KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2025 Salı
°C

5 bakan hakkında gensoru

MHP’nin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında verdiği gensoru önergesinin gerekçesinde ''Orta Vadeli Programı zamanında yayınlamayıp veya yetkili olduğu kuruma hazırlatmayıp bu nedenle hedeflerinin belirlenmesinde hükümetin, kamu kurum ve kuruluşların yurt içi ve yurt dışı ilişkilerinde itibarının zaafa uğratıldığı, TBMM'nin bütçe hakkının doğru bir şekilde kullanılmasının engellendiği'' ifadesine yer verildi.

5 bakan hakkında gensoru
08 KASIM 2012 PERŞEMBE 04:30
0
2067
0
AA aa

Gensoru ve genel görüşme açılmasına ilişkin önergeler, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

MHP, 5 bakan hakkında 6 gensoru önergesi verdi, ayrıca 10 farklı konuda Meclis'te genel görüşme açılmasını talep etti.

Buna göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili ''bölücü terör örgütüne yönelik açıklamaları'' ve ''TRT ile Anadolu Ajansı'nın habercilik anlayışı'' hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili ''4+4+4'' eğitim sistemi hakkında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la ilgili ''Orta Vadeli Program'' hakkında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le ilgili ''tarım ve hayvancılık sektörü'' hakkında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile ilgili de ''Gazi yerleşkesi'' hakkında gensoru önergeleri verildi.

MHP ayrıca, ''Suriye'deki olayların ekonomiye yansıması'', ''Suriye'de düşen Türk uçağı'', ''4+4+4 eğitim sistemi'', ''büyükşehirlerdeki şiddet olayları'', ''yabancılara mülk satışı'', ''AK Parti'nin dış politikası'', ''deniz ticareti'', ''Arap Baharı'nın etkileri'', ''TOKİ'nin uygulamaları'' ve ''2-B arazileri'' konularında genel görüşme açılmasını talep etti.

MHP, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında 6 gensoru önergesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hakkında TBMM Başkanlığı'na sunulan gensoru önergesinin gerekçesinde, Dinçer'in, ''eğitim camiasında maddi ve manevi alanda bir çok olumsuz etki yarattığı, bakanlığı yönetemediği, eğitimdeki girdi ve çıktıların üzerinde tahribat yaptığı'' iddia edildi. Gerekçede, ''merkezi sınavda sorunların çalınması, eksik basılması, FATİH projesi ve 4+4+4 modeli gibi oluşturulan sistemlerin yürütülmesinde sorunların çıkması, okulların güvenliğinin sağlanamaması, suça karışan çocuk sayısının artması gibi sorunların kartopu etkisiyle büyüdüğü'' savunuldu.

MHP, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında ise iki ayrı gensoru önergesi verdi. MHP, ''canı pahasına ülkesi ve milletin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele veren güvenlik güçlerinin psikolojisini, moralini, azmini ve mücadele gücünü zayıflatan açıklamaları'' nedeniyle Arınç hakkında gensoru açılmasını talep etti.

Arınç hakkında ikinci gensoru önergesi ise TRT ve Anadolu Ajansı nedeniyle verildi. Arınç'ın, ''bağlı kurumların tarafsızlığını sağlayamadığı'' iddia edildi.

MHP, ''Orta Vadeli Programı zamanında yayınlamayıp veya yetkili olduğu kuruma hazırlatmayıp bu nedenle hedeflerinin belirlenmesinde hükümetin, kamu kurum ve kuruluşların yurt içi ve yurt dışı ilişkilerinde itibarının zaafa uğratıldığı, TBMM'nin bütçe hakkının doğru bir şekilde kullanılmasının engellendiği'' gerekçesiyle Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz hakkında gensoru önergesi verdi.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında verilen gensorunun gerekçesinde ise ''tarım ve hayvancılık sektörünü bitirme noktasına getirdiği, yanlış uygulanan tarım politikaları ile çiftçi ve üreticileri sıkıntıya soktuğu'' iddia edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkındaki gensoru önergesinin gerekçesinde ise ''Bakanlığının uygulamalarında siyasi konumunu kullanarak, Gazi yerleşkesinin tarumar edilmesi, Orman Genel Müdürlüğü arazisinin peşkeş çekilmesi ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki hafriyat alanlarının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle, kamuyu zarar uğratan ve görevini kötüye kullanan Eroğlu hakkında gensoru açılmasını arz ederiz'' denildi.

“Genel görüşme talepleri”

MHP, ayrıca 10 farklı konuda genel görüşme açılmasını talep etti.

Denizcilik ve deniz ticareti konusundaki önergede, deniz ticaretinin arzu edilen noktaya getirilemediği, bu konudaki sorunlara çözüm üretilemediği ve gerekli desteğin verilemediği belirtildi.

TOKİ ile ilgili genel görüşme önergesinde de TOKİ uygulamaları ile mağdur olan vatandaşların sorunları ve üretilen konutların inşası, teslimi ve kullanımındaki sorunlara yer verildi.

Türkiye'de bulunan NATO çıkışlı hava savunma sistemleri ve radarların işlevselliğinin değerlendirilmesi için genel görüşme açılması istendi. Önergede, ''Suriye'nin RF-4 tipi keşif uçağımızı düşürmesinin ardından yaklaşık 4 ay geçmiş olmasına ve olayla ilgili komşu devletlerin radar kayıtları üzerinden bilgi alışverişi yapılmış olmasına rağmen kamuoyunu bir bilgi manzumesi derlenememiştir'' denildi.

MHP'nin diğer bir genel görüşme talebi de Türkiye'de yabancı gerçek ve tüzel kişilere yapılan taşınmazlarına ilişkin. Önergenin gerekçesinde, yabancı gerçek veya tüzel kişilerin Türkiye'de ne kadar taşınmaz satın aldıkları ve ne kadar ne kadar gelir elde ettiklerinin henüz bilinmediği belirtildi.

Büyükşehirlerde artan şiddet ve asayiş olaylarının neden ve sonuçlarına ilişkin genel görüşme talebinde de şiddet ve asayiş sorunlarının en önemli nedenlerinden birinin ''AK Parti iktidarlarının terör karşısındaki iradesiz ve teslimiyetçi tutumu'' olduğu ileri sürdü.

MHP'nin, ''4+4+4 eğitim sistemi''ne ilişkin önergesinde de söz konusu eğitim sisteminin ortaya çıkardığı sorunların tartışılması, geçen sürenin incelenmesi ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirilmesi için genel görüşme açılması talep edildi.

Diğer bir önergede ise Suriye'de meydana gelen olayların yansıması nedeniyle Suriye'nin sınırı bulunan illerdeki ekonomik sorunların tartışması için genel görüşme istendi.

AK Parti'nin dış politikası ile ilgili genel görüşme önergesinde, ''AK Parti'nin özelikle son yıllardaki dış politikasıyla, Türkiye'nin ekonomik yapısına, ticari ilişkilerine, milletin refahına ve mili bütçesinin dengesine kasteden hamlelerin rakamsal neticelerinin değerlendirilmesi'' istendi.

Başka bir genel görüşme önergesinde, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi için Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin kanunla ilgili uygulamalarda yaşanan aksaklıkların Genel Kurul'da ele alınması talep edildi.

MHP'nin son önergesinde de ''Arap Baharı olarak adlandırılan Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki protestolar sonucu oluşan yeni ortamın ve Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerdeki değişimlerin Türkiye ve bölge ülkelerine etkilerinin ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla'' genel görüşme açılması istendi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın