KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

400 Sosyal Konut

TOKİ tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Bingöl'de 294'ü merkez, 106'sı Yedisu İlçesinde olmak üzere toplam 400 konut inşa edilecek. 16 Aralık 2019- 15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak. Konutların yapılacağı alan, türleri ve diğer detayları şöyle:

400 Sosyal Konut
16 ARALIK 2019 PAZARTESİ 17:07
9
12921
7
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi başladı.

Proje kapsamında 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında talepler toplanacak. Başvurular, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek.

METREKARE VE ÖDEME TUTARLARI

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek konutlar, 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olacak şekilde projelendirilecek. 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin TL ila 210 bin TL arasında fiyatla satılacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapacak olan vatandaşlar, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek.

BİNGÖL'DE NEREYE YAPILACAK?

Bingöl'de toplam 400 konut yapılacak. Bunlardan 294'ü Bingöl merkezde, 106'sı da Yedisu İlçesi'nde yapılacak. Bingöl merkezde yapılacak 294 konutun 206'sı 2+1, 88'i 3+1 olarak yapılacak. Yedisu'da yapılacak 106 konutun 70 tanesi 2+1, 36 tanesi de 3+1 olarak yapılacak.

Konutların inşa edileceği alanlar henüz açıklanmadı ancak edinilen gayri resmi bilgilere göre Bingöl merkezde Sarıçiçek Köyü mevkiinde Hazine arazisini alan TOKİ'nin, sosyal konutları bu alana yapması bekleniyor.

ÖDEME:

Hak sahiplerine konutlar;

Satış fiyatının yüzde 10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar),  kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

BANKADAN YAPILACAK BAŞVURU İŞLEMLERİ:

Başvuruların kabul edileceği yer: T. C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Proje ilindeki yetkili şubeleri

Başvuru sahipleri;

Nüfus Cüzdanı ile birlikte;

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alacakları “Belgeyi”

Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”

Yetkili banka Şubelerinde “Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi” imzalayacaktır.

Başvuru işlemleri sırasında;

2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.

(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

KURA ÇEKİLİŞİ:

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

SÖZLEŞME İMZALANMASI:

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

KDV ÖDEMESİ;

Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, %1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir.

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80649)
13 Ocak 2021 Çarşamba 12:45
Başvurular nezmn başlayacak ve son başvuru tarihi hangi ayda olacak bilgisi olan varmı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60351)
19 Temmuz 2020 Pazar 20:47
Sarı cicekden olmasın merkez de olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56321)
10 Mart 2020 Salı 21:10
herşey guzel de niye sari cicek merkezde yapilsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56089)
28 Şubat 2020 Cuma 23:18
hersey güzelde niye sarı cicek koyunde MERKEZ yapilsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53586)
19 Aralık 2019 Perşembe 18:07
Saricicek mevkine brut 100mkare daire, fiyat 210bin adida dar gelirliye konut... iyiymis valla toki!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53528)
17 Aralık 2019 Salı 10:39
cazip gibi görünse de 3 1 yüzmetrekarelik bürüt alan enflasyon artı tefe tüfe 240 bin tl..! toplam maliyeti kaba hesap 270 bin tl!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53513)
17 Aralık 2019 Salı 07:41
Bingole konut yapiyorlar siz önce kültür mah yıkılan konutlari bi yapın
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın