KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

4B kadrosundaki sözleşmeli personel için kadrolu olma yolu açılıyor

Kamuda çalışan milyonlarca personelin birçok sorunu çözülürken yeni çalışmalarla birçok dengesizlik de ortadan kaldırılacak. Daha önce gerçekleştirilen bir çalışma ile 4C kadrosundaki özelleştirmeden gelen personel 4B'li yapılmış ve kadroya alınmıştı. Şimdi de 4B kadrosundaki sözleşmeli personel için 4A'lı yani kadrolu olma yolu açılıyor.

4B kadrosundaki sözleşmeli personel için kadrolu olma yolu açılıyor
22 EKİM 2021 CUMA 18:56
7
3541
3
AA aa

Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memurların 3600 ek gösterge zamları ile birlikte kamuda sözleşmeli olarak çalışan memurların da sorunları gündeme taşınmıştı. Toplu sözleşme metnine de giren bu iki konuda çalışma yapılacağı ve 2022 yılının sonunda tamamlanacağı da açıklanmıştı.

Sözleşmeli memurlar için talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Memur-Sen yöneticilerini kabulü sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sözleşmelilerin kadro sorununun çözümü ile talimat vermişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü bürokratlarının çalışmaları tamamlanmasından sonra taslak Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulacak.

Kapsam nasıl olacak?

Sözleşmeli personelin statüsünün değişmesi, dahası kadroya alınması ile ilgili çalışmaların kapsamı da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bu konuda ilk ipucu toplu sözleşmede verilmişti. Resmi Gazetede yayımlanan toplu sözleşme metniyle ilgili tebliğin 52. maddesinde, "Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır" ifadesi yer aldı.

Bu çerçevede yürütülecek çalışmalarda şu konuların öncelikli olarak masada olması bekleniyor:

- Kamuda bulunan ve 657 sayılı yasanın 4/B maddesine göre çalışan tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili çalışma yapılacak.

- Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığındaki (MEB) sözleşmeli öğretmenler, Sağlık Bakanlığında çalışan sözleşmeli sağlık personeli kadroya geçirilecek.

- Kadro çalışmasına 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesine göre yerel yönetimlerde belediyelerde çalışan personel de dahil edilecek.

- Kadro ile birlikte tayin, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi kısıtlı haklar verilmiş olacak.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86348)
23 Ekim 2021 Cumartesi 22:50
Sanırım iyi araştırmadan yanlış bir haber paylaşmışsınız 15 EKİM 2021 tarihinde 4620 karar sayısı 233 sayılı kanun hükmünde kararnamede kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının 2022 yılına ait genel yatırım ve finansman programının ekli kararda belirtildiği şekilde tespit edilmesine 233 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 29 maddesi gereğince karar verilmiştir buna bakanlıklarda ve belediyelerde çalışan taşeron işçiler kısa adı ile KİT olmadıkları için faydalanamıyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86340)
23 Ekim 2021 Cumartesi 00:51
Bu bir hak zaten. Bunu şov yapmayın gidicisiniz oy alma politikası bu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86349)
23 Ekim 2021 Cumartesi 23:54
@Misafir Kullanıcı Gidicisinizzzz artık bıktık ekonomi kötü işsizlik arttı güven duymuyoruz artık ve torpilciler çok korkuyor biliyorum
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın