkarıldı.

40 dilenci yakalandı
01 KASIM 2019 CUMA 17:19
6
1941
6
AA aa

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere yönelik iki gün aralıkla operasyon düzenlendi.

Operasyonla, çarşı merkezi başta olmak üzere cami önleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu kavşak ve caddelerde vatandaşlardan para dilenen 22'si çocuk 40 kişi yakalandı. Zabıta Müdürlüğü'ne götürülerek haklarında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde yasal işlem uygulanan dilencilere, 153'er lira idari para cezası uygulanarak, il dışına gönderildi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların iyi niyetini suiistimal etmek isteyen dilencilere yönelik operasyonların devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, “Ellerinde sahte sağlık raporları, uydurulmuş hikayeleriyle vatandaşlarımızdan para dilenerek haksız kazanç elde etmeye çalışan kişilere itibar edilmemelidir. Halkımız bu konuda hassas davranmalı ve kamu görevlilerimize yardımcı olmalıdır. Haksız kazanç sağlamaya çalıştığı tespit edilen kişilerin Zabıta Müdürlüğümüze bildirmelidir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52366)
04 Kasım 2019 Pazartesi 07:58
Bu sahte dilencileri ve dilenciliği meslek edinenleri yok etmenin en başarılı yolu dilenenlere, halkın para vermemesi. Neden BİNGÖL ve benzeri iller seçiliyor, bu illerde din ve duygu sömürüsü çok işe yaradığı içindir. Ha birde o çocukları acimadan dilendiren anne baba kadar para verende vebal altındadır bilesiniz. Siz para vermezseniz onları dilendirende olmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52317)
02 Kasım 2019 Cumartesi 20:13
sözde dileciler yakalanıyor gidin çarşıya bakınız ortalık dilenci kaynıyor.... bi ara markete girdim dilenci kadın paraları tüm yapmak için gelmişdi.... belkide enaz 200 tlden fazla bozuk para vardı.... milletin duyguları ile oynuyorlar yukarda annesi aşagıda cocukları dileniyor..... belediye bu işe cidden el atmalıdır... yarın cıkın çarşıya bakınız dilenciler hükümet konağı ve 4 yolda...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52309)
02 Kasım 2019 Cumartesi 10:24
Ben anlamadım istanbulda bile bu kadar dilenci yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52297)
01 Kasım 2019 Cuma 22:41
SESİMİZE KULAK VERİN LÜTFEN ELİNE CAMİ DERNEK MAKBUZU ALIP GEZİP YARDIM TOPLAMA VE DİNLENCİLERE GÖZ YUMULMAMSINI TALEP EDİYORUZ.KENDİ İLİMİZİN CAMİLERİNE ZATEN ALLAH İÇİN YARDIM EDİYORUZ.FAKAT DİN TÜCCARLARINA GÖZ YUMMAYALIM LÜTFEN .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52289)
01 Kasım 2019 Cuma 18:43
Bingöl'ü bilmeyen biri bu haberi okuduğunda zan edecek dilenci yoktu, olduğunda da zabıta gereğini yaptı. Oysa dilenciler hiç eksik olmadı ki. Camilerin önü, kavşaklar, caddeler... Yarın çarşıya çıktığınızda etrafa bir bakın, bana hak vereceksiniz. Çünkü dilencilik sektöründe iyi para var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52287)
01 Kasım 2019 Cuma 18:31
Sürekli dilenci operasyonundan bahsediliyor, ancak etraf dilenci kaynıyor. Bunları gerçekten bitirin artık yeter.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
07.12.2025
02:27
Bingöl`de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bingöl'de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bir öğretmenin sevgisiyle değişen dört hayat. Şeyma öğretmen, sevgisi ve emeğiyle köy okulunu yalnızca bir derslik değil, güven veren sıcak bir yuva haline getiriyor.
07.12.2025
02:26
12 Bingölspor farkı 12`ye çıkardı
12 Bingölspor farkı 12'ye çıkardı
Evinde ağırladığı en yakın takipçisi Niğde Belediyespor'u tek golle geçen temsilcimiz 12Bingölspor, yeni kadrosunun enerjisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
07.12.2025
02:25
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar ile daha düşük rakımlarda da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın