KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2025 Pazar
°C

45 sağlık personeline aile içi eğitim semineri


İl Sağlık Müdürlüğü, birinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan tabip, hemşire, ebe, sağlık memuru ve ATT gibi unvanlarda
çalışanlara ve hastane eğitim hemşirelerine yönelik 8–9 ve 10 Aralık 2009 tarihlerinde toplam 45 personele "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi" verildiğini bildirdi.

45 sağlık personeline aile içi eğitim semineri
15 ARALIK 2009 SALI 08:15
0
1213
0
AA aa
İl Sağlık Müdürü Dt. M. Zeki Bingöl, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada birinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan tabip, hemşire, ebe, sağlık memuru ve ATT gibi unvanlarda çalışanlara ve hastane eğitim hemşirelerine yönelik 8–9 ve 10 Aralık 2009 tarihlerinde toplam 45 personele "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi" verildiğini ifade ederek, saha eğitimlerinin Aralık ayında tamamlanacağını belirtti.
 

Aile içi şiddet günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak da değerlendirilmekte olduğuna vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Bingöl, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Aile içi şiddet günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak da değerlendirilmektedir. Çünkü aile içi şiddet; yetersiz beslenmeye, kronik hastalıkların artmasına, madde bağımlılığına, beyin travmalarına, organ travmalarına, geçici ve kalıcı çeşitli hastalıklara, kronik ağrıya, korunmadan cinsel ilişkiye girmeye, anne ölümlerine, intiharlara neden olmaktadır.
 
Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda depresyon, organik nedeni olmayan ağrılar ve bayılmalar, uykusuzluk, baş ağrısı sıkıntılı olma hali, yoğun korku, değişikliklerden kaygı duyma sık rastlanan belirtiler olarak bildirilmektedir. Aile içi şiddet bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra aile içindeki diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden aynı zamanda toplumsal bir sorundur.
 
Sağlık hizmeti sunanlar açısından konunun önemli bir başka yönü de şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlar için "yardım" alabilecekleri hizmet alanları arasında en başta sağlık hizmetlerinin geliyor olması, en çok onlara güven duyabilmeleri ve en çok onlardan yardım talep etmeleridir. Oysa sağlık sektöründe çalışan doktor, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelinin şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlara hizmet götürmede yaşadıkları bazı sorunlar mevcuttur.
 
Bu sorunların çözülmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında 03/01/2008 tarihinde "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi" konulu protokol imzalanmıştır.
 
Eğitici eğitimleri Haziran- Kasım 2008 tarihleri arasında tamamlanmış olup, Programın ikinci basamağı olan saha eğitimlerinin bir bölümü ise 05-20 Mayıs 2009 tarihinde yapılmıştır. Birinci basamak sağlık kurum ve kuruluşlarımızda görev yapan tabip, hemşire, ebe, sağlık memuru ve ATT gibi unvanlarda çalışanlara ve hastane eğitim hemşirelerine yönelik 8-9 ve 10 Aralık 2009 tarihlerinde toplam 45 personele "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi" verilmiş olup,  Saha Eğitimlerinin Aralık ayında tamamlanması planlanmaktadır.”
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın