KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

9 yıllık husumet son buldu

Bingöl’de iki aile arasında 9 yıldır süren husumet, DTK tarafından düzenlenen barış yemeği ile sona erdi. Yemekte dualarla taraflar birbirlerine söz verdi

9 yıllık husumet son buldu
29 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 07:45
0
8514
1
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Karabalçık köyünde yaşayan Baran ve Koç aileleri arasında 2005 yılında bir kişinin hayatını kaybettiği kavga sonucu başlayan husumet, haftasonu verilen barış yemeği ile son buldu.

Barış yemeğine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Kürt siyasetçi Osman Baydemir, HDP PM üyesi Zeki Koç, Bedri Fırat, DBP Bingöl İl Eş Başkanları Hayriye Sarı ile Halis Yurtsever, DBP Elazığ İl Başkanı, Turan Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İnanç Komisyonu Başkanı Mele Zahir Çiftkıran ve Bingöllü kanaat önderleri katıldı.

Karabalçık Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen barış yemeğinde okunan duaların ardından, Koç ailesi adına Ali Koç, Baran ailesi adına ise Mehmet Baran, bir birilerini affettiklerini beyan ederek barışta emeği geçenlere ve katılan konuklara teşekkür ettiler.

ANLI: KOBANİ'DE ÇOK KÖTÜ BİR DURUM YAŞANIYOR

Etkinlikte bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, birçok köyde aileler arasında husumet ve olumsuzlukların yaşandığını ifade ederek: “ancak mühim olan bir an evvel el ele vermektir. Ne olursa olsun biz bir milletiz biz büyük bir aileyiz” dedi.

Kobani'de yaşanan olaylara değinen Anlı: “Dün Kobani'deydik. Çeteler, 2 kilometre kadar yaklaşmıştı ancak kahraman yiğit Kürt gençleri kahramanca toprağını ve halkını savunarak çeteleri püskürttüler bu çok mühim bir örnektir. Bundan 3 yıl önde Suriye diktatörlüğünden dolayı Rojava'daki halkımız kimliksizdi, bir kişi kendi adına bir toprak parçası dahi alamıyordu. Bugün ise halkımız 3 kantonda özgürlüğünü kazanmış. Biz buradan Kanireş'ten Çevlik'ten sıcak selamlarımızı Kobani'ye gönderiyoruz. Allah'ın izniyle bugün yarın Kobani'den güzel haberler alacağız. Çünkü bunu orada direnen kahramanların gözlerinde gördük. Öyle bir umuttu ki kırılması mümkün olmayan bir umuttur” diye konuştu.

Yüzbinlerce insanın etrafındaki kuşatmaya direndiğini ifade eden Anlı: “Kuzey halkımıza da teşekkür ediyorum. 13 gündür Kobani halkına verdikleri destekten ve onları yalnız bırakmadıkları için. Artık tarih tekerrür etmeyecek Kürtler artık eski Kürtler değil, bugün halkımızın Kobani'ye verdiği destekle diyor ki biz artık Enfal hareketini Halepçe katliamını, Şengal'deki soydaşlarımıza yapılan katliamı kabul etmiyoruz Kobani'de böyle bir katliamın yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz diyor. Bizim mücadelemiz sadece Kürt halkı için değildir. Biz tüm Ortadoğu ve dünya halkları için mücadele ediyoruz. Bizim halklarla problemimiz yok bizim sorunumuz anti demokratik sistemlerledir” şeklinde konuştu.

BAYDEMİR: KÜRTLER ARTIK ESKİ KÜRTLER DEĞİL

Anlı'dan Sonra Konuşan Osman Baydemir ise, aralarındaki husumete son veren ailelere teşekkür etti. Baydemir: “Affetmek Allah'ın bir sıfatıdır. Kutsal Kur'an'da ayettir. Hepimiz mecburuz barış için çalışmaya. Çünkü savaşta ölüm, kan, gözyaşı, sürgün ve sefalet vardır. Sulhta ise uzlaşı ve hayır vardır. Bakın 100 yıldır egemenler, Ankara, Tahran, Bağdat ve Şam'daki egemenler Kürtler arasında bir ittifak oluşmasına engel oldular. Kürtler arasındaki anlaşmazlıkları kışkırttılar ki Kürtler birlik olması devlet olması onur sahibi olmasın. Allaha şükür Kürtler artık eski Kürtler değil. Artık Kürtler gün be gün birleşiyor ve ittifakları gün be gün güçleniyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra aileler Kur'an altından geçerek, birbirleriyle kucaklaştı ve konuklara yemek dağıtıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
h.orhan (@Misafir_19995)
20 Ekim 2016 Perşembe 18:28
bir kötülüğün cezası yine onun gibi kütülüktür ama kim affeder bağışlarsa onun mukafatı allaha aittir şübhesizki Allah zalimleri sevmez
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın