KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Ab, yunanistan'a para yerine akıl verdi

AB Konseyi Başkanı Rompuy, gayrı resmi AB zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, 'Sorumluluk ve dayanışma olmak üzere iki ayaklı yaklaşım belirledik. Yunanistan daha fazla sorumluluk üstlenecek' dedi.

Ab, yunanistan`a para yerine akıl verdi
12 ŞUBAT 2010 CUMA 09:14
0
1251
0
AA aa

Yunanistan AB'den yardım talep etmediği için zirvede bu konunun tartışılmadığı anlata Herman Van Rompuy, Yunanistan'ın geçen yıl gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 12'sine ulaşan bütçe açığını bu yı l yüzde 4'e indirme kararlılığında olduğunu, 'sorunlara ancak ortaya çıkarsa çözüm bulunabileceğini' söyledi.

Van Rompuy, AB'nin Yunanistan'ı iflastan nasıl kurtaracağı konusunda somut karar almamasının piyasaları olumsuz etkilediğinin hatırlatılması üzerine, 'Zirvede çalışıyordum, piyasaları takip etmedim. Bence bunu yargılamak için erken' diye konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da 'Yunanistan hiçbir yardım istemedi. Demek ki buna ihtiyaç yokmuş. (Yunanistan'ın iflas edeceği yönünde) senaryolar doğru değil' şeklinde konuştu.

Zirvenin ardından Yunanistan'la ilgili tüm liderlerin onayladığı siyasi destek açıklamasında, 'Tüm Avro Bölgesi ülkeleri uzlaşılan kurallar çerçevesinde sağlam ulusal politikalar uygulamak zorundadır. Avro Bölgesi'nin ekonomik ve mali istikrarı tüm üyelerin ortak sorumluluğudur' denildi.

Belgede, Yunanistan'dan ek önlemlerle bu yıl bütçe açığını gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 4'üne indirmesi talep edilerek Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun da katkısıyla AB Komisyonu'nun bu ülkedeki uygulamayı yakından izleyeceği ve gerekirse ek önlemler talep edeceği belirtildi.

Açıklamada, gerek duyulursa tüm Avro Bölgesi üyelerinin mali istikrar için kararlı ve koordinasyon içinde hareket edeceği ifade edildi.

AB zirvesinden yapılan açıklamada, gelecek hafta başında toplanacak olan AB ekonomi ve maliye bakanlarının AB Komisyonu'nun Yunanistan'dan talep ettiği kemer sıkma önlemlerini onaylaması istendi.

Borcu bu yıl içinde 300 milyar avroya ulaşması beklenen Yunanistan'ın büyük oranda kısa vadeli borçlarını çevirebilmek için bu yıl 53 milyar avro borçlanması gerekiyor.

Yunanistan'ın en büyük alacaklıları arasında yaklaşık 55 milyar avroyla Fransız, 46 milyar avroyla İsviçre ve 32 milyar avroyla Alman bankaları bulunuyor.

Diplomatik kaynaklar, kredi notu düşürülmesi nedeniyle borçlanmak için Almanya'nın en az 2 katı faiz ödemek zorunda kalan Yunanistan'ın piyasalara güven verememesi durumunda Avro Bölgesi üyelerinin ekonomik büyüklüklerine göre katılacağı bir fonla bu ülkeye kredi açılmasının gündeme geleceğini ifade ediyor.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
07.05.2025
18:37
Havalar ısındı, kaldırım işgalleri başladı
Havalar ısındı, kaldırım işgalleri başladı
Bingöl'ün kronik sorunu kaldırım işgalleri, havaların ısındığı bugünlerde yeniden hortladı! Kahvehane kürsüleri, dolaplar ve malzemelerden kaldırımda yürüyemez hale gelen halk, kalıcı çözüm için çağrıda bulunuyor!
07.05.2025
18:34
Bingöl`de kaç kişi hak sahibi oldu?
Bingöl'de kaç kişi hak sahibi oldu?
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
07.05.2025
18:33
Bingöl`de küçükbaş yetiştiriciliğine büyük destek
Bingöl'de küçükbaş yetiştiriciliğine büyük destek
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:32
Muhasebecilere yeşil pasaport hakkı geliyor: Meclis`e sunuldu
Muhasebecilere yeşil pasaport hakkı geliyor: Meclis'e sunuldu
Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlere yönelik hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın