KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

59 kene vakasında 3 vefat!

Bingöl'de geçtiğimiz yıl 59 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası görülürken, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl da kent genelinde 4 vaka tespit edilirken, Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata'dan uyarı geldi.

59 kene vakasında 3 vefat!
03 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ 21:22
3
2165
0
AA aa

Yaz aylarına girilmesiyle birlikte özellikle İç Anadolu'nun kuzey kısımları ile Doğu Anadolu bölgelerinde görülen KKKA hastalığına karşı uyarı geldi. Kene vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Ferhat Korkutata, özellikle kırsal alanlara gidecek olan vatandaşların kıyafet tercihine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesini kaydeden Korkutata; “Yaz aylarına girdik. Hazirandan sonra vatandaşlarımızın kırsal alanlara özellikle piknik için gittikleri bir döneme giriyoruz. Vatandaşlarımızı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda uyarmak istiyoruz. Kırsala gittikleri zaman tedbirli davranmaları gerekiyor. Bu tedbirler ne olabilir? Özellikle kıyafetle ilgili. Vatandaşlarımızın kol ve bacaklarını kapatacak kıyafetler giyerlerse bu bir tedbir olur. Açık renkli kıyafet tercih edilmelidir. Bu tedbir, vatandaşlarımızın herhangi bir kene vakasını önceden görmeleri için açık renkli kıyafetler önemli. Kırsal alanlardaki piknik zamanlarında da vatandaşlarımızın özellikle hayvan çiftlikleri varsa onlardan uzak alanlarda bulunmalarını istiyoruz. Ormanlık alanlarda ise yabani hayvanlara karşı tedbirli olmalarını istiyoruz” dedi.

“Bu aydan itibaren vaka artışı olabilir”

Herhangi bir vaka ile karşılaşılması durumunda ise soğukkanlı olunması gerektiğinin altını çizen Korkutata; “Herhangi bir vaka olursa da yerinde müdahalede soğukkanlı olmalarını istiyoruz. Keneyi anında vücutlarından çıkarması, yardım alıyorlarsa yardım yapanın da kendilerinin de mümkünse eldivenle müdahale etmelerini, cımbız varsa daha doğru bir şekilde çıkarmalarını, sonraki aşamada da kontrollerini yapmak için hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Bingöl genelinde geçtiğimiz 59 vakanın görüldüğünü hatırlatan Korkutata, “İlimizde geçen yıl 59 pozitif vakamız oldu, bunların 3'ü maalesef vefat ile neticelendi. Bu yıl da şu ana kadar 4 pozitif vakamız vardı. Bunlardan da 3'Ü şifasını buldu iyileşti, bir hastamızın da tedavisi sürüyor. Bu aydan itibaren vaka artışı olabilir. O yüzden vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın