KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

66 yaşında cübbe giyip kep attı

Bingöl'de ilkokul mezunu olan 66 yaşındaki 10 torun sahibi Kıymet Sürücü, televizyondaki altyazıları okuyamaması nedeniyle geçen yıl okuma yazma kursuna yazıldı. İlkokul mezunu olup okuma yazma öğrenen Sürücü, 66 yaşında kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

66 yaşında cübbe giyip kep attı
30 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 15:50
14
4790
3
AA aa

Bingöl'de ilkokul mezunu olan 66 yaşındaki 10 torun sahibi Kıymet Sürücü, televizyondaki altyazıları okuyamaması nedeniyle geçen yıl okuma yazma kursuna yazıldı. İlkokul mezunu olup okuma yazma öğrenen Sürücü, 66 yaşında kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

Bingöl'de 66 yaşındaki Kıymet Sürücü, yaklaşık 2 yıl önce eşini kaybettikten sonra yalnız kaldı. Hastaneye gidince zorluk yaşayan, torunlarının attığı mesajlara yanıt veremeyen ve televizyondaki haberlerin altyazılarını okuyamayan Sürücü, okuma yazma kursuna gitmeye karar verdi.

Merkez Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi'nin kurulmasıyla kursa giden ve eğitim almaya başlayan Sürücü, 3 ay sonunda okuma yazmada büyük bir ilerleme kaydetti. Günlük olarak televizyon haberlerini takip edip alt yazıları okuyan Kıymet teyze ve 13 kadın için sertifika töreni gerçekleştirildi. Birinci ve ikinci kademe eğitimini tamamlayan 13 kadın, hem ilkokul mezunu oldu hem de cübbe giyip kep attı. Eğitimlerini tamamlayan kadınlara sertifikalarını Vali Yardımcısı Fatih Kaya takdim etti. Sertifika töreninde cübbe giyip kep atan 66 yaşındaki 3 çocuk 10 da torun sahibi Kıymet Sürücü, artık ilkokul mezunu oldu. Geçtiğimiz yıldan bu yana okuma ve yazma kursuna giderek büyük ilerleme kaydeden Sürücü, herkese örnek oldu.

"Allah uzun ömür verse ben ortaokulu da liseyi de bitireceğim"

İlkokul mezunu olduğunu belirten Kıymet Sürücü, “İki senedir Aile Destek Merkezindeyim. Burada okuma yazma öğrendik. Birinci kademeyi bitirdim, bu sene ikinci kademeye geçtim ve mezun oldum. Çok memnunum, çok mutluyum. Herkese teşekkür ederim. Mezuniyet töreni yapıldı, kep attım, çok mutlu oldum. Aynı zamanda duygulandım. Allah uzun ömür verse ben ortaokulu da liseyi de bitireceğim. Ne kadar ömrüm yettiyse gideceğim" dedi.

Kadınlara sertifikalarını takdim eden Vali Yardımcısı Fatih Kaya, “Aile Destek Merkezi-2 çerçevesinde açmış olduğumuz okuma ve yazma kurslarımızda 13 kişi mezun ettik. Bunlar ikinci kademe kursları, yani ilkokulu bitirme kursları. Dolayısıyla burada 13 kadın kursu bitirerek ilkokul mezunu oldu. Onların sertifika dağıtım törenlerini yaptık. İnşallah onlardan sözlerini aldık. Ortaokul, lise ve hatta üniversiteye devam edeceklerini ve inşallah Bingöl kadınları olarak da örnek olacaklarını bize ilettiler. Bizler de valilik olarak her daim onların arkasında olacağız" diye konuştu.

"O Bingöl kadınlarımızın yüzü oldu"

66 yaşındaki Kıymet teyzenin herkese örnek olduğunu aktaran Vali Yardımcısı Kaya, "Kıymet teyzemiz 66 yaşında 3 çocuk annesi ve 10 torunu var. Okuma yazma kursuna geçen sene itibariyle birinci kademeden başladı. Bu sene ikinci kademeyi de bitirdi. Üniversiteye gideceğini bize söylüyor, bizler de ona güveniyoruz. O Bingöl kadınlarımızın yüzü oldu. ADEM'lerin yüzü oldu. İnşallah okuma yazma bilmeyen kadınlara örnek olacak. Onların yüzü olacak. İnşallah onu ileriki zamanlarda üniversite mezunu olarak göreceğiz" şeklinde konuştu. Kaynak: (İHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93715)
01 Temmuz 2022 Cuma 14:25
Tebrik ederim. Çok güzel bir çalışma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93714)
01 Temmuz 2022 Cuma 14:20
Mezuniyet için yapılan tören ve görüntüleri insanı gülümsetiyor.Bu çağda okumayı bilmemek çok büyük bir eksiklik.Bu nedenle diğer okuma yazma bilmeyenler için motivasyon kaynağı olacağı kesin. Bu çalışmalarda emeği geçenleri tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93702)
30 Haziran 2022 Perşembe 17:15
'ilkokul mezunu ve okuma yazması olmayan teyze' bazen farkında olmadan eğitimin durumunu özetliyoruz..
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın