KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ağustos 2025 Cuma
°C

50 milyon lira nasıl buharlaştı?

Bingöl’de 15 metre genişliğinde ve 24 kilometre uzunluğundaki yolun 72 milyon liraya, 30 metre genişliğinde ve 30 kilometre uzunluğunda yapılan yolun da 46 milyona ihale edildiğini ileri süren CHP İzmir Milletvekili Çam, Bakan Yıldırım’a sordu: “Bu davet usulü ihaleyi nasıl verdiniz? Bu 50 milyon para nereye gitti?”

50 milyon lira nasıl buharlaştı?
19 ARALIK 2013 PERŞEMBE 07:26
0
2781
0
AA aa

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen ve partisinin İl Başkanı Mustafa Kurban ile birlikte parti yöneticileriyle görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, ziyaretinin son gününde parti binasında basın toplantısı düzenledi.

“SOYGUN VE TALANLAR DEVAM EDİYOR”

11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde soygun ve talanların devam ettiğini ileri süren Çam, İstanbul'da yapılan operasyonda 3 bakanın oğlu ve hükümete yakın işadamlarının gözaltına alındığını kaydetti.

Yapılan operasyonların ardından görevlerini başarıyla yürüten emniyet müdür yardımcılarının görevden alındığını hatırlatan Çam, talan ve vurgunların bir örneğinin de Bingöl'de yaşandığını iddia etti.

“50 MİLYON NASIL BUHARLAŞTI?”

Bingöl-Diyarbakır ve Bingöl-Servi belde karayolunun yapımı ile ilgili ciddi bir vurgunun yapıldığını ileri süren Çam: “Genç-Selvi beldesi karayolu ihalesi vurgunların en somut örneklerinden biridir. Bu yol bir köy yoludur. Aynı zamanda bu yol AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ın köyüne giden yoldur. Bu yollar yapılırken son derece adil yapılması gerekiyor. Bu yolun hemen yanı başında 26 metre, yer yerde 30 metre genişliğinde Bingöl-Diyarbakır karayolu bulunmaktadır. Bingöl-Diyarbakır karayolu toplam 30 kilometre olarak 46 milyona mal ediliyor ve açık ihale usulüyle ihale ediliyor. En düşük teklifi veren firmada ihaleyi alıyor. Ama Servi yolu yaklaşık 24 kilometre ve genişliği 15 metre olmasına rağmen bu yol da 72 milyon TL'ye ihale edilmiş. Bu yol normal kanuni ihale yöntemiyle değil, bir firma davet ediliyor ve ihale o firmaya veriliyor. Hem Diyarbakır yolunun yarısı kadar genişlikte, hem de Diyarbakır yolundan daha da kısa mesafeli ve en önemlisi yarı yarıya bir fiyat farkı görünmektedir. Yaklaşık 50 milyon para ortadan buharlaşıyor. Buradan Ulaştırma Bakanı ve İzmir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a soruyorum; Bu davet usulü ihaleyi nasıl verdiniz? Neden diğer yola göre fiyat farkı var? Bu 50 milyon para nereye gitti?” dedi.

“Fay hattı üzerindeki Bingöl'de 9 katlı bina yapılıyor”

Birinci derece deprem fay hattı üzerinde yer alan Bingöl'de, İmar planına göre konutların en fazla 5 katlı olması gerekirken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından 9 katlı binaların inşa edildiğini hatırlatan Çam: “Bingöl Merkez İnönü Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ'nin yapımına başladığı konut için hak sahiplerine kira yardımı yapılması gerekirken, hiçbir hak sahibine bu kira yardımı yapılmadı. Bingöl halkı da kirasını kendi cebinde ödemek zorunda bırakılmıştır. Bingöl birinci derece deprem fay hattı üzerinde bulunmaktadır. Burada yapılacak her konuttun dikkatli ve titiz yapılması gerekmektedir. Yapılan konutlar 9 katlıdır. Bu da deprem fay hattı üzerinde bulunan bir il için ciddi bir tehdittir. Bilim adamları önümüzdeki süreçte uzun yıllardan beri kırılmayan bir fay hattının bulunduğunu ve Bingöl'de deprem beklendiğini söylüyorlar. Bingöl'de normal şartlarda imar planı 5 katı geçmemesi gerekirken, TOKİ 9 katlı binalar inşa ediyor” ifadelerini kullandı.

“Anayasa Mahkemesinin kararı sadece Balbay için, diğer Milletvekilleri içinde geçerli olmalıdır”

İlk olarak tutuklu milletvekilleri ve serbest bırakılan milletvekilleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çam, Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu kararın sadece Mustafa Balbay için değil, diğer tutuklu Milletvekilleri için de geçerli olması gerektiğini belirterek, BDP milletvekillerinin tutukluluk hallerinin devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Diyarbakır yerel mahkeme tarafından BDP'nin tutuklu milletvekilleri için verilen antidemokratik kararı kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden Çam: “12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvekili seçilen halkın oylarıyla seçilen 8 milletvekili arkadaşımızın tutuklulukları devam ediyordu. Bunlardan biri Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal serbest bırakıldı. 2'ncisi ise İzmir Milletvekilimiz Gazeteci yazar Mustafa Balbay'dı. Geçtiğimiz günlerde anayasa mahkemesine yapılan bireysel başvuru neticesinde yargılandığı Silivri'deki özel mahkemece serbest bırakıldı. Bundan büyük bir sevinç duyuyoruz. Türkiye'de anayasa mahkemesinin vermiş olduğu kararlar sadece Mustafa Balbay için değil, tutuklu tüm milletvekilleri için geçerli olmalıdır. BDP'nin tutuklu 5 milletvekili yargılandıkları mahkeme ne yazık ki tutukluluklarının devam etmesine karar verdi. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Anayasa mahkemesi, bir konuda karar vermişse bu sadece başvuruda bulunan Mustafa Balbay için değil, diğer tutuklu milletvekillerini de bağlaması gerekir. Çünkü konuştuğumuz temel konu bir insan hakları konusudur. Dolayısıyla Diyarbakır'daki yerel mahkemenin vermiş olduğu bu anti demokratik kararı kabul etmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
07.08.2025
20:45
Taşcıer:
Taşcıer: 'Saliha Ozan'ın Çocuklarının Bakım ve Eğitim Sorumluluğunu TBMM Üstlenmeli'
Gamze Taşcıer'den öldürülen TBMM personeline ilişkin açıklama: 'Saliha Ozan'ın çocuklarının bakım ve eğitim sorumluluğunu TBMM üstlenmeli'
07.08.2025
20:39
Tek derdi çocuklarıydı ama ömrü yetmedi!
Tek derdi çocuklarıydı ama ömrü yetmedi!
Arkadaşlarının anlatımına göre biri üniversite, biri lise mezunu iki oğlu olan Saliha Ozan, çok yakın arkadaşlarına, üç yıldır boşanma mücadelesi verdiğini anlatıyordu. 'Tek düşündüğü çocuklarıydı, oğlunun yurt işi için epey uğraştı, eşiyle sorunluydu ama bunu sadece en yakınlarına anlatırdı'
07.08.2025
20:04
CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları, Saliha Ozan cinayetinde Hükümete yüklendi
CHP Bingöl Kadın Kolları Gülten Baylaz tarafından yapılan açıklamada; Kadın cinayetleri politiktir! Kadın cinayetleri siyasi tercihlerin, suskunluğun, cezasızlığın ürünüdür! Ve diyoruz ki: Kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek! O koltuklardan inecek, o saraylardan çıkacaklar!'
07.08.2025
19:32
Damlama sulama sistemli esrar tarlasına jandarma baskını
Damlama sulama sistemli esrar tarlasına jandarma baskını
Bingöl'de 5 farklı noktada gerçekleştirilen Jandarma baskınlarında toplam 23 bin 213 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği bildirildi.
07.08.2025
19:19
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın