KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
17 °C Parçalı bulutlu

6 Ayda 1.474 Aileye Umut Oldular

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayında olmak üzere 6 aylık çalışma ile 1474 aileye 280 bin 133 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

6 Ayda 1.474 Aileye Umut Oldular
07 TEMMUZ 2020 SALI 17:55
4
1555
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2020 yılının ilk 6 ayına ait çalışmalarından oluşan faaliyet raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

‘Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' düsturuyla yola koyulan ve yılın on iki ayında yüzlerce aileye şefkat ve merhamet ile dokunan Bingöl Umut Kervanı Derneği, muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Pandemi sürecinde ve Ramazan ayında da binlerce aileye gıda yardımları ulaştırdı.

BİN 474 AİLEYE 280 BİN 133 TL YARDIM

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, “Bingöl Umut Kervanı olarak Haziran ayında 285 aileye 59 bin 565 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduk. Yine Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplamda; 1474 aileye 280 bin 133 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık. 765 aileye 120 bin TL değerinde gıda, 368 aileye 94 bin 570 TL nakdi, 62 aileye 7 bin 100 TL Kırmızı Et, 64 aileye 8 bin 430 TL kahvaltılık, 41 aileye 32 bin 623 TL giyim yardımında bulunduk” dedi.

İMTİHANDAN GEÇİRİLİYORUZ

Sadaka'nın belaları def ettiğini vurgulayan Tamaç, “Bizler sınırsız olan ihtiyaçlara sınırlı imkanlar ile mücadele etmeye, derman olmaya çalışıyoruz. Şu çağrıyı özellikle yapmak istiyorum. İnsanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Küçük bir virüs ile topyekün baş edemiyoruz. Elinde imkan olan herkes, imkanı olmayan, darda olan insanlarımıza bu süreçte yardımcı olalım. Unutmayalım ki sadaka belayı def eder. Bir bela ve imtihan sürecinden geçiriliyoruz. Bu süreci el birliği ile atlatabiliriz. hayırseverlerin İş imkanı olmayan insanlarımıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Çevremizdeki işsiz kalmış, muhtaç ve yoksullara bizatihi bizler yardımcı olalım. Birilerini beklemeyelim. Bu noktada bizler elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İmkanlarımız kıt, yeterli değil. Hayırsever vatandaşlarımıza çağrımız; ‘Bu süreci Birlikte Atlatabiliriz.' Yine insanlığın bu zor ve sıkıntılı dönemden geçtiği süreçte yetkili kurum ve kuruluşlara da çağrımız yardım ve istihdam noktasında işsiz ve muhtaç duruma düşmüş insanlarımıza yardımcı olmanızdır. Yoklukta, varlıkta birer imtihan vesilesidir. Hepimiz bir şekilde imtihan oluyoruz. Kimimiz elimizdeki bol ve geniş imkanlarla, kimimizde olmayan kıt imkanlarımızla imtihan oluyoruz” diye konuştu.

PEYGAMBER (S.A.V.) AHLAKI İLE AHLAKLANALIM

6 aylık süreç içerisinde yapılan çalışmalara değinen Tamaç, “Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası 6 kişilik ekiple bölgeye hareket ederek, çalışmalarımız kapsamında acil ihtiyaç duyulan gıda paketi, çocuk bezi ve battaniye yardımında bulunduk. Ayrıca depremzedeler için çorba ikramımız oldu. Pandemi sürecinde işsiz kalan ve mağdur olan vatandaşlarımıza elimizdeki imkanlar dahilinde yardım olduk. Ayrıca Ramazan Ayı'nda da işsiz kalan, mağdur, muhtaç ve yoksul vatandaşlarımıza da gıda ve giyim olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Yine Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 14 Haziran 2020 tarihinde 5,7 şiddetindeki deprem sonrası bölgeye intikal ederek, depremden etkilenen vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunduk. 11 Haziran 2020 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Binekli köyünde meydana gelen heyelandan etkilenen vatandaşlarımız için kumanya ve gıda paketi dağıtımında bulunduk. 12 ay boyunca çalışmalarımız devam ediyor. Yılın on iki ayında Peygamber (s.a.v)'i bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Tamaç, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayırseverlere ve vatandaşlara önemli bir çağrı da bulunarak, şunları söyledi: “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2020 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik.‘Kurbanınız Umut Olsun' sloganı ile kurban vekâlet ve bağışlarınızı kabul ediyoruz. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Bu Kurban Bayramı'nda bizler Bingöl Umut Kervanı olarak kurban kesimine devam edeceğiz. Elimizdeki imkanlarla işsiz kalmış, muhtaç ve yoksullara Kurban Bedeli 1.000 TL'dir. Benim herkese çağrım şudur ki; Kurban kesen herkes lütfen bu bayramda kim muhtaç ve mağdur durumda ise kurbanımızı ona verelim. Onlarda bu şekilde bayramlarını güzel bir şekilde yapabilsinler” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın