KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

59 Bin Öğrenci ders başı yaptı

Bingöl'de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında 59 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

59 Bin Öğrenci ders başı yaptı
09 EYLÜL 2019 PAZARTESİ 18:05
0
1901
0
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk ders zili çaldı. Bugün itibariyle kent genelinde 59 bin 431 öğrenci ve 3 bin 644 öğretmenle ders başlarken, 4 bin 905 öğrenci ise birinci sınıfa başlamış oldu.

Bu kapsamda Saray Mahallesi'nde bulunan Vali Kurtuluş Şişmantürk İlkokulu'nu ziyaret eden Vali Kadir Ekinci ve İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, çocuklarla yakından ilgilendi.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Ekinci, sınıfları gezdikten sonra öğretmenlerle de kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ekinci, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim sezonlarında, bilimin ve aklın ışığında öğretmenlerimizin rehberliğinde yeni bir döneme hazırlanacakları bir gün yaşıyoruz. Bugün bizim için mutlu bir gün. Bugün, ümid ediyorum ki çocuklarımızın geleceği için bir kıvılcım olacaktır. Tüm büyük yangınlar bir kıvılcımla başlar. Bugünün kıvılcımıyla umut ediyorum ki geleceğin aydınlık yarınları bu kıvılcımla büyük bir yangına dönüşecek ve ülke sevdasıyla, milli ve manevi değerlerine bağlı bir neslin yetişmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın