KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2026 Çarşamba
°C

7 yıl sonra okullarına kavuştular

1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından hasar gördüğü için yıktırılan Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binası, 7 yıl sonra bin 400 öğrenciyle ders başı yaptı.

7 yıl sonra okullarına kavuştular
21 ARALIK 2010 SALI 08:34
0
2570
0
AA aa

2003-2009 yılları arasında 4 ayrı lise binasında geçici olarak eğitim gören Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, dün teslim alınan okul binasında buruk bir sevinç yaşadılar.16 derslikli ve 460 öğrenci kapasitesine sahip olan lise binasında, toplam bin 400 civarında öğrenciye eğitim verilmesi buruk bir sevincin yaşanmasına neden oldu.

Yıllarca prefabrikte eğitim gördüler
Öğrenci fazlalığından dolayı kaygılı olan veliler, sınıf mevcutlarının kapasitenin üzerinde olmasının eğitim açısından ciddi bir dezavantaj olarak değerlendiriyor. Hafta içi bin 25, hafta sonu ise yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğü EML'de 4 ayrı alanda eğitim veriliyor. Makine ve teçhizat sıkıntısının olduğu okulda Elektrik- Elektronik Teknoloji, Bilişim, Ahşap ve Metal Teknoloji alanlarında eğitimin veriliyor. 7 yıl boyunca prefabrik yapılarda eğitim gören öğrenciler Bingöl Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Kız Meslek Lisesine ait binalarda geçici eğitim gördükten sonra kendi binalarına taşındılar. Yıllar sonra inşa edilebilen binada neredeyse kapasitenin 3 katı kadar öğrenciye eğitim veriliyor.

En az bir teknik liseye daha ihtiyaç var
Nüfusun gün geçtikçe arttığı Bingöl'de en az bir teknik liseye daha ihtiyaç duyulduğunu belirten öğrenci velileri, Düzaağaç ve çarşı merkezine 2 ayrı okul binasının inşa edilmesi gerektiğini savunuyor. Bingöl'e yakın illerde birçok binanın teknik lise olarak dönüştürüldüğünü belirten veliler, bazı illerde 2 veya ve üzeri teknik liselerin bulunduğuna dikkat çektiler. Bingöl'e acilen bir teknik lisenin yapılmasını isteyen veliler, dün eğitim ve öğretime açılan okulda motor bölümünün ve doğalgaz sıhhi tesisat teknoloji bölümünün açılmamasının kabul edilemez olduğunu kaydettiler. Öte yandan 5 adet lisenin bulunduğu mevkide bir spor kompleksinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu savunan veliler, yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Bingöl Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin ortak kullanabileceği bir spor kompleksinin inşa edilmesini istediler. Veliler, kapasite üzerinde eğitim veren Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi içinde acilen çözüm üretilmesini talep ettiler.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.06.2026
15:31
Sarım Çayı`nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Sarım Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki Vedat Karabulut'u arama çalışmaları sürerken, talihsiz gencin suya kapıldığı anlara ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
16.06.2026
14:23
Bingöl`de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
16.06.2026
13:47
Baraç: Bingöl`deki konut piyasası araştırılmalı!
Baraç: Bingöl'deki konut piyasası araştırılmalı!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kentte son yıllarda hızla yükselen konut fiyatlarına dikkat çekerek, ekonomik koşullar ve işsizlik gerçeğine rağmen gerçekleşen yüksek bedelli konut satış ve alımlarının araştırılması çağrısında bulundu.
16.06.2026
12:51
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Bingöl Kartalları Türkiye Finali Salladı!
Gaziantep'te gerçekleştirilen Halkoyunları Büyükler Türkiye Finali'nde şampiyonluğu yalnızca 1 puanla kaçırıp Türkiye üçüncüsü olan Bingöl temsilcisi Kartal12 Spor Kulübü, sergilediği başarılı performans ve tribünlerden aldığı destekle finale damga vurdu.
16.06.2026
11:50
Güveçlispor`dan Ücretsiz Futbol Kursu
Güveçlispor'dan Ücretsiz Futbol Kursu
Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde faaliyetlerini sürdüren Güveçlispor, 8-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik 2 ay süreli ücretsiz yaz futbol kursu açıyor. Kulüp yönetimi, kursla birlikte çocukları sporla buluşturmayı ve yetenekli sporcuları kulübe kazandırmayı hedefliyor.
15.06.2026
01:39
Sırım Çayı`nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Sırım Çayı'nda facia! İki kişiden biri suda kayboldu!
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi arasında bulunan Sırım çay hattında yaşanan olayda, akıntıya kapılan iki kişiden biri kurtarıldı, kaybolan bir kişi için AFAD ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın