KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

9.Yargı Paketi Resmî Gazete'de!

Yeni düzenlemeyle, Hukuk Mesleklerine Giriş ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sayısı 120'ye çıkarıldı. Hakaret suçlarında uzlaştırma kapsamı değişirken, arabuluculuk siciline kayıtta 20 yıl kıdem şartı getirildi.

9.Yargı Paketi Resmî Gazete`de!
14 KASIM 2024 PERŞEMBE 10:49
0
2598
0
AA aa

Yeni kanun düzenlemelerine göre, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı‘nda soru sayısı 100'den 120'ye yükseltilecek.

Ayrıca, buluntu veya kanun gereğince trafikten men edilen ve 6 ay içinde sahipleri tarafından teslim alınmayan araçların yediemin otoparklarında satışıyla ilgili usul yeniden belirlenecek.

Yeni düzenleme ile sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alındı. Hakaret suçlarında şikayet süresi ise, fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek.

Arabuluculuk eğitimi almış ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olan kişiler, yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Uzlaştırmacı olmak isteyenler için de hukuk mezunu olma şartı getirilecek.

AK Parti'nin kabul edilen önergeleriyle, düzenlemeden evlenen kadının soyadı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyum olarak atanması ve Kamulaştırma Kanunu'ndaki bazı değişiklikler çıkarıldı.

Ek düzenlemeler içeren Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi.

 

Kaynak: Birlik Haber Ajansı

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
02.06.2026
12:26
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras satışlarında yeni dönem: Aile dışına satış zorlaşacak
Miras kalan ev, arsa ve tarlaların satışında önemli değişiklikler yolda. Adalet Bakanlığının hazırlıklarını sürdürdüğü 12. Yargı Paketi kapsamında, ortaklığın giderilmesi davalarında uygulanacak yeni sistemle birlikte aile mülkiyetinin korunması hedefleniyor.
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın