KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

5 ilde 310 lösemi hastası çocuk var

Sağlık Bakanlığı'nın bölge hastanesi kabul ettiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine, Doğu Anadolu Bölgesi'nin 5 ilinden gelerek tedavi gören 310 lösemi hastası çocuk ilgi bekliyor.

5 ilde 310 lösemi hastası çocuk var
05 TEMMUZ 2011 SALI 09:11
0
2416
0
AA aa

Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği (LÖSEÇ) Başkanı Mustafa Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, LÖSEÇ'in Malatya'da faaliyet gösteren 600 dernek içinde aktif derneklerden biri olduğunu söyledi. 

Derneğin kayıtlı ve gönüllü olmak üzere iki ayrı üyesi olduğunu kaydeden Gürbüz, derneğin kayıtlı üyelerinin sayısının az olduğunu belirtti.

"30 kayıtlı üyemiz olmasına karşılık 500 gönüllü üyemiz var" diyen Gürbüz, şöyle konuştu: "Kayıtlı üyelerimiz derneğe üye olan ya da yönetimde olanlar. Çoğunluğunu hasta yakınları oluşturuyor. Gönüllü üyelerimiz bizim için önem teşkil ediyor. Bizim hastalarımızın, çocuklarımızın kana, trombosite ihtiyacı oluyor. Bu kan ve trombositi gönüllü üyelerimizden temin ediyoruz. Derneğimizin en iyi yaptığı iş, gönüllü üyeleri toplamak ve hastalara kan ve trombosit sağlamak. Derneğimizi arayıp da bizden kan ve trombosit isteyen hastalarımızın yüzde 95'inin ihtiyacı giderilmiştir. "

Mustafa Gürbüz, derneğin gönüllü üyeleri ile övündüğüne işaret ederek, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kan merkezi sorumlularının da derneğin yönetiminde görevli olduğunu anlattı.

Gürbüz, "Onlarla da işbirliği içindeyiz. Gönüllü üyelerimizin listelerini onlara veriyoruz. Onlar kan ihtiyacı olduğunda doğrudan bizim üyelerimizi arıyor. Sorun çıktığında bize dönüyorlar. Turgut Özal Tıp Merkezi Sağlık Bakanlığı'nın bölge hastanesi olarak kabul ettiği bir hastane. Buraya Adıyaman'dan, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden, Bingöl'den, Elazığ'dan, Tunceli'den ve Malatya'dan lösemi hastaları geliyor. Bu hastaların sayısı 310 civarında. Bunların tamamı çocuk" dedi.

Derneğin üyelerine kan ve trombosit bulma işini iyi yapmasına karşılık ayni ve nakdi yardım konusunda sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Gürbüz, şunları dile getirdi: "Turgut Özal Tıp Merkezi onkoloji olarak iyi bir servis. Ama maddi durumu iyi olan hasta yakınları çocuklarını büyükşehirlere götürüp tedavi ettiriyor. Burada kalan hastalarımız çoğunlukla kırsal kesimden gelen ve maddi durumu iyi olmayan hastalar. İster istemez bunların maddi ihtiyaçları oluyor. Cüzi de olsa bu hastalarımıza maddi yardım yapıyoruz. Ama dernek bu yükün altından kalkamayacak durumda. Maddi destek istiyoruz. "

Gürbüz; hayırseverlerin, iş adamlarının, siyasi partilerin, milletvekillerinin desteğini ve ilgisini beklediklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın