KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

599 konuta bin kişi başvurdu

Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan yoksul vatandaşları düşük taksitler ve uzun vadede ödeme kolaylığıyla konut sahibi yapan TOKİ’nin bu kapsamda Bingöl’de inşa ettiği konutlara yoğun talep gerçekleşti.

599 konuta bin kişi başvurdu
11 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA 00:22
0
3491
1
AA aa

Bingöl inşa edilen 599 konutun hak sahipleri Eylül ayında belirlenecek. 599 konuta Bin 5 başvuru yapıldı.

Bingöl merkeze bağlı Güveçli Köyü sınırlarında (İçmeler mevkiinde) alt gelir gurubu kapsamında 482, sosyal konut kapsamında ise 117 konut inşa edildi. 9 Eylül 2013 tarihi itibariyle, 482 konuta 768 başvuru yapılırken, 117 konuta ise 237 başvuru gerçekleşti.

Konutlar için başvurular 18 Eylül 2013 tarihine kadar kabul edilecek. Alt gelir gurubu kapsamındaki 482 konut 75 metre kare büyüklüğünde 2+1 niteliğinde inşa edildi.

Konutların peşin fiyatları 54 bin liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satılacak konutların aylık taksitleri 268 liradan başlayacak. Konutların kurası 27 Eylül 2013 tarihinde Şehir Spor Salonu'nda saat 12.00'da çekilecek.

Sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen 117 konut ise 107 metrekare büyüklüğünde 3+1 niteliğinde planlandı. Peşin fiyatları 81 bin liradan başlayan konutlardan 3 farklı ödeme seçeneği ile satın alınabilecek. Yüzde 10 peşin 96 ay, yüzde 15 peşin 108 ay ve yüzde 25 peşin 120 ay vade seçeneği sunulan projede aylık taksitler 506 liradan başlayacak. Konutların hak sahipleri de 27 Eylül 2013 tarihinde Şehir Spor Salonu'nda saat 10.00'da düzenlenecek kura programı ile belirlenecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zazaye çoligıj (@Misafir_15503)
12 Eylül 2013 Perşembe 11:20
bizzat gittim evleri gördüm çok affedersiniz ahır gibi odaları vardı, yahu biz hayvanmıyız ki odalar o kadar küçük yapılıyor, bir oda takımının bile içine sığmadığı odacıkların! halkıma reva görülmesi beni kahretti ey halkım ne olurdu yani azcık daha büyük odalar yapsalardı.. evet halkım fakir halkım çareiz halkım kiracı olacağına bu tür evleri tercih ediyor ama siz de kapitalistsiniz siz de fırsatçılık yapıyorsunuz halkımıza ölümü gösterip onları sıtmaya razı ediyorsunuz.. Allah teala bunun hesabını sizden sorar, sizin evler villa tabi..
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın