KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

9 bin sıvat dağıtılacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl 5 Bin 300 adet sac, 3 Bin 700 adet beton olmak üzere toplam 9 bin adet sıvat dağıtılacağını söyledi.

9 bin sıvat dağıtılacak
08 MAYIS 2016 PAZAR 22:09
0
3187
0
AA aa

 DAP İdaresi tarafından finanse edilerek bölge il ve ilçelerine gönderilen sac ve prefabrik beton sıvatların yapımı için yeniden protokol imzalandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen'le birlikte protokol imzalayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, imza töreninde yaptığı konuşmada, bölge il ve ilçelerinden gelen yoğun talep üzerine, ‘Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, geçtiğimiz yıl olduğu gibi söz konusu uygulamaya 2016 yılında da devam edeceklerini söyledi.

2015 yılında, toplam 9 bin 30 adet sac ve beton sıvatın bölge illerine dağıtıldığını ifade eden DAP idaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl da 5 bin 300 adet sac, 3 bin 700 adet beton olmak üzere toplam 9 bin adet sıvatın İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyeleri aracılığıyla yeniden dağıtılacağını ifade etti.

Başkan Demir, “2016 yılında dağıtılacak sıvatlarla beraber 14 ilde toplam 18 bin adet sıvat dağıtılmış olacak” dedi.

Türkiye'nin en büyük meralarının DAP Bölgesinde olduğunu ve burada yaşayan nüfusun büyük bölümünün de geçimini hayvancılık yaparak sağlamaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Demir, meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki sıkıntısından dolayı böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Meraların, hayvanların beslenmesindeki önemine dikkat çeken Başkan Demir, “Hayvanların merada otlatılması kadar içme suyu ihtiyacının karşılanması da en az bunun kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl, ilk etapta, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim ve mera yerlerine konulmak üzere sıvatların dağıtıldığını ifade eden Başkan Demir, “Meranın durumuna göre beton mu, sac mı hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. 2016 yılı içerisinde 14 ilimize toplam 9 bin adet sıvat dağıtılmasını amaçlıyoruz. Beton sıvatlarda içerisine daha fazla su alacak şekilde revizyon yapıldı. Bölge çiftçilerimizin sıvat dağıtımına olan memnuniyetleri ve gelen yeni talepler nedeniyle 2016 yılında da sıvatların dağıtılması için İdaremiz yatırım programına ödenek ayrıldı” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
22:55
Bingöl`de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de deprem öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında konteyner kent kuruluyor. Bingöl Belediyesi, proje kapsamında alanda altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve çevre düzenlemesi işine start verdi.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
09.07.2025
20:20
Bingölspor FK`nın ilk maçı 6 Eylül`de Karaköprü ile…
Bingölspor FK'nın ilk maçı 6 Eylül'de Karaköprü ile…
3. Lig 2. Grup'ta mücadele edecek yeşil beyazlı temsilcimiz Bingölspor FK, ilk maçını 6 Eylül 2025'te kendi sahasında Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. İlk yarıda 15 maç oynayacak olan temsilcimizin iç ve dış saha maçları şöyle;
09.07.2025
20:18
Bingöl`de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Bingöl'de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Programın gerektirdiği asgari şartları sağlamak koşuluyla, mevcut üretim kapasitesinde en az yüzde 75 oranında ve mevcut kayıtlı istihdamda en az yüzde 50 oranında artış sağlayan kapasite artışına yönelik yatırımlar da desteklenebilecek. Desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın