KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

59 kene vakasında 3 vefat!

Bingöl'de geçtiğimiz yıl 59 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası görülürken, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl da kent genelinde 4 vaka tespit edilirken, Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata'dan uyarı geldi.

59 kene vakasında 3 vefat!
03 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ 21:22
3
2360
0
AA aa

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte özellikle İç Anadolu'nun kuzey kısımları ile Doğu Anadolu bölgelerinde görülen KKKA hastalığına karşı uyarı geldi. Kene vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata, özellikle kırsal alanlara gidecek olan vatandaşların kıyafet tercihine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesini kaydeden Korkutata; “Yaz aylarına girdik. Hazirandan sonra vatandaşlarımızın kırsal alanlara özellikle piknik için gittikleri bir döneme giriyoruz. Vatandaşlarımızı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda uyarmak istiyoruz. Kırsala gittikleri zaman tedbirli davranmaları gerekiyor. Bu tedbirler ne olabilir? Özellikle kıyafetle ilgili. Vatandaşlarımızın kol ve bacaklarını kapatacak kıyafetler giyerlerse bu bir tedbir olur. Açık renkli kıyafet tercih edilmelidir. Bu tedbir, vatandaşlarımızın herhangi bir kene vakasını önceden görmeleri için açık renkli kıyafetler önemli. Kırsal alanlardaki piknik zamanlarında da vatandaşlarımızın özellikle hayvan çiftlikleri varsa onlardan uzak alanlarda bulunmalarını istiyoruz. Ormanlık alanlarda ise yabani hayvanlara karşı tedbirli olmalarını istiyoruz” dedi.

“Bu aydan itibaren vaka artışı olabilir”

Herhangi bir vaka ile karşılaşılması durumunda ise soğukkanlı olunması gerektiğinin altını çizen Korkutata; “Herhangi bir vaka olursa da yerinde müdahalede soğukkanlı olmalarını istiyoruz. Keneyi anında vücutlarından çıkarması, yardım alıyorlarsa yardım yapanın da kendilerinin de mümkünse eldivenle müdahale etmelerini, cımbız varsa daha doğru bir şekilde çıkarmalarını, sonraki aşamada da kontrollerini yapmak için hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Bingöl genelinde geçtiğimiz 59 vakanın görüldüğünü hatırlatan Korkutata, “İlimizde geçen yıl 59 pozitif vakamız oldu, bunların 3'ü maalesef vefat ile neticelendi. Bu yıl da şu ana kadar 4 pozitif vakamız vardı. Bunlardan da 3'Ü şifasını buldu iyileşti, bir hastamızın da tedavisi sürüyor. Bu aydan itibaren vaka artışı olabilir. O yüzden vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın