KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

'70 dekar olan üretim, 600 dekara yükseldi'

Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi'nin tanıtım toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, 'İlçemizde 2018 yılında 70 dekar üretilen fasulyemiz, coğrafi işaret alması, kaymakamlığımız ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleriyle bu yıl 600 dekarda üretilmektedir' dedi.

`70 dekar olan üretim, 600 dekara yükseldi`
12 HAZİRAN 2022 PAZAR 14:46
6
1932
0
AA aa

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde geçtiğimiz dönemlerde Coğrafi İşaret alan Horoz Kuru Fasulyesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile Yedisu Çermik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri katıldı.

Programda konuşma yapan Yedisu Kaymakamı Mehmet Kaya, “İlçemizde 2018 yılında 70 dekar üretilen Fasulyemiz, Coğrafi İşaret alması ve Kaymakamlığımız ve Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleri ile bu yıl 600 dekarda üretilmektedir. İnşallah sulama sisteminin de devreye alınmasıyla bu üretimi 4500-5000 dekarlara çıkarmayı hedefliyoruz. Kadın Kooperatifimizin de kurulmasıyla üretilen ürünlerin pazarlanması noktasında gerekli desteği vereceğiz” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır da İl Müdürlüğü olarak Yedisu çiftçilerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Yedisu Ziraat Bankası Müdürü Cengiz Asıllı tarafından da Tarımsal destekleme kredileri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonunda misafirlere Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi ikram edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın