KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

76 milyonun kardeşliği üzerine yola çıktık

Sevgi Evleri açılışında konuşan Bakan Şahin: “Biz 76 milyonun kardeşliği üzerine yola çıktık. Bu yolculukta en önemli olan çocuklarımız. Bugün onlar için yaptığımız her şey geleceğimiz için yaptığımız binaya koyduğumuz tuğla gibidir”

76 milyonun kardeşliği üzerine yola çıktık
20 EYLÜL 2013 CUMA 03:42
0
2714
0
AA aa

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri'nin açılışına katıldılar.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, inşaatı bitirilen Yetiştirme Yurdu Sevgi Evlerinin açılışını yaptılar.

Açılışta Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, 22. Dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Sevgi Evleri'nde kalan çocukların yaptığı folklor gösterisi büyük ilgi gördü.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bulut, Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri hakkında bilgilendirme yaparak, tesisin Bingöl'e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

TAŞYAPAN: “SEVGİ EVLERİ İSMİNİN ALTINI DOLDURACAĞIZ”

Bulut'un akabinde kısa bir konuşma yapan Bingöl Valisi Taşyapan: “Yurtların içince bazen sevgi az bulunuyordu. Bu ismin altında sevgiyi çoğaltacağız. Sevgi Evleri isminin altını dolduracağız. Sevgi Evleri ismini koymak bir vebaldir, bir sorumluluktur. Burada barınan çocukların topluma, vatanına, milletine kutsal değerlerine saygılı bireyler olarak sorumluluklarını sevgiyle birlikte aşılayabilirsek, asıl başarı o zaman olacaktır. Mutlaka mekânlar önemlidir, içinde hakikaten sevgi ortamını oluşturabilirsek, bu çocukların en fazla ihtiyaç duyduğu aile sıcaklığını, aile sevgisini oluşturabilirsek o zaman kendimizi başarılı sayabiliriz. Güzel hastane binaları yapıyoruz, içinde hastalara iyi davranılmıyorsa bir anlam ifade etmiyor. İnşallah Sevgi Evleri isminin içini dolduracağız. İçinde saygıyla, sevgiyle yetişen insanlar yetiştireceğiz” dedi.

Vali Taşyapan, Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri'nin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

YILMAZ: “BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ BU ÇOCUKLARIMIZIN TOPLUMLA İÇ İÇE YAŞAMASI”

‘Bütün hizmetler bütün çalışmalar değerli' diyen Bakan Yılmaz: “Fakat özellikle çocuklara dönük çalışmaların apayrı bir anlamı var. Doğrudan insana yönelik yapılan çalışmaların apayrı bir anlamı var. Bugün bu anlamda çok güzel bir hizmetin bitmesine, çocuklarımızın faydalanmasına şahitlik ediyoruz” dedi.

Bakan Yılmaz: “Annesini, babasını kaybetmiş çocuklarımız olabilir, bunları toplum olarak kendi çocuklarımızmış gibi algılamak zorundayız. Onlarda bizlere bir aile gözüyle bakacaklar inşallah. Bu kaynaşmayı sağlamak zorundayız. Bizim birinci önceliğimiz bu çocuklarımızın toplumla iç içe yaşaması. Koruyucu aile uygulamalarıyla, apartmanda dair yöntemleriyle bu kardeşlerimizin eğitim, iş, sosyal hayatlarında bütün toplumla bütünleşmesini istiyoruz. Çünkü bunlar bizim en büyük değerimiz, en büyük gücümüz” diye konuştu.

ŞAHİN: “BU AİLE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR. 14 BİN EVLADIMIZ VAR”

Bakan Yılmaz'ın akabinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl'e her gelişinde Bingöl'ün huzur, kardeşlik, güven şehri olarak gördüğünü söyledi.

Bingöl'e güzel bir tesis yapıldığını belirten Bakan Şahin: “Tesisin içindekiler çok daha kıymetli. Evlatlarımız, çocuklarımız, geleceğimiz, yarınlarımız, hayallerimiz, makamınız mevkiiniz ne olursa olsun herkesin hayat planında yaptığı en önemli şey evlatlarıdır. Bizde böyle büyük bir aileyiz. Sloganımız, çatımız ve kalbimiz ile güzel sıcak bir aileyiz. Ve bu aile her geçen gün büyüyor. 14 bin evladımız var. Ben her yerde söylüyorum evlatlarımızın kendini geliştirmesi yarınlara daha güçlü olmasını çok istiyorum. Sayın Başbakanımızın liderliğinde yola çıktığımızda söylediği bir söz vardı, ‘Herkes huzurlu olmadıkça, herkes mutlu olmadıkça, herkes özgür olmadıkça, biz mutlu, huzurlu, özgür olamayız'. Biz 76 milyonun kardeşliği üzerine yola çıktık. Yaşlı genç, çocuk, kadın, erkek herkesin ama herkesin, engelli engelsiz herkesin kardeşlik hukukunu güçlendirmek, yaşam kalitesini yükseltmek uğruna bu yola çıktık. Uzun ince bir yolculuk. Bu yolculukta en önemli olan çocuklarımız. Bugün onlar için yaptığımız her şey geleceğimiz için yaptığımız binaya koyduğumuz tuğla gibidir ” dedi.

KURDELEYİ ÇOCUKLAR KESTİ

Bakan Şahin'in konuşmasının akabinde folklor ekibiyle halay çekti. Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri'nin açılışı Bakan Şahin, Bakan Yılmaz ve çocuklar tarafından yapıldı. Kurdeleyi bu kez çocuklar kesti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın