KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

7. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Vali Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu doğrultusunda, artık tescilli bir marka olan Bingöl Balı'nın üretim kapasitesinin artırılması, yeni pazarlarla yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması gerektiğini belirterek, kamu ve özel sektör iş birliğiyle çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

7. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi
28 ARALIK 2024 CUMARTESİ 00:19
11
3325
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Bingöl balının kalite standartlarının yükseltilmesi ve ulusal pazardaki yerinin güçlendirilmesi adına düzenlenen ve geleneksel hale gelen 7. Bingöl Bal Yarışması'nın ödül töreni, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Tunceli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kazım Doğan, kurum müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, yarışmada dereceye giren üreticilerin isimleri açıklanarak dereceye giren üreticilere plaket ve sertifikaları takdim edildi.

Aba: “Şimdiye kadar 13 uluslararası ödül kazandık”

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba'nın açılış konuşmasıyla başladı.

 Aba, Bingöl balının uluslararası başarısını vurgulayarak, "2017'de Apimondia Bal Yarışması'nda Türkiye birincisi ve dünya ikincisi olan Bingöl Balı, şimdiye kadar 13 uluslararası ödül kazanarak kalitesini kanıtladı. 2018'de Bingöl Üniversitesi ile aldığımız Yerel Coğrafi İşaret Tescili, balımızı Avrupa Birliği Coğrafi İşareti ile taçlandırdı" dedi.

Rektör Çelik: “Balımızın tescili Bingöl'ün tanıtımına da büyük katkı sağlamıştır”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik ise, 7. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Bingöl balının bilinirliğini artırmak ve bu eşsiz ürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Bingöl Balı'nın, 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescili almasının ardından, 2024 yılında Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alarak Türkiye'den bu unvanı kazanan ilk bal olma özelliğini taşıdığını ifade eden Rektör Çelik; “Bingöl Balı sadece bir lezzet değil, aynı zamanda Bingöl'ün değerlerinin, doğasının ve kültürünün bir yansımasıdır. Bu anlamda, Bingöl balının tescillenmesi, sadece ürünün kalitesini belgelemekle kalmamış, aynı zamanda Bingöl'ün tanıtımına da büyük katkı sağlamıştır” dedi.

Prof. Dr. Çelik, Bingöl Üniversitesi olarak arı ve arı ürünleri konusunda önemli bir konum elde ettiklerini ve üniversitenin, bu alanda yürütülen bilimsel çalışmalara öncülük ettiğini ifade etti.

Ayrıca, Bingöl Balı'nın kalitesini ve farkını ortaya koyan analizlerin, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'nde belirtilen parametrelerin yaklaşık iki katı kadar yüksek çıktığını belirterek Bingöl balının kalitesinin bilimsel verilerle desteklendiğini aktardı.

Rektör Çelik; “Bu başarı, sadece üniversitemizin değil, Bingöl İl Tarım Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi, Bingöl İl Arı Yetiştiricileri Birliği ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası gibi paydaşlarımızla ortaklaşa yürüttüğümüz bir sürecin sonucudur. Hep birlikte, Bingöl'ün bu eşsiz ürününü daha geniş kitlelere tanıtmak ve ekonomimize katkı sağlamak için el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.

Başkan Arıkan: “Bingöl balı, ülke genelinde de marka değerine ulaşmıştır”

Ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yaptığı konuşmada Bingöl'ün bal üretiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Başkan Arıkan, “Bal üreticilerimizin özverili çalışmaları sayesinde Bingöl balı, sadece bölgemizde değil ülke genelinde de marka değerine ulaşmıştır. Bu başarıyı daha ileriye taşımak için yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ayrıca Bingöl Üniversitesi'nin bu alandaki bilimsel çalışmaları ve üreticilerimize sunduğu eğitimlerle, bal üretiminin kalitesini artırmak için büyük bir katkı sağladığını da vurgulamak isterim” şeklinde konuştu.

Vali Usta: “Kamu ve özel sektör iş birliğiyle çalışmalara devam edeceğiz”

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, ödül töreninde yaptığı açıklamada, Bingöl Balı'nın ulusal ve uluslararası düzeyde tescillenerek büyük bir başarı elde ettiğini vurguladı.

Vali Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda, artık tescilli bir marka olan Bingöl Balı'nın üretim kapasitesinin artırılması, yeni pazarlarla yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması gerektiğini belirterek, kamu ve özel sektör iş birliğiyle çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

“Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi'nin, Bingöl Balı'nın markalaşmasındaki rolüne dikkat çeken Vali Usta, yıllık 1600-1800 ton üretim gerçekleştiren Bingöl Arıcılar Birliği'ne ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti; üreticilere her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirterek dereceye girenleri tebrik etti.

Ödüller Takdim Edildi

Açılış konuşmalarının ardından, PİKOM Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ebubekir İzol tarafından yarışma sürecine ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Yoğun başvurunun olduğu yarışmada tüm katılımcılara belge verileceği belirtilerek temsilen beş kişi sahneye davet edildi.

İlk olarak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Gül tarafından katılımcı Leyla Korkutata'ya belgesi takdim edildi. Ardından sırasıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin tarafından, Fatma Koçinkağ, Canan Yavuz ve Mehmet Ali Aba'ya katılım belgeleri takdim edildi.

Katılımcılara belgelerinin takdim edilmesinin ardından dereceye giren üreticilere plaket ve sertifikaları takdim edildi. Yarışma sonucunda üçüncü olan üreticimiz Erhan Ataş'a Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, ikinci olan üreticimiz Sadullah Belgin'e Belediye Başkanı Erdal Arıkan, birinci olan üreticimiz Ahmet Kubay'a ise Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta plaketini verdi.

Ödül töreninin ardından, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Program, protokol üyeleri ve yarışmacıların toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112883)
29 Aralık 2024 Pazar 22:00
Daha nitelikli işler ve projeler bekliyoruz. Tarım silikon vadisi, akıllı tarım ve somut kalkınma projeleri bekliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112878)
28 Aralık 2024 Cumartesi 20:56
Bingöl üniversitesi Pilot üniversite olmayı 2016 yılında aldı.yani Gıyasettin hoca döneminde kaydettiği gelişme sayesinde ilk pilot seçilen 5 üniversiteden biridir.Ama ne hikmetse teşekkür gelip bu mirasa konana yapıldı belediye başkanı ile vali tarafından.Bu üniversitenin miladı 2016 değil 2008 dir.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın