KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

53 EBA destek ofisinde 593 bilgisayar kuruldu

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kurulan EBA destek noktaları sayesinde imkanı bulunmayan öğrenciler uzaktan eğitim desteği almaya başladı. Kentte 53 EBA destek noktasında 593 bilgisayarla eğitime destek verildiği aktarıldı.

53 EBA destek ofisinde 593 bilgisayar kuruldu
04 EYLÜL 2020 CUMA 16:06
0
2064
2
AA aa

2020-2021 Eğitim Öğretim yılının uzaktan eğitim ile açılmasıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de EBA Destek Noktaları çalışması yapıldı. Evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için kentteki 53 okulda destek noktaları oluşturuldu. Yapılan bu çalışmayla, evlerinden EBA'ya giriş imkanı olmayan öğrenciler evlerine en yakın okullarda, okul idarelerinin hazırladığı program dahilinde uzaktan eğitimlerine devam etmeleri sağlanacağı aktarıldı.

Merkez Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan EBA destek noktasını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğrencilerin gruplar halinde korona virüs (Covid-19) tedbirlerine uyarak okula alındığını söyledi. EBA'ya erişimi olmayan öğrenciler için bu çalışmanın yapıldığını anımsatan Güney, “Evinde bilgisayarı, internet bağlantıları olmayan yavrularımıza erişmek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve eğitim çeşitliliğini arttırmak amacıyla okul idaremiz tarafından öğrencilerimiz tespit ediliyor ve okullarda oluşturduğumuz bu mekanlarda uzaktan eğitim ve EBA'dan istifade etme şansları buluyorlar. Bu mekanların tamamı mahalli ve yerli imkanlarla düzenlediğimiz yerler. Buralarda her gün yeterince öğrencimiz maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak istifade ediyorlar. Burada yine her gün bir öğretmenimiz görev alıyor. Yoğunluğu önlemek adına yavrularımızı gruplar halinde buraya alıyoruz ve buradaki imkanlardan istifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ilimizde 53 EBA noktası oluşturduk. 53 noktada 593 bilgisayarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk” dedi.

Pandeminin kendilerini çok etkilediğini dile getiren öğrencilerden Deniz Pişkin ise “8 ay kadar bir süredir okullardan uzağız. Pandemi sürecindeydik ve bizi çok etkiledi. okulumuza gelemiyorduk, dersleri EBA'dan takip ediyorduk yine bayağı bir öğrenci giriş yapamıyordu. Evinden interneti, televizyonu olmayanlar için destek sınıfları kuruldu. Grup olarak gelip burada EBA'ya girecekler ve derslerini takip edecekler” şeklinde konuştu.

EBA destek noktalarından yararlanan öğrencilerden Rojin Budak da, “Pandemiden dolayı birçok arkadaşımız derslerden geride kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte EBA destek noktaları oluşturdu. Öğrencilerin birçoğu zorlanıyor dersleri takip etmek için, internet imkanları olmadığı için. Biz de şu an okula geliyoruz ama birçok arkadaşımızı göremiyoruz. Yine bu süreçte milli eğitim müdürümüz imkanı olmayan köydeki okullara internet götürdü, evlere televizyon götürdü. Teşekkür ediyoruz bunun için. İnşallah bu süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedeflerimiz var, hayallerimiz var, hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61680)
06 Eylül 2020 Pazar 14:55
Eba destek noktası kursaniz ne yazar fen öğretmeni 3. Defadır Whatshap tan bilgi mesajı atıyor canlı ders yapacam diye 3 defa deneyip bağlanmayan öğretmen den ne beklerki öğrenci... Çocuk un gözünde küçülmeye mahkûm olmaktan başka
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61659)
05 Eylül 2020 Cumartesi 07:02
Uzaktan eğitim le olacak iş değil bu buna bir çare bulunması lazim hiç tablet bilgisayar defter kalemin yerini tutarmi . Ilk okul 1-2 sınıflar bu süreçte en zarar görenler. Temelleri sarsıldı çocukların.
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın