KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2026 Cumartesi
°C

'85 Yaş Üzerindeki Vatandaşlarımızın Aşılanmasına Başlanacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 'Yarından itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır. 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da evlerinde aşı olacaklar' dedi.

`85 Yaş Üzerindeki Vatandaşlarımızın Aşılanmasına Başlanacak`
21 OCAK 2021 PERŞEMBE 16:31
0
1620
0
AA aa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı bir açıklama yayımladı. Aşılama programının planlanan doğrultuda devam edeceğinin altını çizen Bakan Koca, 85 yaş üzerindeki vatandaşların da aşılanmaya başlanacağını ve bu vatandaşların da 90 yaş üzeri vatandaşlar gibi evlerinde aşılanacağını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yayınladığı yazılı açıklamada, “Aşı programımızdaki hedef gruplara göre aşı uygulaması ile uyumlu olarak tedarik ve lojistik planlaması yapılmıştır. Yaşadığımız devirde bilgiye ulaşmanın kolaylığı yanında gerçek dışı bilgilerin yayılımı da çok yüksek hızda gerçekleşmektedir. Yanlış ve yönlendirici bilgilere itibar etmemenizi, resmi açıklamalarımızı takip etmenizi rica ederim” dedi.

“1 milyondan fazla vatandaşımız aşılanmış bulunmaktadır”

Bugünkü Bilim Kurulu toplantısında aşı programındaki gelişmelerin ele aldığını belirten Bakan Koca, “Şu ana kadar yapılan aşı programı kapsamında 1 milyondan fazla vatandaşımız aşılanmış bulunmaktadır. Aşı programının 1. aşaması bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarımızla başladı ve 980 binden fazla sağlık çalışanı aşı oldu. Salı günü itibariyle de huzurevlerinde ve bakım evlerinde kalan vatandaşlarımızla bu vatandaşlarımızın bakımında görev alan personelin aşılanmasına başlandı. Ayrıca 90 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına dün itibariyle başlandı. 90 yaşından büyük vatandaşlarımız için sağlık ekipleri evlerine giderek aşı uygulamasını yaptılar. Aşılama kapasitesinin her geçen gün artacağını bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

“85 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da evlerinde aşı olacaklar”

“Bilim Kurulumuzun yaptığı değerlendirme ile yarından itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır” diyen Bakan Koca, şunları kaydetti:

“85 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da evlerinde aşı olacaklar. Evlere aşı için giden ekibimizde hekim ve uzman sağlık personeli tam teçhizatlı olarak hazır bulunmaktadır. Aşı uygulama süresini artırsa da bu gruptaki vatandaşlarımız için en uygun şartlarda aşı yapılmasından yanayız.

Tüm dünyada aşı programlarını yürüten ve başlatmaya çalışan ülkeler doğru tedarik planlaması yapmaya çalışmaktadır. Biz de vatandaşlarımız için bir tedarik ve aşı programı planlamasını erkenden yaptık. Aşı programımızdaki hedef gruplara göre aşı uygulaması ile uyumlu olarak tedarik planlaması yapıldı ve bu programa uygun olarak uygun dozlarda aşı tedarik edilmektedir. Her bir aşamada aşı programına ara vermeden sürekli aşılama yapılabilecek bir plan çerçevesinde aşı lojistiği devam edecektir. Mümkün olan en kısa sürede en çok vatandaşımızın aşıya ulaşmasını temin edebilmek için tüm şartları zorluyoruz.

Yaşadığımız devirde bilgiye ulaşmanın kolaylığı yanında gerçek dışı bilgilerin yayılımı da çok yüksek hızda gerçekleşmektedir. Yanlış ve yönlendirici bilgilere itibar etmemenizi, resmi açıklamalarımızı takip etmenizi rica ederim.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
07.03.2026
03:00
Karlıova`da Trafik Cezası Tartışması!
Karlıova'da Trafik Cezası Tartışması!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kesildiği iddia edilen trafik cezası tartışma konusu oldu. Siyasi kimliğiyle tanınan İlyas Bingöl, aracına kesilen cezanın ardından yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl'de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşları kültür ve sanatla buluşturuyor. Tiyatro ve çocuk gösterileriyle renklenen programlar, ilahi konserleriyle de Ramazan'ın manevi atmosferini salona taşıyor.
07.03.2026
02:57
FKA`ya personel alımı başvuruları başladı
FKA'ya personel alımı başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
07.03.2026
02:56
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programında çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın