KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

52 bin 367 ton buğday ekildi

İl Tarım Müdürlüğü'nce 2009 yılı hasat döneminde yapılan kontrol çalışmaları kapsamında il genelinde bu yıl toplam 52 bin 367,5 ton buğday ekimi yapıldığı açıklandı...

52 bin 367 ton buğday ekildi
25 AĞUSTOS 2009 SALI 08:27
0
1394
0
AA aa
İl Tarım Müdürlüğü'nce 2009 yılı Hububat Hasat Kontrol Çalışmaları kapsamında il genelinde 17 bin 990 hektarlık alanda toplam 52 bin 367,5 ton buğday ekiminin yapıldığı bildirildi.

Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, Bingöl genelinde 2009 yılı hasat döneminde yapılan kontrol çalışmalarının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek,  hasat sezonunun 13.07.2009 tarihinde başlayıp, 27.07.2009 tarihinde sona erdiğini söyledi.

Sevinç; “Kontroller sırasında çiftçilerin kontrol çalışmalarına karşı tutumları olumlu olmuştur. Hasattan önce gerekli yayım çalışmaları yapılmış olup, çiftçilerimizin bu çalışmalara katılımları sağlanmıştır. Buğday hasadı ile ilgili İlimize genellikle Diyarbakır ilinde ikamet eden biçerdöver sahibi ve operatörleri gelmiştir. Yapılan kontrol çalışmalarında gerçekleşen dane kaybı oranı % 1 olarak gerçekleşmiştir. İlimizde 2009 yılı hasat mevsiminde 13 adet biçerdöverle hasat yapılmıştır. İl genelinde buğdayın biçerdöverle hasat oranı; yüzde 28 olarak gerçekleşmiş olup, Bingöl İli Merkez İlçesinde ise Buğdayın Biçerdöverle Hasat Oranı; yüzde 46 olarak gerçekleşmiştir. 2009 yılı içerisinde il genelinde 17 Bin 990 hektar buğday ekilişi yapılmış ve bunun 11 Bin hektarlık kısmı merkez ilçede ekilmiştir. Toplam buğday ekim alanı 17 Bin 990 hektar olup, üretim miktarı 52 Bin 367,5 tondur.  İl merkezinde buğday ekim alanlarında 1 dekar alanın ortalama verimi 335 kg' dır. Bingöl İlinin tüm ilçeleri dahil  buğday ekim alanlarında 1 dekar alanın ortalama verimi 248 kilo gramdır” dedi.


Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın