Ab günü'nde bingöl'ü temsil ettiler60. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Bingöl'ü Van'da gerçekleştirilen AB Günü'nde temsil etti.![]() Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de her yıl 9 Mayıs'ta kutlanan AB Günü etkinliklerinden biri bu yıl Van'da düzenlendi. Değişik illerden katılımların gerçekleştiği etkinliğe, Bingöl'den Avrupa Birliği projesi uygulaması gerçekleştiren 60. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi davet edildi. 5 Mayıs 2011 tarihinde değişik etkinliklerin yer aldığı toplantı Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Bu toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkan Yardımcısı Adil Adıyaman, AB Baş Kâtibi Javier Menendez Bonilla, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Van´da bulunan birçok kurum ve kuruluş temsilcisi ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Bu toplantıya Bingöl'ü temsilen 60 Yıl Sağlık Meslek Lisesi'nden 2 öğretmen ve 4 öğrenci ile yer aldı.
Toplantı esnasında 60 Yıl Sağlık Meslek Lisesi'nin Almanya'da yapılan staj eğitimi uygulamalarının sergilendiği bir stantta projenin tanıtımı ve ürünleri ziyaretçilere aktarıldı.
Van Valisi ve beraberindeki heyete de proje konusunda istenen bilgiler verildi. Beğeni gören stantta, temsil gurubunun heyetle hatıra fotoğrafları çekildi.
Van'daki toplantının da verimli geçtiğini aktaran katılımcı öğretmen ve öğrenciler, Van'ı yakından tanıma fırsatı bulduklarını aktardılar.
Proje yetkilisi öğretmen Ziya Sönmez, kutlamalarda yapılan konuşmalarda AB konusunda önemli düşüncelerin aktarılma fırsatı bulduğunu söyledi.
Avrupa Birliği 3 ana temaya önem verdiğini, bunların eğitim, kültür ve çevre olduğunu belirten Proje Yetkilisi Öğretmen Sönmez, “Türkiye'nin AB üyeliği için elbette bazı siyasi zorluklar var. Bunlar karşılıklı birtakım önyargılar olmakla birlikte, Türkiye ile AB arasında temel ilişkilerin sağlam olduğunu sonuçta Türkiye´nin AB´ye, AB´nin de Türkiye´ye ihtiyacı vardır” dedi.
Bingöl'ü temsilen toplantıya katılan grup, Van'ın önemli tarihi ve turistik alanlarını gezme fırsatını da değerlendirdikten sonra Bingöl'e döndü. YORUM YAZIN ![]()
|
|