KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2026 Cuma
°C

42 ilden köylerine gelen çocuklar, şenlikte doyasıya eğlendi

Türkiye'nin 42 farklı şehrinden Bingöl'ün Gülpınar köyüne aileleri ile birlikte gelen çocuklar, köy derneği tarafından düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi.

42 ilden köylerine gelen çocuklar, şenlikte doyasıya eğlendi
03 AĞUSTOS 2021 SALI 17:07
5
2201
2
AA aa

Bingöl merkeze yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Gülpınar köyüne, başta Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul, Çorum, Samsun, Ankara gibi şehirlerinde yaşayan aileler, yaz tatilini geçirmek için baba ocağı köylerine geldi. Yaz aylarında nüfusunun 100'ü aştığı kış köyde, Lotan-Der tarafından çocuklar için mini bir şenlik düzenlendi. Özellikle pandemi döneminde yaşadıkları büyükşehirlerde sıkılan çocuklar, düzenlenen şenlikte oyunlar oynayarak hem akranlarıyla kaynaştı hem de doyasıya eğlendi. Köyün önde gelen ailelerinde maddi ve manevi destek verdiği şenlikte çocuklar, çuval yarışı, halat çekme, basket atışı, mendil kapmaca gibi oyunlar oynayarak pandeminin stresini üzerlerinden attı.

Şenliğin amacına değinen ve organizasyonu düzenleyen Lotan-Der Başkanı Mahmut Altunhan, “42 farklı şehirden gelen ve pandemiden etkilenen çocuklarımız, yaz döneminde özellikle burada bir sosyal etkinlikle tanışma, kaynaşma ve oyunlarla beraber kendilerine geldi. Sosyal gelişimlere destek olmak için bir etkinlik yaptık. Çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Az da olsa onların neşelerine katkı sağlayabilmişsek ne mutlu bize. Köyün ileri gelenleri de bu noktada bizlere destek ve sponsor oldular. Etkinliklerin sonunda ödüller verdiler. Farklı oyunlarla kaynaşmaya vesile olsun diye böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklar mutlu oldu, gözlerinde sevinçlerini gördük ve bu bizim için yeterliydi. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Samsun'dan geldiklerini ve şenlikte doyasıya eğlenen Zeynep Naz Karaca, “Samsun'dan ailece köye geldik. Dernek bize yarışma düzenledi, bizleri eğlendirdi. Halat çekme oynadık, çuval yarışı oynadık, bayağı oyunlar oynadık. Bizlere ödüller verdiler. Bizleri çok eğlendirdiler, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Kayseri'de pandemiden dolayı çok sıkıldığını belirten Sude Atalay ise, “Kayseri'den geliyorum. Pandemiden dolayı Kayseri'de çok sıkılıyordum, hiç dışarı çıkamıyorduk. Burada çok eğleniyoruz. Burada kuzenlerimiz ve arkadaşlarımızla çok eğleniyoruz. Bugün çok güzel şeyler yaptık, çok eğlendik. Çok eğlenceliydi” şeklinde konuştu.

Yarışmalar sonunda köy derneği tarafından yaptırılan plaketler çocuklara verilirken, yarışmada dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84637)
04 Ağustos 2021 Çarşamba 17:21
Tebrikler Mahmut hocam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84628)
03 Ağustos 2021 Salı 23:17
Reklam kokan hareketler bunlar
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın