KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Abd ile görüştüklerini sanan pkk'yı böyle kandırdılar

PKK terör örgütünden ayrılan bir teröristin iddiasına göre yedi yıl önce aslında ABD'lilerle görüştüklerini sanan PKK'lılar kandırıldı.

Abd ile görüştüklerini sanan pkk`yı böyle kandırdılar
14 OCAK 2009 ÇARŞAMBA 12:37
0
1306
0
AA aa
Kendisini diplomat olarak tanıtan bir Iraklı lokantacıyla görüştürülen teröristler, bir aracıya 35 bin dolar ödedi.

Yedi yıl önce ABD'lilerle PKK'lı teröristler arasında yapıldığı öne sürülen görüşmeyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Dursun Ali Küçük, PKK terör örgütünün yöneticileri arasındayken dört yıl önce örgütten ayrıldı.

Gittiği Gürcistan'da tutuklanan ve bir süre cezaevinde kalan Küçük'ün şu sıralarda bir Avrupa ülkesinde yaşadığı tahmin ediliyor. Dursun Ali Küçük, muhalif internet sitelerine örgütün geçmişiyle ilgili açıklamalar yapıyor.

ÖRGÜTTEN 35 BİN DOLAR ALDI

Dursun Ali Küçük, Suriye'deki görüşmeye ABD'liler adına katılan kişinin aslında İngilizce bilen bir lokanta sahibi olduğunu iddia etti:

“2001 ve 2002 yılı kışıydı. Bir gün Ecevit adlı arkadaş Koordinasyonu aradı ve ABD'li bir diplomatla görüşeceğini söyledi. Aracılığı Davut Bağistani yaptı. Suriye'de bir lokantada Bağistani'nin getirdiği diplomatla görüşüldü. Aslında Amerikalı olmayan bu kişinin konuşmalarından da endişe duyulmadı. Arkadaşlar bir süre sonra bazı duyumlar aldı ve Ecevit'in bir lokantacı ile görüştüğü kanısına varıldı. Suriye'de görüşme bittikten sonra Davut istediğini yapmıştı. Örgütten 35 bin dolar para almıştı.”

Davut Bağıstani'nin görüşmeyi Türk basınına sızdırdığını belirten Küçük, örgütün kandırıldığı ortaya çıkınca PKK'lıların görüşmeyi yalanladıklarını söyledi. ABD'li yetkililer de iddiaları yalanlamıştı.

milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın