KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

45 bin memur ataması yapılacak

Özel sektörün yanı sıra kamu kurumları da istihdam için harekete geçti. Bu yıl kamuya 45 bin memur ataması yapılacak. Aranacak şartlar ise şöyle;

45 bin memur ataması yapılacak
25 MART 2018 PAZAR 20:42
2
3182
1
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin öğretmen atamasını yapmaya hazırlanırken, 5 bin de ücretli öğretmenin kadroya geçişi sağlanacak. Bunun dışında kamu kurumları 20 bin 239 memur istihdamı için süreci başlattı.

Polis Akademisi Başkanlığı (POMEM) 10 bin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 7 bin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 549, Aile Bakanlığı 155, Gümrük Bakanlığı 40 kişi alacak. Ayrıca tüm kurumlara 2 bin 500 engelli personel ataması yapılacak.

İstenilen şartlar

YSK'nın alımına başvurmak için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Zabıt katibi kadroları için 2 yıllık, mühendislik kadroları için de 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekiyor.

POMEM'e başvuru için ise lisans mezunları için yapılan 2016 veya 2017 yılı KPSS'lerin birinden ‘P3' puan türünden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS'den ‘P93' puan türünden en az 70 ve üzeri puan alma şartı bulunuyor. Adaylar 23 Mart'a kadar ‘pa.edu.tr' internet adresinden e-Devlet şifresi ile ön başvurularını yapabilecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 7 bin personel olarak; öğretmen, mühendis, pilot, güverte ve makine subayı alacak.

KPSS'den 60 puanı bulunan adaylar başvurabilecek. 18 ile 35 yaş arasında alımlar yapılacak. Gümrük Bakanlığı; 40 koruma güvenlik görevlisi, veznedar, ambar memuru, kimyager ve diyetisyen alacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24278)
27 Mart 2018 Salı 19:11
Garip memleket insanina hic birsey yok memur alinacakmis onu vekilere bakanlara anlatin alimlar satimlar onlarin isi
20.01.2026
17:20
Yükümlülerden Cami Avlusunda Kar Temizliği
Yükümlülerden Cami Avlusunda Kar Temizliği
Yoğun kar yağışının ardından Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu yararına çalışma kapsamında görevlendirilen yükümlüler, Hacılar Camii çevresinde kar temizliği yaptı.
20.01.2026
16:58
Bingöl`de Çığ Düştü! Araçtakiler saniyelerle kurtuldu
Bingöl'de Çığ Düştü! Araçtakiler saniyelerle kurtuldu
Bingöl'ün Yedisu ile Karlıova ilçeleri arasındaki kara yoluna çığ düştü. O sırada yoldan geçen araçtaki vatandaşlar büyük bir tehlikeyi kıl payı atlatırken, bölgeye sevk edilen ekipler yolu kısa sürede ulaşıma açtı.
20.01.2026
13:58
Karlıova`da tipi ve fırtına hayatı felç etti, esnaf kepenk kapattı
Karlıova'da tipi ve fırtına hayatı felç etti, esnaf kepenk kapattı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar ve dondurucu soğuklara birde tipi ve fırtına eklenince hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle esnaf kepenk kapatırken, vatandaşlar evlerinden çıkmadı.
20.01.2026
13:42
Diyaliz hastasına UMKE yetişti
Diyaliz hastasına UMKE yetişti
Bingöl'de diyaliz hastası UMKE tarafından paletli araçla alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan hasta tedavi altına alındı.
20.01.2026
13:29
Bingöl`de açılan yollar tipi nedeniyle yeniden kapanıyor
Bingöl'de açılan yollar tipi nedeniyle yeniden kapanıyor
Bingöl'de kardan dolayı kapanan köy yollarında çalışmalar aralıksız sürerken etkili olan tipinin açılan bazı yolları tekrar kapattığı bildirildi.
20.01.2026
13:08
Vali Çelik`ten Anlamlı Çağrı:
Vali Çelik'ten Anlamlı Çağrı: 'Çiçek Yerine Bağış Yapın'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, tebrik ziyaretlerinde çiçek veya hediye gönderilmemesini isteyerek, vatandaşların bu nezaketini kamu yararına hizmet eden kurumlara bağışa dönüştürmelerini rica etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın