KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Kasım 2025 Pazartesi
°C

40 yıl sonra akrabalarına kavuştu

İzmit Akçakoca'nın tanınan simalarından ‘Zaza’ lakaplı Bingöllü İhsan Ercan, kendisini 40 yıldır arayan aile fertlerine Akçakoca'da kavuştu.

40 yıl sonra akrabalarına kavuştu
05 ŞUBAT 2013 SALI 06:53
0
2558
0
AA aa

Akçakoca esnafı başta olmak üzere, ilçe halkının barınma, yeme-içme ve cep harçlığını temin ettiği İhsan Ercan (61), zaman zaman çarşı meydanında yaptığı fahri trafik polisliği ile de hafızalara kazınmıştı.

Aslen Bingöl'ün Genç ilçesi Sarmakaya Köyü'nden olan ve 40 yıl önce askerlik vazifesini tamamladıktan sonra köyünden sessizce ayrılarak Akçakoca'ya giden Zaza İhsan, bu süre zarfında inşaat ameleliğinden fındık toplama işçiliğine kadar bir çok işte çalışarak hayatını idame ettirmiş. Geçmişiyle ilgili hiç konuşmadığı için de hep bir sır küpü olarak kalmıştı.

Son zamanlarda ilerleyen yaşıyla birlikte bazı sağlık sorunları yaşayan Zaza İhsan'ın işitme kaybı da yaşadığı ve birçok ihtiyacının Akçakoca'da yaşayan Karslılar tarafından yerine getirildiği belirtilirken, kayıp İhsan Ercan'ın yakınları tarafından bulunması ise bir tesadüf eseri olmuş.

Zaza İhsan'ın akrabalarını tanıyan Bingöllü bir hayvan tüccarı, İzmit'e canlı hayvan götürdüğü sırada Akçakoca'da bulunan bir arkadaşını da ziyaret etmiş. Sohbet esnasında Zaza İhsan'dan söz ediliyor ve İhsan Ercan'ın izine bu şekilde ulaşılıyor.

Tesadüfen bulunan Zaza İhsan'ın yakınlarına haber verilmesiyle, 40 yıl önce kaybettikleri akrabalarını görmek üzere Akçakoca'ya gitmek isteyen yakınları, Akçakoca Karslılar Derneği'nin destekleriyle İhsan Ercan'a kavuşuyor.

Zaza İhsan'ın yakın akrabaları ile Karslılar Derneği Lokalinde buluşması, duygusal anların yaşanmasına sahne olurken, 40 yıldır Akçakoca ile özdeşleşen Zaza'nın ilçeden ayrılıyor olması, başta Karslılar olmak üzere Lokalde bulunan bazı esnaflar tarafından buruk bir sevinç olarak ifade edildi.

İhsan Ercan'ı memleketi Bingöl'e getirilmek üzere Akçakoca'ya giden akrabalarından Mehmet Cevat Ercan: “Biz amcamızdan yıllarca haber alamayınca ölmüş olduğunu düşünmüştük. Yıllar sonra kendisine tesadüfen ulaştık. Bu süre zarfında Akçakoca halkı amcamızı yalnız bırakmamış, kendisine yardımcı olmuştur. Bu vesileyle bu güzel ilçenin halkına akrabalarım adına teşekkür ediyorum. Lütfen hakkınızı helal edin. İnşallah bu olay vesilesiyle Akçakoca bizim de sık sık ziyaret edeceğimiz ikinci bir memleketimiz olacaktır” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın