KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2025 Cuma
°C

71 kişiye siyasi yasak istendi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç: "Gül, Erdoğan ve Arınç'ın ismi listenin başında"

71 kişiye siyasi yasak istendi
14 MART 2008 CUMA 21:07
0
1206
0
AA aa
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkındaki kapatma davasının iddianamesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında siyasi yasak istemi bulunduğunu bildirdi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, saat 16.30 itibariyle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ''AK Parti'nin laikliğe aykırı fiillerinden dolayı odak olma'' iddiasıyla kapatma davası açtığını söyledi.

Dava saat 16.30 sıralarında açıldığı için bugün herhangi bir işlem yapamadıklarını belirten Kılıç, iddianamenin pazartesi günü çoğaltılarak, Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtılacağını ve arkasından sürecin başlatılacağını bildirdi.

Kılıç, kaç kişi hakkında siyasi yasak istendiğinin sorulması üzerine, ''Doğrusu dava dilekçesine çok fazla bakamadım ama şöyle bir sonuç itibariyle baktığımda 71 kişi hakkında kapatılması halinde siyasi yasaklı olması talebi var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı, siyasi yasak istenen listenin başında gördüm'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
20:24
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöllü aile kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Siirt'e gitmek üzere ticari taksiyle yola çıkan Bingöllü aile, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında kaza yaptı. Başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada anne hayatını kaybederken, baba, çocuk ve taksi şoförü yaralandı.
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın