KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

5 bin korucu alınacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Doğu ve Güneydoğu’da görev yapacak 5 Bin korucu alınacak.

5 bin korucu alınacak
20 EYLÜL 2015 PAZAR 20:27
0
2248
1
AA aa

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok: “Başbakanımızın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu'da bulanan koruculuk sisteminin daha etkin noktaya gelebilmesi adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosu ilanlarımızı başlatıyoruz” dedi.

Seçim hükümetinde bağımsız üye olarak yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı'nın bugün memleketleri Aksaray'da gezi ve incelemelerine, 2012- Aralık 2013 tarihleri arasında Aksaray Valiliği görevinde bulunan oradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan İçişleri Bakanı Selami Altınok da eşlik etti.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Selami Altınok, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili 24 Temmuz'dan itibaren başlayan mücadelenin devam ettiğini ve sonuna kadar de devam edeceğini belirtti. Altınok, 'Biz Anadolu topraklarında, kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz. Birlik ve beraberlik olsun istiyoruz. Kalkınma olsun istiyoruz. İnsanlarımız daha iyi yaşasın istiyoruz. Çocuklarımızın daha güzel bir geleceği hak ettiklerini düşünüyoruz. Onun mücadelesini veriyoruz. Ama bir takım güçlerin dış mihrakların maşalığını yapan terör örgütü, destekçileriyle beraber, bu kardeşlik duygumuzu, hukukumuzu yok etmek, yıkmak, parçalamak adına büyük bir saldırı gerçekleştirmek istiyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu sıkıntılı durumu bertaraf edebilecek ve üstesinden gelebilecek güçte azim ve karardadır. Bütün milletimiz görecek, terör örgütü aman dileyip silahları teslim edene kadar bu memlekette terörle mücadelemiz azim ve kararlı bir şekilde sürecektir' diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 22 vilayette 5 bin korucu alınacağını açıklayan Altınok, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizde bulunan koruculuk sisteminin daha etkin noktaya gelebilmesi adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosunun ilanlarımızı başlatıyoruz. 22 vilayetimizde, genç kardeşlerimizi, emekli olmaktan kaynaklanan boşalan kadrolara istihdam edeceğiz. Bunu korucu olmak isteyen kardeşlerimize müjde olarak vermek istiyorum.”

Bakan Altınok, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin güvenli bir ortamda yapılması içinde de alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
benahol deza (@Misafir_19297)
28 Eylül 2015 Pazartesi 03:18
hamamlar , elmalı ve gılbeyin işsizlik sorunu çözümlenmiştir :)))
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın