KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

7 milyon tl'lik proje

Arslanboğa: “2009 sonu itibariyle il merkezindeki enerji hatlarının yüzde 70'i yeraltına alınmış olacak” dedi.

7 milyon tl`lik proje
18 NİSAN 2009 CUMARTESİ 11:50
0
1486
0
AA aa
Bingöl'de enerji hatları yeraltına alınmaya devam ediyor. Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl Müessese İl Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi alan firmalar, işi 2009 sonuna kadar tamamlayacak.
‘Mevcut Enerji Hatlarının Yeraltına Alınması' işinin 2008 yılında ihale edildiğini ve işi alan firmaların 2008 sonu itibariyle trafo merkezlerini kurduğunu belirten FEDAŞ Bingöl Müessese İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, işin, 2009 sonu itibariyle tamamlanmış olacağını söyledi.
İşin kapsadığı alanı ‘Saray Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi ve bu iki mahalle arasındaki bölge' olarak açıklayan Arslanboğa, Saray Mahallesi'ndeki işi AK-GÜN, Karşıyaka Mahallesi'ndeki işi de Timur Mühendislik firmasının yürüttüğünü, projenin toplam maliyetinin ise 7 milyon TL olduğunu ifade etti.
İşin amacını “Çevreye duyarlı, arızaların minimum seviyeye indirilmesi ve kaçak enerji kullanımının önlenmesi” şeklinde açıklayan Arslanboğa: “İşi alan firmalar çalışmalarını sürdürüyor. Aydınlatma işi de bu ihalelere dahildir. Elazığ istikametinden şehir girişindeki Shell Petrol önünden başlayıp Kaleönü Mahallesi'ne kadar olan bölümde orta refüjlerin aydınlatması yenilenecek. İş, 2009 sonu itibariyle bitmiş olacak. Ayrıca bu yıl içerisinde merkez ve ilçe köylerinin orta gerilim ana hatlarının bakım ve onarımı da yapılacak, tahrip olmuş hatlar rehabilite edilecek” dedi.
‘Çapakçur Köprüsü'ndeki sorunu çözmek için bir çalışmanız var mı?' sorusuna “Köprünün yenilenmesini bekliyoruz” yanıtını veren Arslanboğa: “Köprünün yapılmasını bekliyoruz. Çünkü burada sürekli trafik kazaları meydana gelmekte ve enerji taşıyıcıları zarar görmesiyle şehrin büyük bir bölümü uzun süre elektriksiz kalmakta. Köprü yeniden yapıldığı taktirde bizlerde hatlarımızı yeraltına alıp sıkıntıyı çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.



bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın