KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

7 liseye 10 dershane!

Üniversite sınavlarında sondan 5. ve 7. olan Bingöl'de Dershane sayısı giderek artıyor.
Bingöl merkezde Dershane'ye öğrenci gönderen 7 liseye karşılık 10 Dershane bulunuyor. Bingöl'de mezun olan öğrenci sayısına göre, ihtiyaçtan fazla Dershaneler açılmaya devam ediliyor

7 liseye 10 dershane!
17 NİSAN 2006 PAZARTESİ 09:30
0
6349
0
AA aa
Merkezde şu anda, Birey, Sınav, Final, Analitik, ve EFEM Dershaneleri hizmet verirken, Seviye, Uğur, Çizgi Matematik ve Bil Dershanelerinin de yakında hizmet vereceği duyuruldu. Ayrıca Tugay Dershanesi'de maddi durumu iyi olmayan öğrencilere hizmet veriyor.
Bingöl merkezde ağırlıklı olarak 7 Lise Dershanelere öğrenci gönderiyor. Ancak buna karşılık mevcut 5 Dershane hizmet verirken, 4 Dershane'nin daha yakında hizmete başlayacak olması Dershaneleşmenin giderek arttığını gösteriyor.
Bingöl'de Dershaneleşme giderek arttığını belirten Dershane yetkilileri, Bingöl merkezde toplam 14 lisenin bulunduğunu, ancak Meslek liselerinden çok az öğrenciye sahip olduklarının altını çizdiler.
Genç ilçesinden Bingöl merkezdeki Dershanelere çok sayıda öğrenci geldiği belirten yetkililer, Bingöl'de genel liselerden mezun olanların yüzde 80-90 arası mutlaka dershaneye geldiğini belirterek, bir Dershanenin yaklaşık 700 öğrencisi olduğunu, buna karşılık merkezden Dershanelere gelen toplam öğrenci sayısı 5 Bin'e yaklaştığını ifade ettiler.
Bazı Dershane müdürlerinin konu ile ilgili görüşleri şöyle.
Final Dershanesi Müdürü Müslüm Ayyıldız: "Bingöl'de potansiyelin üzerinde bir Dershaneleşmenin yaşandığını ve bu durumun da eğitimin kalitesini düşecektir."
Sınav Dershanesi Müdürü Feyzullah Kaya: "Bingöl'deki Dershane sayısının artması hem ekonomik açıdan, hem de öğretmen, öğrenci açısından olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Kaliteli öğretmen sayısı düşer. Elazığ, Diyarbakır, Erzurum'dan kaliteli olmayan öğretmenler getirtilerek yeni Dershanelerde çalıştırılacaktır."
EFEM Dershaneleri Müdürü Mehmet Tahir Tekin, "Bingöl'de 2003'te 2 Dershane vardı. Şimdilerde sayı giderek artıyor. Açılacak Dershaneler ile eğitim öğretimin kalitesi ile bitlikte başarı da artacaksa, yeni Dershaneler açılabilir. Ancak bu kriterler dikkate alınmazsa, yeni Dershanelerin açılmasına karşıyız."
Dershane yetkilileri ayrıca, eğitimdeki düşüşün tartışılacağı bir toplantının Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacağını da belirttiler.
Dershanelere giden öğrencilerin görüşleri ise şöyle:
"Sürekli olarak yeni Dershanelerin açılması, amacın artık eğitimden çıkıp ekonomiye döndüğünün bir göstergesidir. Genel anlamda verilen eğitimlerden memnunuz.. Bunun nedeni ise okullarda verilen eğitimlerin yetersiz olmasıdır. Bingöl ÖSS'de hep son sıralarda, Dershane sayısı artınca başarımız artacakmıdır? Bingöl geçen yıl yapılan ÖSS sonuçlarına göre 76'ıncı oldu. Bu da eğitim sisteminin çöktüğünün bir göstergesidir. 2-3 yıl üst üste Dershaneye gitmesine rağmen üniversiteyi kazanamayanlar var. Bingöl'de üniversite kazanma oranı yüzde 1, bu oran ne durumda olduğumuzu gösteriyor."

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın