KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

52 bin 367 ton buğday ekildi

İl Tarım Müdürlüğü'nce 2009 yılı hasat döneminde yapılan kontrol çalışmaları kapsamında il genelinde bu yıl toplam 52 bin 367,5 ton buğday ekimi yapıldığı açıklandı...

52 bin 367 ton buğday ekildi
25 AĞUSTOS 2009 SALI 08:27
0
1270
0
AA aa
İl Tarım Müdürlüğü'nce 2009 yılı Hububat Hasat Kontrol Çalışmaları kapsamında il genelinde 17 bin 990 hektarlık alanda toplam 52 bin 367,5 ton buğday ekiminin yapıldığı bildirildi.

Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, Bingöl genelinde 2009 yılı hasat döneminde yapılan kontrol çalışmalarının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek,  hasat sezonunun 13.07.2009 tarihinde başlayıp, 27.07.2009 tarihinde sona erdiğini söyledi.

Sevinç; “Kontroller sırasında çiftçilerin kontrol çalışmalarına karşı tutumları olumlu olmuştur. Hasattan önce gerekli yayım çalışmaları yapılmış olup, çiftçilerimizin bu çalışmalara katılımları sağlanmıştır. Buğday hasadı ile ilgili İlimize genellikle Diyarbakır ilinde ikamet eden biçerdöver sahibi ve operatörleri gelmiştir. Yapılan kontrol çalışmalarında gerçekleşen dane kaybı oranı % 1 olarak gerçekleşmiştir. İlimizde 2009 yılı hasat mevsiminde 13 adet biçerdöverle hasat yapılmıştır. İl genelinde buğdayın biçerdöverle hasat oranı; yüzde 28 olarak gerçekleşmiş olup, Bingöl İli Merkez İlçesinde ise Buğdayın Biçerdöverle Hasat Oranı; yüzde 46 olarak gerçekleşmiştir. 2009 yılı içerisinde il genelinde 17 Bin 990 hektar buğday ekilişi yapılmış ve bunun 11 Bin hektarlık kısmı merkez ilçede ekilmiştir. Toplam buğday ekim alanı 17 Bin 990 hektar olup, üretim miktarı 52 Bin 367,5 tondur.  İl merkezinde buğday ekim alanlarında 1 dekar alanın ortalama verimi 335 kg' dır. Bingöl İlinin tüm ilçeleri dahil  buğday ekim alanlarında 1 dekar alanın ortalama verimi 248 kilo gramdır” dedi.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın