KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

40 yıl avrupa birliği ile müzakere tarihi alınmaya çalışıldı

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından her yıl düzenlen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik projeleri çalıştaylarının 2010 yılındaki açılışına katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, “40 sene Avrupa Birliği ile müzakere tarihi alınmaya çalışıldı. Ama çok şükür bizim dönemimizde 2004 yılında bu müzakere tarihi alındı. Niye alında işte bu ekonomik başarı ile demokrasi alanında atılan adımlarla alındı. Lafla olmuyor. Lafla sözle sloganla bir yere varılmaz” dedi.

40 yıl avrupa birliği ile müzakere tarihi alınmaya çalışıldı
01 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 08:51
0
1956
0
AA aa
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından her yıl düzenlen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik projeleri çalıştaylarının 2010 yılındaki açılışını Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla Bingöl'de yapıldı.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın himayesinde gerçekleşen toplantı ile Bingöl'ün Avrupa Eğitim Birliği eğitim ve gençlik projelerinde daha fazla yararlanması hedefleniyor. Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programa Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz yanı sıra bürokratlar, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Devlet Bakanı Yılmaz, “Kalkınma denilen şey insanın yaşam koşullarının değişmesidir. Daha az iyi olan bir durumdan daha fazla iyi olma durumuna geçmesidir. Kalkınma dediğimiz böyle teknik bir şey değil, merkezinde insan var. Bu çabaların sebebi de aslında insanın hayatını zenginleştirmek güzelleştirmek refahını arttırmak toplum olarak daha refah ve barış içinde yaşanmasını sağlamaktır. Bütün kalkınma dediğimiz şey bununla ilgilidir. Dolayısıyla dediğim gibi merkezinde insan unsuru var.
Avrupalılar yüzyıllarca savaşmışlar. Çok büyük savaşlar yaşamışlar. Milyonlarca insan ölmüş. Bütün bu tecrübelerden hareketle Avrupa'da şöyle bir fikir oluşmuştur. Biz böyle küçük küçük parçalarla gidersek, herkes bir tarafa çekerse, hiçbir şekilde hayatımızı düzenleştiremeyiz barış olmaz huzur olmaz demişler ve Avrupa Birliği fikri oluşturmuşlar. Bu birlikle milyonlarca insanın öldüğü Avrupa şimdi tam bir barış kıtası olmuştur. Avrupa Birliği dediğimiz şey temelde barış için ortaya konulmuş bir projedir. Barış için ortaya konulmuş şey zamanla ekonomik açıdan da çok büyük getirileri olduğu görülmüş. Çünkü ölçek ve Pazar büyüdüğü zaman rekabet gücü de artar. Avrupa 2. dünya savaşından sonra dünyada en hızlı gelişen bölgelerden biri olmuştur. Bu süreç içinde bir diğer şey daha görülmüştür temel hak ve hürriyetlerin en geniş manada yaşandığı bir alan oluşmuştur. Yani aynı zamanda bir özgürlük projesine dönüşmüştür” diye konuştu.
 
Bingölonlie Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın