KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ocak 2026 Pazartesi
°C

8 yıl sonra sağlığına kavuştu

Bingöl'de 8 yıldır duyma kaybı yaşayan hasta, endoskopik stapes cerrahisi ile sağlığına kavuştu.

8 yıl sonra sağlığına kavuştu
06 ARALIK 2022 SALI 18:37
21
1851
3
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez endoskopik stapes cerrahisi ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 8 yıldır işitme kaybı yaşayan hastaya bu yöntem ile sağlığına kavuştu.

Cerrahi hakkında bilgi veren Op. Dr. Ömer Vural, “Üzengi kemiği, insan vücudundaki en küçük kemik olmasına rağmen orta kulak ve iç kulak arasında ses iletimini sağlayan ve işitme üzerinde çok önemli rolü olan bir kemiktir. Otoskleroz hastalığında üzengi kemiği kireçlenmesi nedeni ile hastalarda işitme kaybı olmakta ve bu kayıp hastaların günlük yaşantılarını oldukça etkilemektedir. Ameliyatla bu kemiğin çıkartılması ve yerine protez konulması (stapes cerrahisi) ile hastaların işitme kaybı düzelebilmektedir. Fakat sadece birkaç milimetre uzunluğunda olan bu kemiğin çıkartılması ve yerine protez konulması işlemi oldukça hassas ve riskli bir ameliyattır. Yaklaşık 8 yıldır işitme kaybı şikayeti olan hastaya endoskopik stapes cerrahisi yaptık. Başarılı geçen ameliyat ile hastanın işitmesi tamamen normale döndü. Yüz felci, işitmenin tamamen gitmesi ve baş dönmesi gibi önemli riskleri olan bu ameliyatı başarı ile tamamladığımız için ekip arkadaşlarımla beraber çok mutlu olduk. Teknik imkanlarımız el verdiği sürece bu tür operasyonları yapmaya devam edeceğiz. Önemli olan vatandaşlarımızın yerinde hizmet alıp sağlığına kavuşmasıdır” dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, “Yapmış oldukları bu önemli operasyondan ötürü hekim arkadaşımızı ve ekibini kutluyorum. Bizler de vatandaşlarımız en iyi imkanlarda hizmet görebilsin diye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince de bu tür operasyonlara her türlü teknik desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96780)
07 Aralık 2022 Çarşamba 08:28
Ömer hoca kraldır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96772)
06 Aralık 2022 Salı 21:54
Ben de Dr Ömer Bey e muayene oldum. Çok iyi bir doktor . İlgili , Allah razı olsun. Başarılarının devamını diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96771)
06 Aralık 2022 Salı 21:04
Sn. Başhekim Uzm. Dr. Ramazan GENGÖRÜ ve Uzm. Dr. Ömer VURAL Hocalarımıza Teşekkür Eder Başarılar Dilerim...
05.01.2026
11:47
Siyasi partilerin alacağı Hazine yardımları belli oldu
Siyasi partilerin alacağı Hazine yardımları belli oldu
2026 yılı bütçesine göre siyasi partilere yapılacak Hazine yardımları netleşti. Oy oranlarına göre, 5 partiye toplamda milyarlarca liralık destek sağlanacak. İşte partilerin alacağı Hazine yardımlarının miktarları…
05.01.2026
11:26
Bingöl`de kapalı köy yollarında çalışmalar sürüyor
Bingöl'de kapalı köy yollarında çalışmalar sürüyor
Bingöl genelinde geçtiğimiz hafta içi etkili olan yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının büyük bölümü yeniden açılırken, 24 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
05.01.2026
11:08
Memurların zam oranı belli oldu! Kim ne kadar alacak?
Memurların zam oranı belli oldu! Kim ne kadar alacak?
TÜİK'in aralık ayı enflasyonunu açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 Ocak-Temmuz döneminde alacakları zam oranı netleşti. Buna göre memur maaşlarına 18,60 oranında zam yapılacak. Yeni zam oranıyla birlikte maaş tablosu da şöyle şekillendi;
04.01.2026
23:49
Bingöl`den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl'den Venezuela Tepkisi: Emperyalist Zulmü ve Demokrasi Maskesini Reddediyoruz
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, ABD'nin Venezuela'ya yönelik müdahale girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, askeri tehditlerin ve halk iradesine yönelik müdahalelerin 'küresel haydutluk düzeninin bir parçası' olduğu vurgulandı.
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın