KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2025 Perşembe
°C

7 milyon tl'lik proje

Arslanboğa: “2009 sonu itibariyle il merkezindeki enerji hatlarının yüzde 70'i yeraltına alınmış olacak” dedi.

7 milyon tl`lik proje
18 NİSAN 2009 CUMARTESİ 11:50
0
1264
0
AA aa
Bingöl'de enerji hatları yeraltına alınmaya devam ediyor. Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl Müessese İl Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi alan firmalar, işi 2009 sonuna kadar tamamlayacak.
‘Mevcut Enerji Hatlarının Yeraltına Alınması' işinin 2008 yılında ihale edildiğini ve işi alan firmaların 2008 sonu itibariyle trafo merkezlerini kurduğunu belirten FEDAŞ Bingöl Müessese İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, işin, 2009 sonu itibariyle tamamlanmış olacağını söyledi.
İşin kapsadığı alanı ‘Saray Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi ve bu iki mahalle arasındaki bölge' olarak açıklayan Arslanboğa, Saray Mahallesi'ndeki işi AK-GÜN, Karşıyaka Mahallesi'ndeki işi de Timur Mühendislik firmasının yürüttüğünü, projenin toplam maliyetinin ise 7 milyon TL olduğunu ifade etti.
İşin amacını “Çevreye duyarlı, arızaların minimum seviyeye indirilmesi ve kaçak enerji kullanımının önlenmesi” şeklinde açıklayan Arslanboğa: “İşi alan firmalar çalışmalarını sürdürüyor. Aydınlatma işi de bu ihalelere dahildir. Elazığ istikametinden şehir girişindeki Shell Petrol önünden başlayıp Kaleönü Mahallesi'ne kadar olan bölümde orta refüjlerin aydınlatması yenilenecek. İş, 2009 sonu itibariyle bitmiş olacak. Ayrıca bu yıl içerisinde merkez ve ilçe köylerinin orta gerilim ana hatlarının bakım ve onarımı da yapılacak, tahrip olmuş hatlar rehabilite edilecek” dedi.
‘Çapakçur Köprüsü'ndeki sorunu çözmek için bir çalışmanız var mı?' sorusuna “Köprünün yenilenmesini bekliyoruz” yanıtını veren Arslanboğa: “Köprünün yapılmasını bekliyoruz. Çünkü burada sürekli trafik kazaları meydana gelmekte ve enerji taşıyıcıları zarar görmesiyle şehrin büyük bir bölümü uzun süre elektriksiz kalmakta. Köprü yeniden yapıldığı taktirde bizlerde hatlarımızı yeraltına alıp sıkıntıyı çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.



bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.06.2025
17:29
Vali Usta`dan Bingöl`e gelecek yatırımcılara müjde!
Vali Usta'dan Bingöl'e gelecek yatırımcılara müjde!
41 tesiste Bin 200 kişinin istihdam edildiği Bingöl OSB'de artıma tesisi ve altyapı-üstyapı eksikliklerinin tamamlanarak hızla büyüdüğünü belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, sanayi parseli sayısını 92'ye çıkardığını, arıtma tesisi ihalesinin yapılıp sözleşme imzalandığını vurguladı.
04.06.2025
16:56
Baraç`tan liyakat eleştirisi!
Baraç'tan liyakat eleştirisi!
Türkiye'nin en derin sorunlarından birinin kamu yönetimindeki liyakatsizlik olduğunu belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç: 'Kurumlarda vasıflı değil, sadakat gösteren kişiler tercih ediliyor. İş bulamayan gençler ya başka ülkelere umut bağlıyor ya da uyuşturucu gibi çıkmazlara sürükleniyor' dedi.
04.06.2025
16:44
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de kan bağışı alacak
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de kan bağışı alacak
Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelecek olan 'Kan Bağışı Tırı', 12-29 Haziran 2025 tarihleri arasında Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 10:00-19:00 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.06.2025
16:16
Bingöl`deki su sıkıntısı için Bakan Kurum`dan yanıt istedi
Bingöl'deki su sıkıntısı için Bakan Kurum'dan yanıt istedi
Bingöl'deki su sıkıntısı ve yaşanan kesintilere ilişkin iki ayrı yazılı soru önergesi veren DEM Parti Bingöl Milletvekili Hülakü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan yanıt istedi. İşte yanıtı istenen o sorular;
04.06.2025
15:41
Özel sektör Dikkat! Elden ödemeye yeni düzenleme!
Özel sektör Dikkat! Elden ödemeye yeni düzenleme!
Çalışan ve işverenleri yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Ücret, prim, ikramiye gibi ödemelerin elden yapılabileceği işçi sayısında değişikliğe gidildi. İşte detaylar...
04.06.2025
15:10
Tahliyeler ne zaman, kimler çıkacak?
Tahliyeler ne zaman, kimler çıkacak?
10. yargı paketi ile birlikte cezaevlerinde tahliye hevesi yaşanıyor. Yeni yasayla birlikte 20 bin mahkûmun dışarı çıkacağı tahmin ediliyor. Peki kimler tahliye edilecek, tahliyeler ne zaman başlayacak, Kurban Bayramı'na yetişecek mi? İşte son bilgiler:
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın