KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

9 yıllık husumet son buldu

Bingöl’de iki aile arasında 9 yıldır süren husumet, DTK tarafından düzenlenen barış yemeği ile sona erdi. Yemekte dualarla taraflar birbirlerine söz verdi

9 yıllık husumet son buldu
29 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 07:45
0
8311
1
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Karabalçık köyünde yaşayan Baran ve Koç aileleri arasında 2005 yılında bir kişinin hayatını kaybettiği kavga sonucu başlayan husumet, haftasonu verilen barış yemeği ile son buldu.

Barış yemeğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kürt siyasetçi Osman Baydemir, HDP PM üyesi Zeki Koç, Bedri Fırat, DBP Bingöl İl Eş Başkanları Hayriye Sarı ile Halis Yurtsever, DBP Elazığ İl Başkanı, Turan Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İnanç Komisyonu Başkanı Mele Zahir Çiftkıran ve Bingöllü kanaat önderleri katıldı.

Karabalçık Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen barış yemeğinde okunan duaların ardından, Koç ailesi adına Ali Koç, Baran ailesi adına ise Mehmet Baran, bir birilerini affettiklerini beyan ederek barışta emeği geçenlere ve katılan konuklara teşekkür ettiler.

ANLI: KOBANİ'DE ÇOK KÖTÜ BİR DURUM YAŞANIYOR

Etkinlikte bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, birçok köyde aileler arasında husumet ve olumsuzlukların yaşandığını ifade ederek: “ancak mühim olan bir an evvel el ele vermektir. Ne olursa olsun biz bir milletiz biz büyük bir aileyiz” dedi.

Kobani'de yaşanan olaylara değinen Anlı: “Dün Kobani'deydik. Çeteler, 2 kilometre kadar yaklaşmıştı ancak kahraman yiğit Kürt gençleri kahramanca toprağını ve halkını savunarak çeteleri püskürttüler bu çok mühim bir örnektir. Bundan 3 yıl önde Suriye diktatörlüğünden dolayı Rojava'daki halkımız kimliksizdi, bir kişi kendi adına bir toprak parçası dahi alamıyordu. Bugün ise halkımız 3 kantonda özgürlüğünü kazanmış. Biz buradan Kanireş'ten Çevlik'ten sıcak selamlarımızı Kobani'ye gönderiyoruz. Allah'ın izniyle bugün yarın Kobani'den güzel haberler alacağız. Çünkü bunu orada direnen kahramanların gözlerinde gördük. Öyle bir umuttu ki kırılması mümkün olmayan bir umuttur” diye konuştu.

Yüzbinlerce insanın etrafındaki kuşatmaya direndiğini ifade eden Anlı: “Kuzey halkımıza da teşekkür ediyorum. 13 gündür Kobani halkına verdikleri destekten ve onları yalnız bırakmadıkları için. Artık tarih tekerrür etmeyecek Kürtler artık eski Kürtler değil, bugün halkımızın Kobani'ye verdiği destekle diyor ki biz artık Enfal hareketini Halepçe katliamını, Şengal'deki soydaşlarımıza yapılan katliamı kabul etmiyoruz Kobani'de böyle bir katliamın yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz diyor. Bizim mücadelemiz sadece Kürt halkı için değildir. Biz tüm Ortadoğu ve dünya halkları için mücadele ediyoruz. Bizim halklarla problemimiz yok bizim sorunumuz anti demokratik sistemlerledir” şeklinde konuştu.

BAYDEMİR: KÜRTLER ARTIK ESKİ KÜRTLER DEĞİL

Anlı'dan Sonra Konuşan Osman Baydemir ise, aralarındaki husumete son veren ailelere teşekkür etti. Baydemir: “Affetmek Allah'ın bir sıfatıdır. Kutsal Kur'an'da ayettir. Hepimiz mecburuz barış için çalışmaya. Çünkü savaşta ölüm, kan, gözyaşı, sürgün ve sefalet vardır. Sulhta ise uzlaşı ve hayır vardır. Bakın 100 yıldır egemenler, Ankara, Tahran, Bağdat ve Şam'daki egemenler Kürtler arasında bir ittifak oluşmasına engel oldular. Kürtler arasındaki anlaşmazlıkları kışkırttılar ki Kürtler birlik olması devlet olması onur sahibi olmasın. Allaha şükür Kürtler artık eski Kürtler değil. Artık Kürtler gün be gün birleşiyor ve ittifakları gün be gün güçleniyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra aileler Kur'an altından geçerek, birbirleriyle kucaklaştı ve konuklara yemek dağıtıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
h.orhan (@Misafir_19995)
20 Ekim 2016 Perşembe 18:28
bir kötülüğün cezası yine onun gibi kütülüktür ama kim affeder bağışlarsa onun mukafatı allaha aittir şübhesizki Allah zalimleri sevmez
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın