KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

59 kene vakasında 3 vefat!

Bingöl'de geçtiğimiz yıl 59 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası görülürken, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl da kent genelinde 4 vaka tespit edilirken, Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata'dan uyarı geldi.

59 kene vakasında 3 vefat!
03 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ 21:22
3
2076
0
AA aa

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte özellikle İç Anadolu'nun kuzey kısımları ile Doğu Anadolu bölgelerinde görülen KKKA hastalığına karşı uyarı geldi. Kene vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata, özellikle kırsal alanlara gidecek olan vatandaşların kıyafet tercihine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesini kaydeden Korkutata; “Yaz aylarına girdik. Hazirandan sonra vatandaşlarımızın kırsal alanlara özellikle piknik için gittikleri bir döneme giriyoruz. Vatandaşlarımızı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda uyarmak istiyoruz. Kırsala gittikleri zaman tedbirli davranmaları gerekiyor. Bu tedbirler ne olabilir? Özellikle kıyafetle ilgili. Vatandaşlarımızın kol ve bacaklarını kapatacak kıyafetler giyerlerse bu bir tedbir olur. Açık renkli kıyafet tercih edilmelidir. Bu tedbir, vatandaşlarımızın herhangi bir kene vakasını önceden görmeleri için açık renkli kıyafetler önemli. Kırsal alanlardaki piknik zamanlarında da vatandaşlarımızın özellikle hayvan çiftlikleri varsa onlardan uzak alanlarda bulunmalarını istiyoruz. Ormanlık alanlarda ise yabani hayvanlara karşı tedbirli olmalarını istiyoruz” dedi.

“Bu aydan itibaren vaka artışı olabilir”

Herhangi bir vaka ile karşılaşılması durumunda ise soğukkanlı olunması gerektiğinin altını çizen Korkutata; “Herhangi bir vaka olursa da yerinde müdahalede soğukkanlı olmalarını istiyoruz. Keneyi anında vücutlarından çıkarması, yardım alıyorlarsa yardım yapanın da kendilerinin de mümkünse eldivenle müdahale etmelerini, cımbız varsa daha doğru bir şekilde çıkarmalarını, sonraki aşamada da kontrollerini yapmak için hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Bingöl genelinde geçtiğimiz 59 vakanın görüldüğünü hatırlatan Korkutata, “İlimizde geçen yıl 59 pozitif vakamız oldu, bunların 3'ü maalesef vefat ile neticelendi. Bu yıl da şu ana kadar 4 pozitif vakamız vardı. Bunlardan da 3'Ü şifasını buldu iyileşti, bir hastamızın da tedavisi sürüyor. Bu aydan itibaren vaka artışı olabilir. O yüzden vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın