KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

50 milyon lira nasıl buharlaştı?

Bingöl’de 15 metre genişliğinde ve 24 kilometre uzunluğundaki yolun 72 milyon liraya, 30 metre genişliğinde ve 30 kilometre uzunluğunda yapılan yolun da 46 milyona ihale edildiğini ileri süren CHP İzmir Milletvekili Çam, Bakan Yıldırım’a sordu: “Bu davet usulü ihaleyi nasıl verdiniz? Bu 50 milyon para nereye gitti?”

50 milyon lira nasıl buharlaştı?
19 ARALIK 2013 PERŞEMBE 07:26
0
2855
0
AA aa

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen ve partisinin İl Başkanı Mustafa Kurban ile birlikte parti yöneticileriyle görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, ziyaretinin son gününde parti binasında basın toplantısı düzenledi.

“SOYGUN VE TALANLAR DEVAM EDİYOR”

11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde soygun ve talanların devam ettiğini ileri süren Çam, İstanbul'da yapılan operasyonda 3 bakanın oğlu ve hükümete yakın işadamlarının gözaltına alındığını kaydetti.

Yapılan operasyonların ardından görevlerini başarıyla yürüten emniyet müdür yardımcılarının görevden alındığını hatırlatan Çam, talan ve vurgunların bir örneğinin de Bingöl'de yaşandığını iddia etti.

“50 MİLYON NASIL BUHARLAŞTI?”

Bingöl-Diyarbakır ve Bingöl-Servi belde karayolunun yapımı ile ilgili ciddi bir vurgunun yapıldığını ileri süren Çam: “Genç-Selvi beldesi karayolu ihalesi vurgunların en somut örneklerinden biridir. Bu yol bir köy yoludur. Aynı zamanda bu yol AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ın köyüne giden yoldur. Bu yollar yapılırken son derece adil yapılması gerekiyor. Bu yolun hemen yanı başında 26 metre, yer yerde 30 metre genişliğinde Bingöl-Diyarbakır karayolu bulunmaktadır. Bingöl-Diyarbakır karayolu toplam 30 kilometre olarak 46 milyona mal ediliyor ve açık ihale usulüyle ihale ediliyor. En düşük teklifi veren firmada ihaleyi alıyor. Ama Servi yolu yaklaşık 24 kilometre ve genişliği 15 metre olmasına rağmen bu yol da 72 milyon TL'ye ihale edilmiş. Bu yol normal kanuni ihale yöntemiyle değil, bir firma davet ediliyor ve ihale o firmaya veriliyor. Hem Diyarbakır yolunun yarısı kadar genişlikte, hem de Diyarbakır yolundan daha da kısa mesafeli ve en önemlisi yarı yarıya bir fiyat farkı görünmektedir. Yaklaşık 50 milyon para ortadan buharlaşıyor. Buradan Ulaştırma Bakanı ve İzmir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a soruyorum; Bu davet usulü ihaleyi nasıl verdiniz? Neden diğer yola göre fiyat farkı var? Bu 50 milyon para nereye gitti?” dedi.

“Fay hattı üzerindeki Bingöl'de 9 katlı bina yapılıyor”

Birinci derece deprem fay hattı üzerinde yer alan Bingöl'de, İmar planına göre konutların en fazla 5 katlı olması gerekirken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından 9 katlı binaların inşa edildiğini hatırlatan Çam: “Bingöl Merkez İnönü Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ'nin yapımına başladığı konut için hak sahiplerine kira yardımı yapılması gerekirken, hiçbir hak sahibine bu kira yardımı yapılmadı. Bingöl halkı da kirasını kendi cebinde ödemek zorunda bırakılmıştır. Bingöl birinci derece deprem fay hattı üzerinde bulunmaktadır. Burada yapılacak her konuttun dikkatli ve titiz yapılması gerekmektedir. Yapılan konutlar 9 katlıdır. Bu da deprem fay hattı üzerinde bulunan bir il için ciddi bir tehdittir. Bilim adamları önümüzdeki süreçte uzun yıllardan beri kırılmayan bir fay hattının bulunduğunu ve Bingöl'de deprem beklendiğini söylüyorlar. Bingöl'de normal şartlarda imar planı 5 katı geçmemesi gerekirken, TOKİ 9 katlı binalar inşa ediyor” ifadelerini kullandı.

“Anayasa Mahkemesinin kararı sadece Balbay için, diğer Milletvekilleri içinde geçerli olmalıdır”

İlk olarak tutuklu milletvekilleri ve serbest bırakılan milletvekilleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çam, Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu kararın sadece Mustafa Balbay için değil, diğer tutuklu Milletvekilleri için de geçerli olması gerektiğini belirterek, BDP milletvekillerinin tutukluluk hallerinin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Diyarbakır yerel mahkeme tarafından BDP'nin tutuklu milletvekilleri için verilen antidemokratik kararı kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden Çam: “12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili seçilen halkın oylarıyla seçilen 8 milletvekili arkadaşımızın tutuklulukları devam ediyordu. Bunlardan biri Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal serbest bırakıldı. 2'ncisi ise İzmir Milletvekilimiz Gazeteci yazar Mustafa Balbay'dı. Geçtiğimiz günlerde anayasa mahkemesine yapılan bireysel başvuru neticesinde yargılandığı Silivri'deki özel mahkemece serbest bırakıldı. Bundan büyük bir sevinç duyuyoruz. Türkiye'de anayasa mahkemesinin vermiş olduğu kararlar sadece Mustafa Balbay için değil, tutuklu tüm milletvekilleri için geçerli olmalıdır. BDP'nin tutuklu 5 milletvekili yargılandıkları mahkeme ne yazık ki tutukluluklarının devam etmesine karar verdi. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Anayasa mahkemesi, bir konuda karar vermişse bu sadece başvuruda bulunan Mustafa Balbay için değil, diğer tutuklu milletvekillerini de bağlaması gerekir. Çünkü konuştuğumuz temel konu bir insan hakları konusudur. Dolayısıyla Diyarbakır'daki yerel mahkemenin vermiş olduğu bu anti demokratik kararı kabul etmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın