KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

400 gönüllü özel harekatçı mezun oldu

Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele edecek gönüllü 400 özel harekatçının Amasya'nın Merzifon ilçesindeki eğitimleri tamamlandı.

400 gönüllü özel harekatçı mezun oldu
30 OCAK 2016 CUMARTESİ 01:28
0
2959
0
AA aa

3.5 aylık özel eğitimde dağda yatıp kalkan özel harekatçılar mezun oldu. İstiklal Marşı okuduktan sonra kesilen kurbanın başında dua eden yeni özel harekatçılar, törene gelen ailelerine sarılıp hasret giderdiler.

Yeni özel harekatçı polisleri, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki doğa şartlarına en yakın bölge olarak seçilen Amasya'nın Tavşan Dağı mevkisine kurulan özel tesislerde eğitildi. Rakımı 900 - 1300 metre olan Tavşan Dağı bölgesindeki merkezde bulunan 400 özel harekat polisi, üs ve barınma bölgeleri ile intikaller, sızma ve atış eğitimleri ile teorik bilgiler aldılar.

Merzifon Polis Eğitim Merkezi'nde (POMEM) düzenlenen mezuniyet törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey, Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Merzifon Polis Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Aktaş, Merzifon Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, diğer yetkililer, personel ve aileleri katıldı.

49. dönem özel harekat eğitimini 400 personelin başarıyla tamamladığını belirten Merzifon POMEM Müdürü İlyas Aktaş, "Ülkemizin içinde bulunduğu olaylar sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Bu millet nice badireler atlatmıştır. Hasta denirken dimdik ayağa kalkmıştır. Bitti denirken yeni başlangıçlar yapmıştır" dedi.

Dereceye giren polislere ödüllerini verdikten sonra konuşma yapan Vali Çomaktekin de, "Bu meslekte başarılı olmanızın biliyorum ki en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyattır. Vatan sevgisidir. İnancınızdır. İmanınızdır. Vatana ve millete olan sevginizdir. Son dönemde ülkemizin üzerinde gerek içeriden, gerek dışarıdan küresel, büyük oyunlar oynanıyor. Sizin varlığınız bu oyunların bozulması için millete büyük bir güven veriyor. Sa ğolun, var olun. Allah'ın izniyle, milletimizin hayır duaları ile çok başarılı olacaksınız. Rabbim inşallah sizleri muhafaza edecektir ve milletin dualarıyla inşallah dünyada da, ahirette de çok mutlu olacaksınız. Çok iyi bir manevi eğitim aldığınız belli. İstiklal Marşı'nı okurken gerçekten hissederek, yürekten, kalpten okudunuz. Eğitimin en iyi şekilde amacına ulaştığının bence buradaki göstergesi okuduğunuz İstiklal Marşı'ndan anlaşılıyordu" diye konuştu.

Oğlunun da gönüllü olarak eğitime katıldığını belirten emekli özel harekatçı Ahmet Özcan da, "27 yıl çalıştım. Şu anda benim oğlumda burada. Allah'ın izniyle mezun oldular. Şimdi bu aslan parçalarını bu dönemde eğer bu kursa gönüllü gelmişlerse kutlamak lazım. Eğer bu milletimiz, devletimiz bu aslan parçalarına destek verirse bunlar inşallah, Allah'ın izniyle bu terörün kökünü kuruturlar" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'a gideceğini anlatan bir özel harekat polisi, "Bu ülkeye oynanan oyunlara kimse kanmasın. Bizim yanımızda olsunlar. Tek diyeceğim bu. Allah yardımcısı olsun" derken, törene gelen bir polis annesi ve babasının elini öpmeye çalışan özel harekat eğitmeni ise, "Ülkenin böyle bir gündeminde Allah razı olsun hepinizden. Asıl eli, ayağı öpülecek insanlar sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın