KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

500 bin kahvehane önce sigara odasından geçecek

Sigara yasağı kapsamını genişleten kanun teklifinin yasalaşması kahvehaneleri ciddi şekilde sarsacak. Kahvehanelere 18 aylık geçiş süresi tanıyan kanuna uyum için her kahvehanede bir 'sigara bölümü' kurmaya çalışacaklarını söyleyen Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, "Türkiye'de yaklaşık 500 bin kahvehane ve çay ocağı var. Bu yasak sektörün sonunu getirebilir" dedi.

500 bin kahvehane önce sigara odasından geçecek
05 OCAK 2008 CUMARTESİ 09:31
0
1247
0
AA aa
TBMM Genel Kurulunda, sigara içme yasağı kapsamını genişleten kanun kabul edilerek yasalaştı. Kahvehane sahipleri 18 aylık geçiş sürecinde her kahvehanede bir 'sigara bölümü' oluşturmaya hazırlanıyor. 1 milyon 500 bine yakın çalışanı olan kahvehanelerin bu yasadan ve yasanın uygulanması sırasında ortaya çıkacak maliyetlerden olumsuz etkileyeceğini söyleyen Türkiye Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, "Kahvehanelere uygulanan yasak çok ağır oldu. 18 aylık geçiş sürecinde sigara bölümleri yapmaya çalışacağız. Herkes bu sistemi görsün ondan sonra sanıyoruz ki karar tekrar gözden geçirilir. Yoksa sektörün sonu olacak" dedi.

KAHVEHANE SAYISI 50 BİNE DÜŞER: Sigara yasaklarının çok önemli olduğuna değinen Ağaoğlu, "Bu yasakları uygularken her türlü durum göz önüne alınmalı" dedi. Ağaoğlu, 18 aylık geçiş sürecinin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu geçiş sürecinde kahvehane sahipleri dükkanlarda bölümler oluştursun. Sigara içilebilin bölümlere de en iyi havalandırma sistemlerini kursun. Biz de yetkililerle sürekli görüşme halindeyiz. Biz tabii ki sigara yasaklarına karşı değiliz ancak sektördeki çalışanları da düşünmek zorundayız. Çünkü bu yasaklar uygulanmaya başlayınca bu iş yerlerinin çoğu kapanacak. Kısa bir süre sonra da Türkiye'de kahvehane sayısı 50 bine kadar düşebilir."

20 MİLYON MÜŞTERİSİ VAR: Türkiye genelinde bulunan 500 bin kahvehaneye günde yaklaşık 20 milyona yakın müşterinin girip çıktığını anlatan Ağaoğlu sektörü şöyle değerlendirdi: "Bu kahvehanelerde günde 20 milyon bardak çay tüketimi yapıldığı hesaplanıyor. Sonunda yıllık çay cirosu 1.5 milyar YTL'ye ulaşan bir rakam ortaya çıkıyor. Bunları göz ardı eden bir yasa çıkarılmamalıydı. Uygulanabilecek bir yasa herkesin işine yarayacaktır. Şimdi siz bu kahvehanelerde tamamen sigara yasağı uygularsanız bu sektörü çökertirsiniz. Ancak sigara içilen ve içilmeyen diye bölümlere ayırırsak bu kahvehaneleri, herkese yarayacak bir sisteme de imza atmış oluruz. En azından bu konuda bir adım atılsın."

CEZA ÖDEYEN KENDİNE GELEMEZ: Murat Ağaoğlu "Daha önce kahvehanelere uygulanması gündeme gelen 'eğlence vergisi' konusunda yetkililer bize çok yardımcı oldu. Bu konuda da bize destek olacaklarını umuyorum" dedi. Ağaoğlu ayrıca, bu cezayı bir defa ödeyen kahvehanenin bir daha kendine gelemeyeceğini savundu.

Okey oynarken sigara molası verilmez

TÜRKİYE
Kahveciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, kahvehanelerin sigara yasağı getirilen diğer yerlerden çok farklı yerler olduğunu savundu ve "İnsanlar lokantada yemek yedikten sonra çıkıp gidebilirler. Ancak kahvehaneler öyle değil. Kahvehaneler vakit geçirilen yerler. İnsanlar saatlerce burada oyun oynuyor. Okey oynarken, 1 dakika sigara molası verilmezki" dedi.

TESK: Dünyadaki örneklerle geçiş yapılsın

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'de getirilen sigara yasaklarının birden bire yapıldığını belirterek, "Sağlık her zaman daha önce gelir. Ancak bu yasakları da dünyadaki örnekleriyle uygulayıp, eğitimlerle desteklemek lazım. Önce sigara içilebilen ve içilemeyen alanlar oluşturulmalı" dedi.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın