KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Eylül 2025 Cumartesi
°C

76 milyon euroluk hibe

Avrupa Birliği tarafından onaylanan ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca geliştirilen ve ilimizin de dahil olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik ve Operasyonel Programı (BROP) açıldı.

76 milyon euroluk hibe
20 KASIM 2008 PERŞEMBE 11:37
0
1141
0
AA aa
İlimizin de içinde bulunduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'nın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde açıldığını belirten Proje Uzmanı Cuma Karaarslan, bu proje teklif çağrısının sanayi altyapısının geliştirilmesi, Ar-Ge, İnovasyon, teknoloji ve bilgi-iletişim teknolojileri altyapısının geliştirilmesi, turizm altyapısı, pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin iyileştirilmesi, işletmelere temel bilgi ve danışmanlık desteği sağlanması, sanayi alanında işbirliğinin güçlendirilmesi konularındaki projeleri hazırlanıp verilmesini destekleyeceğini vurguladı.
Bu nedenle proje tekliflerinin ifade edilen alanların dikkate alınarak hazırlanması gerektiğini söyleyen Karaarslan, “Projelerin büyüklüğü, program tarafından finanse edilmesi talep edilen fonların minimum ve maksimum sınırları, birinci öncelik altında 2–10 milyon Euro, ikinci öncelik altında 1–2 milyon Euro arasında olacak şekilde desteklenecektir. Bu proje teklifi çağrısı kapsamında gösterge niteliğindeki toplam miktar yaklaşık 76 milyon Eurodur” dedi.
Bu çağrının, 17 Kasım 2008 ve 16 Ocak 2009 tarihleri arasında açık kalacağını ifade eden Karaarslan; “Projelerin sunucuları, yararlanıcıları finansal katkı sağlamak zorunda değildir. Proje başvuruları Türkçe ve İngilizce halinde, Proje Tanımlama Dokümanı (PTD) kullanılarak ve teknik tasarımlar ile fizibilite desteği ile yapılmalıdır. Programın Öncelikleri ve Tedbirleri Programın iki önceliği bulunmaktadır. Birinci öncelik iş ortamının iyileştirilmesi ikinci öncelik ise, işletme kapasitelerinin arttırılması ve girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Kimler Başvurabilir?
Bu proje teklif çağrısı kapsamında tedbir bazında belirlenen uygun başvuru sahipleri aşağıda sayılmış ve başvuru sahibi ve tedbir matrisinde gösterilmiştir. Diğer yandan hedef bölge dışında yer alan benzer kuruluşlar da, hedef bölgedeki ortaklarla yakın işbirliği kurarak oluşturdukları ve hedef bölgede uygulayacakları projelerle başvurabileceklerdir.
1- Kamu kurum/ajansları, iş ve işletme geliştirme kurum/merkezleri, OSB ve KSS yönetimleri, ulusal, bölgesel ve/veya yerel sanayi ve ticaret odaları, birlikler, sendikalar, vakıflar ve dernekler
2-Kamu kurum/ajansları, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) yönetimleri, üniversiteler, bilimsel kurum ve araştırma merkezleri, ulusal, bölgesel ve/veya yerel sanayi ve ticaret odaları, sektör birlikleri, sendikalar, vakıflar, dernekler, vb.
3- Turizm ve Kültür Bakanlığı, kamu kurum/ajansları, valilikler, il özel idareleri, belediyeler, ulusal, bölgesel ve/veya yerel sanayi ve ticaret odaları, sektör birlikleri, vakıflar vb.
4- Kamu kurum/ajansları, araştırma merkezleri, üniversiteler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, ulusal, bölgesel ve/veya yerel sanayi ve ticaret odaları, sendikalar, birlikler, dernekler, vakıflar
5- Kamu kurum/ajansları, araştırma merkezleri, üniversiteler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ulusal, bölgesel ve/veya yerel sanayi ve ticaret odaları, sendikalar, birlikler, dernekler, vakıflar vb.
Nasıl, Nereye Ne Zaman Başvuracaksınız?
Resmi PTD dokümanlarının teslim edileceği açık adres:
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı Koordinasyon ve Uygulama Merkezi
Eskişehir Yolu 7.km. No:154 06100 Çankaya - Ankara
3.4. Başvuruların Son Teslim Tarihi
Proje teklifleri en geç 16 Ocak 2009 tarihi saat 17.30 'a kadar Bakanlığa teslim edilmelidir


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın