KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

81 bin'in vebali ağır olur

Bingöl halkının ciddi bir beklenti içerisinde olduğunu söyleyen Eski Milletvekili Feyzi Berdibek, bu beklentilerde de haklı olunduğunu söyledi ve ekledi: “81 Bin oyun vebali çok ağırdır.”

81 bin`in vebali ağır olur
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE 10:16
0
2196
0
AA aa
Uzun süredir uzak kaldığı Bingöl'e gelen Eski Milletvekili Feyzi Berdibek, BingolOnline/Bingöl Kent Haber'e ziyarette bulundu. Siyasete dair çeşitli görüşler belirten Berdibek, mevcut milletvekillerine de önemli mesajlar verdi.
Siyaseti, ressamın yaptığı tabloya benzetti
2007 genel seçimlerinde aday olamayan ancak yine de Bingöl'le ilişkilerini sınırlamayan Berdibek, 5 aydır uzak kaldığı Bingöl'e büyük bir özlem duyduğunu söyledi.
10 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı olduğunu ve son aylarda ağrılarının giderek arttığını anlatan Berdibek: “Rahatsızlığıma rağmen memleketime gelebildiğim için mutluyum” dedi. Konuşmasında ‘siyasetin' tanımlamasını yapan Berdibek: “Siyaset: bir ressamın tablo yapışına benzer. İlk başlarda çok güzel bir tablo ortaya çıkaran ressamın, fırçayı yanlış bir kullanım sonucu eserini berbat edebilir. Siyaset böyle hassas bir konudur. Halkın arzu ve isteklerini karşılayabilmek, sıkıntılarını çözme gayreti gösterebilmek gerekir” diye konuştu.
“Her saat ulaşılabilinmeli”
Siyasetçilerin halktan kopuk ve uzak olmasının önemli tahribatlar oluşturacağına işaret eden Berdibek, halkın ‘hizmet haricinde' siyasetçiden çok fazla beklentisi olmadığını ifade etti.
Berdibek: “Halk, siyasetçinin kapısının sürekli açık tutulmasını, telefonlarına her daim ulaşabilmek, yalan söylenmemesini ve ziyaret edilerek sorunlarının dinlenmesini istiyor.  Halk, kendisini ziyaret etmeyen, Ankara'ya gittiğinde makamında göremediği siyasetçi istemiyor. Siyasetçi, her aradığında ulaşılabilen kişi olmalıdır” dedi.
“Bu halk, 81 bin oyun hesabını sorar”
“Sizler, 27 bin oy alarak Meclis'e girdiniz. Sizden sonraki dönemde ise 81 Bin oy verildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ‘Bu artış Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na yapılan haksızlıklara gösterilen bir tepkiydi' şeklinde yanıtlayan Berdibek, 81 bin oyun vebalinin de ağır olduğunu vurguladı.
‘27 bin oyun hesabını verebiliyorum' diyen Berdibek: “27 bin oy aldık ama çok önemli hizmetlerin yanı sıra en büyük ödenekleri aktardık Bingöl'e. Doğalgaz, havaalanı, üniversite, duble yol ve dahası, bizim dönemimizde programa alındı ama bizden sonra bir şey değişmedi. 2008'de yapılması planlanan bu hizmetler 2009'a sarktı. Trilyonlarca lira ödenek aktardık. Birçoğu da bütçede olmamasına rağmen yine de Bingöl'ümüze ulaşmıştır. Ben, 27 bin oyu da 81 bin oyu da Allah'a havale ediyorum. Ben yükümün altında kalmadım ama 81 bin oyun altından nasıl kalkılacak onu merak ediyorum. Ama unutulmamalıdır ki, bu halk vezir ettiği insanı rezil etmesini de bilir” ifadelerini kullandı.
Türkiye'de AK parti'ye en fazla oy veren Bingöl'ün ciddi beklentiler içerisinde olmasının gayet normal olduğunu ifade eden Berdibek: “Bizler 27 bin oy aldık ama elimizden gelen her türlü hizmeti memleketimize ulaştırdık. 81 bin oy, küçümsenecek bir oran değildir. Bingöl'ün en büyük, en fazla hizmet alması gerekir. Halk, eleştirse de tepki gösterse de haklıdır. Dedim ya, 81 bin oyun vebali ağırdır”
“İstemesini bilmek lazım”
Kangren haline dönüşmüş sorunların çözümüne yaklaşıldığını ancak 2007 seçimlerinde arenadan çekilmek durumunda kaldıklarını kaydeden Berdibek, hizmet getirebilmek için öncelikle ‘istemeyi bilmek' gerektiğini vurguladı.
‘Ağlamayan bebeğe meme vermezler' diyen Berdibek, şöyle devam etti. “Gittiğimiz kapıların hiç biri yüzümüze kapanmadı. Çünkü istemesini, diretmesini biliyorduk. Oturduğumuz yerden birilerinin ödenek aktarmasını beklemiyorduk. Sayın Başbakan, 2007 seçimleri öncesinde Bingöl'de yaptığı mitinde, aktarılan trilyonlarca liralık ödenekten ve çok sayıda hizmetten bahsetti. Bu da, bizim başarılı çalışmalar yaptığımızın kanıtıydı. Bizden sonra ne yapıldığını gösterebilecek olan var mı?”
 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın