KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

450 bin memura iyileştirme zam oranı

Ek ödeme hakkı kazanan yaklaşık 450 bin memur 15 Ocak’ta yılın ilk zammını alacak. Zamlı maaşlarla birlikte 15 günlük farklar da ödenecek.

450 bin memura iyileştirme zam oranı
04 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 09:41
0
1961
0
AA aa

Eşit işe eşit ücret kapsamında üst düzey devlet memurlarına yapılan ek ödemelerin ayrıntıları netleşti.

Yeni zamlardan yaklaşık 450 bin memur yararlanacak

Geri kalan yaklaşık 2 milyon memurun ek ödemesi ise toplu sözleşmeyle netleşecek.

Böyle hesaplanacak

Maliye Bakanlığı'nın eşit işe eşit ücret mantığıyla çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ayrıntılarını belirleyen tebliği Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayınlandı.

Memurların mali haklarında köklü değişiklikler yapan KHK'nın nasıl uygulanacağını anlatan tebliğde, genel müdür ve diğer bazı bürokratların maaşlarının nasıl hesaplanacağından halen ek ödeme alan yada almayan memurlara yeni sistemde nasıl ek ödeme yapılacağına kadar her konuya açıklık getirildi.

Uzmanlara da zam

Tebliğe göre, devlette çalışan genel müdürlerin maaşı 15 Ocak'ta 5 bin 750 TL'ye çıkacak. Böylece halen yaklaşık 5 bin lira maaş alan genel müdürler yeni yıla 750 liralık zamla adım atmış olacak. Zamlı maaşlarla birlikte 15 günlük farklar da ödenecek. Yeni maaş hesaplama yöntemi genel müdürlerin ödeyeceği vergiyi de yükseltti. Daha önce yaklaşık 250 lira tutarında gelir vergisi ödeyen genel müdürler; makam tazminatı ve temsil tazminatı başta olmak üzere yan ödemeler de vergiye tabi olduğu için yeni dönemde 530 lira vergi ödeyecekler. Yeni maaş sistemiyle kamuda 4'üncü derecenin 1'inci kademesinde çalışan uzmanların maaşı 3 bin 406 lira, 9/1 uzman yardımcılarının maaşı da 2 bin 608 lira oldu. Hazine uzmanları 3 bin 722 lira iç denetçiler 3 bin 917 lira maaş alacak. Uzmanların ödeyeceği vergi 315 TL'ye, yardımcıların vergisi de 242 TL'ye yükseldi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın