KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

‘82 Anayasası İnsan Hak ve Özgürlüklerini Karşılamamaktadır’

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 58. Yıldönümünde bir basın açıklaması yapan İHD Başkanı Yanılmaz 82 anayasası'nı eleştirdi

‘82 Anayasası İnsan Hak ve Özgürlüklerini Karşılamamaktadır’
11 ARALIK 2006 PAZARTESİ 11:19
0
1210
0
AA aa
İnsan Hakları Derneği(HD) Bingöl Şube Başkanı M. Şirin Yanılmaz, Türkiye'de 1999 yılından bu yana birçok maddesi değiştirilen 1982 Anayasası'nın yapılan tüm düzenlemelere rağmen insan hak özgürlüklerini karşılamaktan son derece uzak olduğunu ileri sürdü.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 58. yıldönümünde, Dörtyol kavşağındaki saat kulesi önünde bir basın açıklaması yapan Yanılmaz, Türkiye'de insan hakları, özgürlükler ve demokrasi mücadelesinin azımsanmayacak bir geçmişinin olduğunu söyledi.
Özellikle askeri müdahalelerle getirilen olağanüstü yöntem rejimleri ve bunların hukuk dışı uygulamalarına karşı, çeşitli toplum kesimlerinin verdiği mücadelede insan hakları örgütlerinin önemli bir payı bulunduğuna dikkat çeken Yanılmaz, bütün bu mücadelelere rağmen 82 Anayasası'nın halen insan hak özgürlüklerini karşılamadığını ifade etti.
Yanılmaz, “ Yaklaşık 60 yıldır askeri müdahalelerin yaptığı anayasalarla yönetilmekte olan Türkiye'de 1999 yılından bu yana 9 demokratikleşme paketi ile birçok maddesi değiştirilen 1982 Anayasası yapılan tüm düzenlemelere rağmen insan hak özgürlüklerini karşılamaktan son derece uzaktır” dedi.
Devlet- yurttaş ilişkisinde yurttaşların hak ve özgürlükleri eksenine dayanmayan 1982 Anayasası'nın yerine artık Türkiye'nin çoklu etnik, dini, kültürel yapısı içinde bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yeni bir Anayasa'nın hazırlanması gerektiğini kaydeden Yanılmaz, artık toplumsal barışın sağlanması gerektiğini söyledi.
Yanılmaz, “Türkiye'de başta Kürt sorunu olmak üzere bütün sorunların demokratik ve kalıcı çözümlere ulaşması lazımdır. Toplumsal barışın tesisi için hak ve özgürlükleri esas, sınırlamaları istisna kabul eden, farklılıkları tanıyan ve zenginlik olarak kabul eden, hukukun üstünlüğüne dayalı çoğulculuğu yansıtan ve hazırlanma sürecine tüm toplumsal kesimlerin etkin bir biçimde katılacağı demokratik bir anayasanın yapılması gerekmektedir” diye konuştu.


bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın