KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

62 bin öğrenci karne aldı

Bingöl’de 415 okulda eğitim gören 62 bin 225 öğrenci karne sevinci yaşadı. Karne alan öğrenciler, 15 günlük yarıyıl tatiline girdi.

62 bin öğrenci karne aldı
25 OCAK 2014 CUMARTESİ 07:36
0
1701
0
AA aa

17 Eylül 2013'te başlayan 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 24 Ocak 2014 Cuma günü sona erdi. Bingöl'de örgün eğitimdeki 3 bin 428 öğretmen ve 62 bin 225 öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatili yapacak. Tatilinin ardından 10 Şubat'ta ders başı yapılacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise Haziran 2014'te sona erecek.

2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla Ilıcalar Yatılı Bölge Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni yapıldı. Karne dağıtım törenine Vali İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Jandarma Alay Komutanı Albay Selahattin Mersin katıldı.

Sınıflara girerek öğrencilere karne dağıtan Vali Taşyapan, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Taşyapan, "Zayıfı olanlar daha fazla çalışmalı. İkinci dönemde daha fazla gayret ederek bütün sınıf teşekkür almalı. İkinci dönem nasip olursa tekrar gelip kontrol edeceğim. Okulumuzun bütün birincileri bu sınıfta, birbirinizi kıskanmadan okul birincisi olmak için yarışın" dedi.

İkinci yarıyıl tatilinde okul birincisi seçeceklerini belirten Vali Taşyapan, "Haziran ayında da bütün sınıf birincileri arasından bir okul birincisi seçeceğiz. Çok çalışın, çünkü ideallerinizdeki mesleklere kavuşursanız ülkemizi sizler yöneteceksiniz" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ DÖNEM SINAV MARATONU VAR

İkinci dönem ayrıca 8'inci sınıf ve lise son öğrencileri için sınav maratonu ile geçecek. Ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri 28-29 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında İkinci Dönem Merkezi Sınavları'na girecekler. İkinci dönem telafi sınavları da 10-11 Mayıs'ta uygulanacak, sonuçları haziran ayında açıklanacak.

İkinci dönem üniversite maratonu da başlayacak. Lise son sınıf ve mezun öğrenciler 23 Mart'ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecekler. Sınavın ikinci ayağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise haziran ayında düzenlenecek. 14-15 ve 21-22 Haziran'da üniversite adayları toplam 5 oturumda düzenlenen LYS'ye katılacak. Yaz aylarında ise puanların açıklanması, tercihler ve yerleştirme sonuçlarını beklemekle geçecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın