KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

599 konuta bin kişi başvurdu

Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan yoksul vatandaşları düşük taksitler ve uzun vadede ödeme kolaylığıyla konut sahibi yapan TOKİ’nin bu kapsamda Bingöl’de inşa ettiği konutlara yoğun talep gerçekleşti.

599 konuta bin kişi başvurdu
11 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA 00:22
0
3535
1
AA aa

Bingöl inşa edilen 599 konutun hak sahipleri Eylül ayında belirlenecek. 599 konuta Bin 5 başvuru yapıldı.

Bingöl merkeze bağlı Güveçli Köyü sınırlarında (İçmeler mevkiinde) alt gelir gurubu kapsamında 482, sosyal konut kapsamında ise 117 konut inşa edildi. 9 Eylül 2013 tarihi itibariyle, 482 konuta 768 başvuru yapılırken, 117 konuta ise 237 başvuru gerçekleşti.

Konutlar için başvurular 18 Eylül 2013 tarihine kadar kabul edilecek. Alt gelir gurubu kapsamındaki 482 konut 75 metre kare büyüklüğünde 2+1 niteliğinde inşa edildi.

Konutların peşin fiyatları 54 bin liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satılacak konutların aylık taksitleri 268 liradan başlayacak. Konutların kurası 27 Eylül 2013 tarihinde Şehir Spor Salonu'nda saat 12.00'da çekilecek.

Sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen 117 konut ise 107 metrekare büyüklüğünde 3+1 niteliğinde planlandı. Peşin fiyatları 81 bin liradan başlayan konutlardan 3 farklı ödeme seçeneği ile satın alınabilecek. Yüzde 10 peşin 96 ay, yüzde 15 peşin 108 ay ve yüzde 25 peşin 120 ay vade seçeneği sunulan projede aylık taksitler 506 liradan başlayacak. Konutların hak sahipleri de 27 Eylül 2013 tarihinde Şehir Spor Salonu'nda saat 10.00'da düzenlenecek kura programı ile belirlenecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zazaye çoligıj (@Misafir_15503)
12 Eylül 2013 Perşembe 11:20
bizzat gittim evleri gördüm çok affedersiniz ahır gibi odaları vardı, yahu biz hayvanmıyız ki odalar o kadar küçük yapılıyor, bir oda takımının bile içine sığmadığı odacıkların! halkıma reva görülmesi beni kahretti ey halkım ne olurdu yani azcık daha büyük odalar yapsalardı.. evet halkım fakir halkım çareiz halkım kiracı olacağına bu tür evleri tercih ediyor ama siz de kapitalistsiniz siz de fırsatçılık yapıyorsunuz halkımıza ölümü gösterip onları sıtmaya razı ediyorsunuz.. Allah teala bunun hesabını sizden sorar, sizin evler villa tabi..
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın