KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Abbas ilk kez netanyahu'nun konutunda

İsrail ve Filistinliler arasında dün Mısır'ın Şarm El Şeyh beldesinde yapılan doğrudan barış görüşmelerinin devamı olarak nitelendirilen görüşmeler Kudüs'te başladı.

Abbas ilk kez netanyahu`nun konutunda
15 EYLÜL 2010 ÇARŞAMBA 21:43
0
1831
0
AA aa

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un baş başa görüşmesiyle başlayan toplantıya Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise yaklaşık bir saat sonra katıldı. Abbas, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun göreve başladığından bu yana ilk kez Kudüs'te Netanyahu ile bir araya geliyor.

Görüşme öncesi her üç lider foto muhabirlerinin karşısına birlikte çıktı ve el sıkıştı.

Binyamin Netanyahu, ''bir gelişme olup olmadığı'' yönündeki soru üzerine ''Üzerinde çalışıyoruz. Yapılacak çok iş var'' dedi.

Clinton ve Abbas ise açıklama yapmadı.

Kudüs'teki görüşmelerin gelecek hafta New York'ta ABD Başkanı Barack Obama'nın sponsorluğunda devam etmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Netanyahu ile görüşmesi öncesi İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le bir araya gelmiş, ayrıca İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve sonrasında Savunma Bakanı Ehud Barak'la görüşmüştü.

Lieberman'a yakın kaynaklar, toplantının iyi bir atmosferde yapıldığını söylemekle yetindi.

Netanyahu'nun İsrail'de cuma günkü Yom Kippur (Kefaret Günü) tatilinden sonra muhtemelen pazar günü New York'a hareket etmesi öngörülüyor. Netanyahu'nun ABD eski başkanlarından Bill Clinton tarafından Birleşmiş Milletler'de düzenlenen toplantıya katılması bekleniyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da BM Genel Kurulu çalışmalarına paralel olarak düzenlenen bu toplantıya katılacağı bildirildi.

Netanyahu'nun ABD'ye gitmesi halinde pazartesi veya salı günü Washington'da ABD Başkanı Barack Obama'yla bir araya gelmesi de öngörülüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un yarın sabah Ramallah'ta Abbas ile yapılacak görüşmenin ardından Ürdün'e gideceği açıklandı. Clinton, Amman'da Kral Abdullah ile Ortadoğu barış çabalarındaki son gelişmeleri değerlendirecek.

Mahmud Abbas'ın da bugün Kral Abdullah'a Şarm El Şeyh'teki görüşmelerle ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

Öte yandan, ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, yarın Şam'da, cuma günü Lübnan'da olacak. Arap medyasında yer alan haberlere göre, Mitchell, Suriye'deki temaslarında İsrail-Filistin barış sürecindeki gelişmelerle ilgili bilgi verip bu sürece Suriye'nin katkısını ele alacak. Mitchell'in ayrıca İsrail ile Suriye arasında dolaylı barış görüşmelerinin yeniden başlatılması imkanlarını da araştıracağı iddia edildi.

Filistinli militan gruplar, İsrail ile Filistin yönetimleri arasında Şarm El Şeyh'teki doğrudan görüşmeleri Filistinlilerin ulusal haklarını sağlamayacağı gerekçesiyle protesto etmişti. Hamas, yerleşimlerde inşaatların devam ettiği göz önüne alındığında, işgal yönetimiyle görüşmelerin sürdürülmesinin yerleşimleri meşrulaştırdığını ve işgal yönetiminin cürümlerine kılıf oluşturduğunu belirtmiş, İslami Cihad da Şarm El Şeyh'te olan bitenlerin yeni bir kandırma raundundan başka bir şey olmadığını öne sürmüştü.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın